Billeje i Sydkorea

Sydkorea

Oplev det koreanske landskab og den barske kystlinje fuld af naturskønne udsigter. Man kan komme til små landsbyer med bus, men de kører ofte kun et par gange om dagen.

Hvis du rejser med mere end én person, kan det også betale sig at leje en bil, da offentlig transport er relativt dyr.

At køre bil i Sydkorea har sine særlige kendetegn, men vejnettet er meget godt og veludbygget. Du kan læse om de svære ting på de sydkoreanske veje i denne artikel.

Booking af bil i Sydkorea

Hvor lang tid i forvejen skal man booke en bil i Sydkorea? Og hvilke biludlejningsfirmaer opererer her?

Sydkorea er lidt af et særpræget land med relativt få biludlejningsfirmaer. Af de udenlandske selskaber vil du støde på Avis eller Hertz, som opererer her gennem Koreas største biludlejningsfirma, Lotte Rent a Car. Det næststørste lokale udlejningsfirma er SK Rent a Car. Alle de nævnte firmaer er velrenommerede, og der er ingen grund til at bekymre sig om unfair handel.

For at foretage en reservation anbefaler vi at bruge en sammenligningsmotor, der sammenligner priserne hos alle biludlejningsfirmaer i henhold til de kriterier, du angiver.

Priserne på biludlejning i Sydkorea er ikke så afhængige af sæsonerne som i andre lande, og for at få den laveste pris skal du normalt bare bestille mindst 2-3 uger før din rejse.

Sammenlign priser - book en bil

Priser på biludlejning i Korea

Selv med lidt konkurrence er priserne på biludlejning i Sydkorea ret høje. I gennemsnit betaler du omkring den samme pris for en uges leje 715 000 krw uanset årstid. Priserne er meget høje for leje af større SUV'er eller mere luksuriøse limousiner.

Men du får normalt ikke brug for dem, når du rejser i Korea. Du vil ikke støde på dårlige veje eller ekstremt lange bakker, som almindelige biler ikke kan klare.

Priserne er lavere på øen Jeju, hvor man kan leje en bil fra 515.000 kr. for en uge uden for højsæsonen. Rejsende lejer normalt biler i internationale lufthavne, hvor motorveje altid er den nemmeste transport.

Internationalt kørekort og andre dokumenter

For at leje en bil i Sydkorea skal du blot have en international køretilladelse (forkortet "IDP"), som kun er gyldig i kombination med et nationalt kørekort. Så sørg for at pakke begge kørekort, når du rejser.

Koreanske biludlejningsfirmaer kræver som regel stadig et kreditkort til booking, og du kan ikke klare dig med et almindeligt betalingskort.

Du kan vælge din forsikring efter dine egne præferencer, når du booker din bil. Detaljerede generelle oplysninger, ikke kun om forsikring, findes i artiklen Sådan lejer du en bil i udlandet.

Koreanske biludlejningsfirmaer kræver en minimumsalder på 21 år og et kørekort, der er mindst 12 måneder gammelt.

Trafikregler i Sydkorea

Trafikreglerne i Korea ligner dem i andre civiliserede lande. Lokale bilister er ikke blandt de mest hensynsfulde og bryder ofte reglerne, især når det drejer sig om at køre for hurtigt og ofte køre over for rødt lys.

Grundlæggende trafikregler og principper:

 • Højrekørsel (som i USA eller det kontinentale Europa)
 • Maksimal hastighed i landsbyen - 60 km/t
 • Maksimal hastighed uden for byen - 80 km/t
 • Maksimal hastighed på motorveje - altid bestemt af skilte, mellem 80 og 120 km/t

Det kan ikke betale sig at køre for stærkt, for der er bogstaveligt talt trafikkameraer på hvert eneste gadehjørne i Korea. I tilfælde af en bøde trækker udlejningsfirmaet automatisk beløbet på det kreditkort, du har angivet.

Andre regler:

 • Tilladt alkoholindhold i blodet - 0,05%.
 • Køretøjer, der kører i rundkørsler, har forkørselsret.
 • Sikkerhedsseler skal bruges
 • Ingen brug af mobiltelefon under kørslen, undtagen håndfri
 • Venstresving i lyskryds er kun muligt, hvis der er et separat lyskryds med en venstrepil.
 • Det er lovligt at dreje til højre for rødt lys, men du skal standse bilen helt, før du kan køre ind i krydset.

De højeste straffe er for spirituskørsel, hastighedsoverskridelser, kørsel over for rødt lys, brug af mobiltelefon under kørslen eller kørsel i en busbane.

Fodgængere har officielt forkørselsret i fodgængerfelter, men kun et absolut minimum af bilister følger denne regel. Men faktum er, at de fleste fodgængerovergange er dækket af trafiklys.

Trafikskilte

Koreanske trafikskilte er stort set identiske med de europæiske. Retningsskilte er altid ledsaget af skilte på engelsk, mens den supplerende tekst på andre skilte udelukkende er på koreansk.

Trafiklys er normalt placeret efter krydset og ikke foran det.

Hvad skal man holde øje med?

I Sydkorea vil du støde på en masse frække ting på vejene, som kan være til gene.

Motorcykler. De er allestedsnærværende i de store byer og landsbyerne og ignorerer grundlæggende alle regler. Især i trafikpropper skal du holde øjnene åbne: en motorcykel kan dukke op fra venstre, fra højre, kort sagt hvor som helst.

Skiftaf vognbane. Selv om det er lovpligtigt at bruge blinklyset, når man skifter vognbane, er det ikke alle, der følger denne regel. Desuden skifter bilister ofte vognbane i bogstaveligste forstand i sidste øjeblik.

Vejafgift

Alle motorveje og flersporede motortrafikveje er betalingsveje. I Korea er der ingen motorvejsvignetter, men vejafgifter betales ved betalingsanlæg, som er placeret med jævne mellemrum enten direkte på motorvejene eller ved afkørsler eller tilkørsler.

Priserne varierer. Nogle betalingsanlæg opkræver betaling pr. tilbagelagt strækning, andre har en fast pris pr. passage. Hvis du betaler efter afstand, henter du en billet i automaten, når du kører ind på motorvejen, som du sætter tilbage i automaten, når du kører ud, og betaler beløbet.

Alle betalingsanlæg har særlige hurtige blå baner til Hi-Pass-betaling uden stop. Udlejningsbiler har dog normalt ikke dette system, så du er nødt til at køre ind i en bane med fysisk opkrævning. Sænk farten, før du nærmer dig betalingsanlægget, og undgå den blåmalede bane, der er markeret med "Hi-Pass".

Banerne til kontant- eller kortbetaling er markeret med"현금 ".

Der kan altid betales med kontanter og udenlandske kreditkort. Betaling med kort sker automatisk uden at skulle kommunikere med personalet, mens kontanter som regel gives direkte til personalet. Ud over almindelige kreditkort kan du også betale med T-Money-transportkortet, som du skal have købt i lufthavnen til rejser med offentlig transport.

Den sædvanlige pris er mellem 1 800 krw og 5 000 krw.

Benzinpriser og tankstationer

Benzin og diesel er generelt billigere i Sydkorea end i Europa, men dyrere end i USA. Prisen pr. liter varierer 1 600 krw.

Tankstationer er allestedsnærværende, både i byer og på landet. Langt de fleste pumper er selvbetjente, og systemet fungerer på samme måde som i USA. Vi beskriver trin for trin, hvordan man tanker benzin uden hjælp. Desværre er langt de fleste betalingsautomater kun på koreansk, men alligevel er det ikke så svært at tanke.

 1. Kør hen til pumpen, som du ville gøre hvor som helst i verden.
 2. Stig ud af bilen, gå hen til standeren og klik på start = feltet 시작하기 på touchskærmen.
 3. Der vises en anmodning om at bruge en antistatisk pude på stativet for at reducere risikoen for opbygning af statisk elektricitet. Normalt er der et grønt område et sted i nærheden af skærmen med et billede af en håndflade, som du rører ved og derefter klikker på fortsæt = boks markeret 계속하기 på skærmen. Hvis du følger andre chauffører, vil 99 % af dem klikke på knappen uden at røre ved den antistatiske overflade.
 4. Vælg den type brændstof, du vil hente, og:
  • GRØN = DIESEL (경유 ) (også markeret med blåt på prisskilte).
  • GUL (ORANGE) = BENZIN (휘발유 ) (også markeret med rødt på pristavler)
 5. Vælg betalingstype. Forskellige pumper vil have en anden rækkefølge af felter, men teksten er altid den samme:
  • 현금 = kontanter
  • 신카용드 = kreditkort
  • andre variationer henviser til loyalitetskort eller mobilkuponer og behøver ikke at blive diskuteret for udenlandske besøgende
 6. Vælg mængden af benzin:
  • du vil se flere tal i rækkerne, som altid betyder beløbet i titusinder af won (1 = 10 000 krw, 2 = 20 000 krw og så videre), hvis du vælger denne mulighed, vil pumpen stoppe af sig selv, når det valgte beløb er brugt op
  • de andre felter er til indtastning af et specifikt beløb, bortset fra multipla af titusinder
  • hvis du vælger et højere beløb, end du rent faktisk kan få plads til i din tank, vil forskellen straks blive refunderet eller ikke blive talt med (hvis du betaler med kreditkort)
 7. Sæt dit kort ind i læseren.
 8. Nu kan du sætte pistolen i tanken og begynde at fylde op. Endnu en gang minder vi dig om, at:
  • GRØN = DIESEL (경유)
  • GUL (ORANGE) = BENZIN (휘발유)
 9. Når du har tanket, skal du bare sætte pistolen tilbage i stativet og ikke glemme kortet i læseren.

Vejkvalitet og trafik

Koreanske veje er ekstremt velholdte, selv i afsidesliggende landområder. Vi vil endda sige, at kvaliteten af vejene i Sydkorea er blandt de højeste i verden.

Trafikken i de store byer er meget tæt, men vejene er ofte flersporede, og selv hvis man sidder fast i en trafikprop, er det sjældent, at man sidder fast på et sted i længere tid. Du kører måske langsomt, men du kommer frem.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.