Praia dos Mosteiros

Praia dos Mosteiros

Den vilde, klippefyldte kystlinje på den nordvestlige del af øen byder på smuk natur, solnedgange og interessante strande, hvor man kan svømme i havvand.

Centrum for dette turistområde er den lille by Mosteiros med sin smukke kirke på torvet.

Vælg et hotel ved havet i São Miguel

Strand med sort sand

En af de vigtigste destinationer er uden tvivl Praia dos Mosteiros, en strand med grovere sort vulkansand i en lille bugt, der beskytter stranden mod de største bølger. Alligevel kan man forvente, at havet her ofte er uroligt og ikke mindst koldt, som det er tilfældet overalt på Azorerne. Men stranden er også populær til afslapning og solbadning i godt vejr og udsigt uanset vejret.

Fra venstre side kan man beundre den høje klippe, som man i øvrigt kommer til i bil ad snoede stier, og i havet kan man beundre de fotogene klipper, der stikker op af vandet.

Ved stranden er der en lille gratis parkeringsplads og en forfriskningskiosk, som kun er åben om sommeren.

Naturlige pools i havet

På Mosteiros' nordkyst har lavaen, som er afkølet og hærdet hurtigt ved kontakt med havet, skabt stenede "pools", som er delvist beskyttet mod de store bølger, og hvor man kan svømme. Men vær opmærksom på advarslerne, og svøm kun, hvor det er tilladt. Jo tættere på det åbne hav disse bassiner er, jo større er faren for, at store bølger slår ind over væggene.

Der er gratis adgang.

Overnatning i Mosteiros

I Mosteiros finder du et stort antal private lejligheder og gæstehuse med priser mellem 75 eur og 100 eur pr. nat samt et luksuriøst 4* hotel Mosteiros Placeet af de få uden for Ponta Delgada.

Hvis du kan lide at bo tæt på havet med en dramatisk kystlinje væk fra civilisationen, men alligevel i en by med flere restauranter og butikker, er Mosteiros stedet for dig.

Hvordan kommer man til Mosteiros?

Landsbyen ligger på det nordvestligste punkt af øen São Miguel på et lille lavtliggende område under høje klipper. Fra hovedringvejen forgrener en mindre vej sig hertil efter flere serpentiner, der overvinder højdeforskellen. Fra Ponta Delgada ligger Mosteiros 31 km væk.

Sammenlign priser på biludlejning - PDL Lufthavn

Mosteiros er et af de få steder, der kan nås med bus. Linje 206 fra Ponta Delgada kører hertil 7 gange om dagen på hverdage, 4 gange i weekenden. Den officielle køreplan blev sidst opdateret i 2013, så du er nødt til at tjekke lokalt for detaljer.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i São Miguel.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.