Vejret i Sydkorea og bedste rejsetidspunkt

Sydkorea

Klimaet i Sydkorea er meget specifikt og kan næppe sammenlignes med andre områder i verden. Officielt ligger Korea i en tempereret zone med fire årstider.

Men somrene minder ofte mere om troperne, og vintrene kan være meget koldere end for eksempel i europæiske tempererede lande, på trods af at Korea ligger længere mod syd.

Selv om Korea er en halvø, er klimaet mere kontinentalt, da det meste af indflydelsen kommer fra vest, den store asiatiske landmasse. Den våde monsunsæson, hvor havets indflydelse er fremherskende, finder sted om sommeren og i det tidlige efterår.

Find flybilletter til Seoul i højsæsonen

Forskellene i temperatur og vejr mellem sommer og vinter er store. Gennemsnitstemperaturen i Seoul i januar varierer fra -12°C til +1°C, mens den i juli varierer fra 24°C til 30°C. Vinteren og foråret er også betydeligt tørrere end sommeren.

Klimaet i de forskellige koreanske regioner varierer ikke meget. Generelt er østkysten og den nordlige del omkring Seoul mere regnfulde. Sydkysten er varmere, men forskellen fra nord er højst 5-6 grader. Der er et par ekstra grader på den populære ferieø Jeju, som også er Republikken Koreas sydligste udpost.

Hvornår regner det mest i Korea?

Den våde og meget trykkende regntid falder sammen med en sommer, der minder mere om troperne end om en tempereret klimazone. De mest regnfulde måneder er juli og august, hvor der forekommer kraftige tordenbyger. I gennemsnit hver anden dag, men det er ikke ualmindeligt med mere end én storm om dagen.

Er der tyfoner i Korea?

Korea ligger i udkanten af tyfonbæltet i Østasien. Risikoen er ikke så stor som i Japan, Filippinerne eller det østlige Kina, men den findes stadig.

I gennemsnit besøger en tyfon Sydkorea 1-2 gange om året. Den medfører voldsomme regnskyl, der kan vare i 3 dage i træk, og stærke vinde. Den dukker normalt op på den sydlige kyst eller på øen Jeju i august eller første halvdel af september.

Hvornår blomstrer kirsebærtræerne?

Den populære sæson for kirsebærblomster, som Korea bogstaveligt talt er oversået med, begynder sidst i marts/først i april.

Tabel over temperaturer i løbet af året

Sjæl - Den nordlige halvdel af landet + vestkysten

Måned
Vejret
Luft
Vand
januar
sne
-2 °C
4 °C
februar
sne
3 °C
3 °C
march
solrig
11 °C
5 °C
april
solrig
18 °C
8 °C
kan
solrig
24 °C
14 °C
juni
solrig
28 °C
19 °C
juli
regn
29 °C
23 °C
august
regn
29 °C
25 °C
september
regnfuld
26 °C
23 °C
oktober
solrig
20 °C
19 °C
november
solrig
10 °C
14 °C
december
sne
2 °C
8 °C

Busan - Den sydlige halvdel af Korea

Måned
Vejret
Luft
Vand
januar
solrig
3 °C
14 °C
februar
sol
8 °C
13 °C
march
solrig
13 °C
13 °C
april
solrig
18 °C
14 °C
kan
regnfuld
22 °C
16 °C
juni
regnfuld
25 °C
20 °C
juli
regnfuld
27 °C
24 °C
august
regnfuld
30 °C
27 °C
september
regnfuld
26 °C
24 °C
oktober
sol
22 °C
22 °C
november
sol
16 °C
19 °C
december
sol
6 °C
16 °C

Jeju - Temperaturer på Jeju Island

Måned
Vejret
Luft
Vand
januar
solrig
8 °C
15 °C
februar
solrig
10 °C
13 °C
march
solrig
13 °C
13 °C
april
solrig
18 °C
14 °C
kan
solrig
22 °C
16 °C
juni
regnfuld
25 °C
20 °C
juli
regnfuld
29 °C
25 °C
august
regnfuld
30 °C
27 °C
september
regnfuld
26 °C
25 °C
oktober
solrig
22 °C
22 °C
november
solrig
16 °C
19 °C
december
solrig
11 °C
17 °C

Hvornår skal man gå til Sydkorea

Du kan tage til Sydkorea næsten når som helst. Alle årstider har noget at byde på. Alligevel er der mere bekvemme og mindre gode måneder at rejse i.

Marts og april betragtes som en af de vigtigste rejsesæsoner. Det er i disse måneder, at kirsebærblomsterne, som er et af koreanernes mest populære træer, blomstrer. Kirsebærtræer plantes praktisk talt overalt og skaber et smukt lyserødt by- og landskabsbillede i det tidlige forår.

De billigste hoteller i Sydkorea

Oktober og november er den anden hovedsæson, hvor vejret er meget stabilt. Regntiden er overstået, men der er stadig langt til den kolde vinter. Efterårsmånedernes største aktiv er dog de smukt farvede træer. Korea er et meget skovrigt land, og selv byerne er fyldt med store parker, så du vil bogstaveligt talt støde på efterårsbladenes farverige nuancer overalt.

Sommeren er den vigtigste strandsæson, hvor masser af koreanere og udenlandske turister især tager til den sydøstlige kyst omkring Busan, den østlige stribe af feriesteder fra Gangneung til Sokcho og selvfølgelig Jeju Island.

Vinteren er en god sæson for skiløb og byturisme. Vejret er køligt, men overraskende solrigt.

Vejr og temperaturer i løbet af året

Sådan ser vejret i Sydkorea ud i de forskellige måneder af året.

Vejret i januar

Januar er årets koldeste måned. Det kan være hundekoldt på dette tidspunkt i hele Korea med undtagelse af øen Jeju. Gennemsnitstemperaturerne i den nordlige del af landet omkring Seoul ligger mellem -6 og 0 °C, men kan falde helt ned til -12 °C.

Sydpå omkring Busan og Mokpo er det lidt varmere med gennemsnitstemperaturer på omkring 2 °C, men selv her er det ikke usædvanligt at fryse under -4 °C. På Jeju stiger temperaturen til et gennemsnit på 7 °C.

Nedbøren er ret snefuld i hele landet, og det er kun det sydlige kystbælte og Jeju, der får regn, selv om det også kan sne der. Januar er overraskende nok en ret solrig måned med stabilt vejr. Sneen falder hovedsageligt i form af byger. Undtagelsen er øen Jeju, hvor det næsten konstant er overskyet og tåget i januar.

Vejret i februar

I februar er det stadig koldt i Korea. Temperaturerne i nord ligger mellem -3 °C og 2 °C, mens det er ca. 3 grader varmere i syd og 6 til 7 grader varmere på Jeju-øen. Hård frost under -10 °C er ingen undtagelse, især omkring Seoul, inde i landet og i bjergene.

I gennemsnit falder der flere snebyger i februar end i januar, og i stedet falder der regn i syd og på Jeju. Nedbør er dog sjælden og forekommer ca. en gang hver 5. dag. Med undtagelse af øen Jeju, hvor det er overskyet de fleste dage, er vejret for det meste solrigt i hele landet.

Vejret i marts

Den sidste vintermåned kan være særlig besværlig i starten med stadig hård frost med temperaturer under -6 °C, men det er langt mindre hyppigt end i de rigtige vintermåneder.

De normale temperaturer stiger til 7 °C i den nordlige halvdel af landet og endda til 10-13 °C i den sydlige del og på Jeju-øen.

Vejret er for det meste delvist overskyet. Blandede byger forekommer i nord ca. en gang hver 6. dag. De sydlige og østlige kyster og Jeju Island er nu snefri, og det regner lidt hyppigere end i Seoul og omegn, men bestemt ikke så meget, at det vil påvirke en ferie negativt. Det regner højst en gang hver 4. dag i form af en kort byge.

I slutningen af marts begynder kirsebærblomsterne at blomstre, og hele Korea forvandles til en hvid og lyserød have.

Vejret i april

April er en af de bedste måneder at rejse til Sydkorea. Kirsebærblomsterne er på deres højeste, og den øvrige vegetation begynder også at blive frodigt grøn og blomstre.

Gennemsnitstemperaturen ligger mellem 16 og 18 °C i hele landet, også på Jeju Island, og de lejlighedsvise byger er mere behagelige end irriterende. De går som regel over lige så hurtigt, som de kom, og efterlader luften dejlig ren og velduftende.

Vejret i maj

Maj er stadig en god måned til at nyde et afslappende besøg og rejse rundt i byerne og på landet. Der er behagelige temperaturer på omkring 23°C i hele landet, nedbørsmængderne er højere end i april, men det regner mere eller mindre i samme tidsrum, og regnen er kun lidt kraftigere end i det tidlige forår.

Der er solskin det meste af dagen, og takket være de længere dage er maj en af de måneder med flest solskinstimer i hele Korea.

Vejret i juni

Juni er en skelsættende måned, hvor den tørre sæson slutter, og der begynder at herske et oceanisk klima med fugtige forhold. Men i det mindste den første halvdel af juni er stadig et ideelt tidspunkt at besøge Korea på. Det regner kun i form af korte, men ofte kraftige, byger ca. hver 3. dag, og resten af tiden er vejret lyst og solrigt.

Temperaturerne stiger til 25 °C, og i Seoul og på vestkysten stiger de til 27 °C. Luftfugtigheden stiger også, hvilket får det til at føles varmere. Generelt er det mest behagelige vejr på østkysten omkring Gangneung og i den sydvestlige del omkring Mokpo. Jeju-øen er også behagelig.

Vejret i juli

I juli rammer en periode med fugtigt og meget lummert vejr med fuld styrke. Temperaturerne stiger til 27-30 °C, og det er varmest i nord og inde i landet, mens det er mest fugtigt i syd. De ubehagelige forhold vil således udjævne sig over hele landet.

Juli er også årets mest regnfulde måned i de fleste dele af Korea. Det regner hver anden dag, nogle gange oftere. Jævn regn hele dagen er ikke almindelig, men snarere voldsomme tordenbyger afbrudt af delvist overskyet vejr. Tordenvejr kan dog forekomme flere gange om dagen.

Jeju Island har det mest behagelige vejr i Korea, men selv her må man forvente kraftige storme, men de er mindre hyppige end på fastlandet.

På trods af bygerne er juli den vigtigste sæson for svømning i havet. I den forbindelse er det bedst at tage til østkysten til striben af feriesteder fra Gangneung til Sokcho, hvor sandsynligheden for storme er lidt lavere end i resten af landet.

Vejret i august

Regntiden er fortsat i fuld gang i august. Dertil kommer risikoen for tyfoner fra Japan og det østlige Kina.

August er en varm og fugtig måned med temperaturer omkring 28-30 °C og meget lummert vejr. Regnen kommer ofte i form af kraftige tordenbyger, og der kan også forekomme kortvarige skybrud. På den anden side er vejret mellem bygerne som regel solrigt.

Der falder mest nedbør i Seoul og omegn og mindst på Jeju Island. Forskellen ligger dog ikke så meget i nedbørens hyppighed som i dens intensitet.

Risikoen for tyfoner er størst i august, og der kommer i gennemsnit 1 om året. I dette tilfælde rammer den normalt den sydlige halvdel af landet. Den manifesterer sig med stærk vind og usædvanlig voldsom regn, der kan vare i 3 dage i træk. Korea er dog godt forberedt på naturkatastrofer med et fremragende advarselssystem og hurtig genopretning.

Vejret i september

I løbet af september aftager regn- og tyfonsæsonen. Temperaturen falder til 26°C i hele landet, og der falder hyppige og kraftige regnskyl i begyndelsen af måneden, men efterhånden som måneden skrider frem, aftager nedbøren, og intensiteten af regnen aftager.

Risikoen for tyfoner er forhøjet i første halvdel af september, men er mere sjælden mod slutningen.

Anden halvdel af september er således et ideelt tidspunkt for en strandferie med meget mindre risiko for regn end i sommermånederne, både på fastlandet og på Jeju-øen.

Vejret i oktober

Oktober er den næststørste rejsesæson efter foråret. Selv om luften er vådere end om foråret, er regnen den samme, dvs. kun i form af lette byger, som i gennemsnit forekommer hver 4. til 5. dag.

Lufttemperaturen stiger og holder sig på milde 20 grader. Det er lidt varmere i syd og på Jeju Island.

Den største fordel ved at rejse i oktober er det fantastiske landskab, der er farvet af efterårsblade. Vejret indbyder til lange ture ud i landskabet.

Vejret i november

November er også en god måned at rejse rundt i Korea. Det farverige efterår er på vej, og temperaturerne falder langsomt. I syd (Busan, Mokpo) og på øen Jeju kan man forvente omkring 16 °C, mens temperaturen i Seoul kan falde til 11 °C.

November er en relativt tør måned. Det regner kun ca. hver 6. dag, nedbøren er ikke for intens og vil derfor ikke påvirke dig for meget.

Vejret i december

December er - måske overraskende for mange - også en god rejsemåned. Hvis du altså ikke har noget imod det koldere vejr. Faktisk er december den tørreste måned på året i hele landet med mindst nedbør.

Der er lette regnbyger i den sydlige halvdel af landet, mens der er flere snebyger i den nordlige halvdel.

Ellers er vejret klart eller delvist overskyet det meste af dagen, undtagen måske på Jeju Island, hvor tæt tåge og overskyede forhold er almindelige. Ubehageligt typisk vintervejr kan selvfølgelig forekomme på fastlandet, men sandsynligheden for solskin er meget større.

Gennemsnitstemperaturerne i nord falder til -1°C til 4°C, mens de i syd og på øen Jeju ligger mellem 5°C og 11°C.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.