Lagoa das Setes Cidades

Lagoa das Sete Cidades

Den slumrende vulkans enorme krater, der er mere end 2 km bredt, og som kaldes Sete Cidades (syv byer), er et af de mest populære og smukke steder på Azorerne. Omkring halvdelen af kraterets grundareal er fyldt af Azorernes største dobbeltsø, Lagoa das Setes Cidades.

Vælg et hotel i São Miguel med rabat

Et besøg ved søen er et af Azorernes "must-sees", og selv om det er et ret turistet sted, bør du bestemt ikke gå glip af det. Ved søens bredder ligger byen Sete Cidades med samme navn, som er et populært turistcenter.

Lagua Azul, Verde eller Sete Cidades? 1 eller 2...?

Vandområdet, som dækker et område på over 4,3 kvadratkilometer , er opdelt i to forskellige søer: den større Lagoa Azul (Blå Sø) og den mindre Lagoa Verde (Grøn Sø). Selv fra et biologisk synspunkt er der tale om vandområder med helt forskellige økosystemer, og forskellene er synlige ved første øjekast.

På grund af de forskellige dybder og den lidt anderledes mineralsammensætning har Lagoa Azul blåfarvet vand, mens Lagoa Verde har grønfarvet vand. Det er logisk nok der, deres navne kommer fra.

I virkeligheden er det dog en enkelt sø, der næsten er delt i to af landet, men der er stadig en ca. 50 meter bred kanal, som en lav stenbro fører hen over.

Under alle omstændigheder udgør Lagoa Azul og Lagoa Verde tilsammen én stor sø, Lagoa das Setes Cidades.

Vandring rundt om søen

Lige omkring bredden er der korte vandreture gennem et smukt grønt landskab med dyrkede enge, marker og små nåletræslunde. De korte vandreture er ofte umarkerede, men du finder masser af dem langs tydelige stier og især omkring Lagoa Azul.

Mens øst- og vestsiden af Lagoa Azul er ideelle til flade stier og picnic, imponerer nordsiden med en monumental kratervæg, der er op til 300 meter høj og næsten vinkelret, hvilket skaber en mystisk ramme.

En lignende situation, blot spejlet, hersker omkring Lagoa Verde. Flere stier løber langs kanten gennem skove og enge, men den sydlige del af søen er ufremkommelig på grund af de enorme, vinkelrette bjergskråninger.

En naturskøn rute langs kanten af calderaen

En af de mest kendte og populære vandrestier følger kanten af krateret 150 til 200 meter over søen og byen Sete Cidades. Den officielt afmærkede sti går ikke hele vejen rundt, men hvis du vil vandre i en cirkel, kan du sagtens gå et kort stykke på umarkerede stier.

Der er to hovedvandrestier, som fører dig til de bedste udsigtspunkter på Azorerne.

Miradouro Boca do Inferno og Canário-søen

Ruten starter i centrum af byen Sete Cidades og følger en stejl, men relativt behagelig sti til den nordlige top af calderaen med en betagende udsigt over Lago Azua, som den runder og krydser toppen af Pico da Cruz for at nå et af de mest berømte udsigtspunkter på Azorerne, Miradouro Boca do Inferno. Herfra kan du fortsætte gennem det smukke grønne landskab til Canário-søen.

Da bussen kun kører til Sete Cidades og ikke til den anden ende af ruten, er man nødt til at gå tilbage igen eller dele hele ruten op i to dele.

Sete Cidades - Boca do Inferno

  • Rutens længde: 10,5 km den ene vej
  • Højder: + 916 m, - 380 m
  • Kort over ruten

Miradouro da Vista do Rei

Den anden del af ruten rundt om calderaen fører dig til et andet meget populært udsigtspunkt, Vista do Rei, som ligger lige ved vejen og ved det tidligere halvforfaldne Monte Palace Hotel. Ruten er betydeligt kortere end den første, men du får en lige så flot udsigt fra kanten af krateret, både over søen og ud over havet.

Du kan forkorte vejen tilbage til Sete Cidades via en snoet, smal sti, der går stejlt ned i byen.

Tunnelen til Lagoa Azul

I den nordvestlige del af Lagoa Azul, under calderaens stejle skrænter, støder man på et interessant bygningsværk fra 1930. Her skærer en tunnel med en vandtunnel sig gennem klippemassen til den anden side mod landsbyen Mosterios. Den er 1.200 meter lang og blev brugt til at opretholde søens niveau og forhindre oversvømmelser.

Der er en smal gangbro langs vandkanalen, som fører gennem tunnelen til den anden side, se rutekortet. Tunnelen er dog ikke oplyst, så man skal have en kraftig lommelygte med.

Overnatning ved søens bred

De fleste overnatningsmuligheder findes i byen Sete Cidades, men hvis du gerne vil bo ude på landet med direkte udsigt til Lagoa Azul, kan vi anbefale et smukt feriehus Lake Cottage - Panoramic views 7 Cidades med priser omkring 160 euro pr. nat, hvilket ved første øjekast er højt over gennemsnittet, men indkvarteringen er for op til 4 personer.

Hvordan kommer man til søen?

Hvad er den bedste måde at komme til Lagoa des Sete Cidades på i bil, og kører der busser hertil?

I bil

Som overalt på Azorerne er den bedste transportform en lejebil, som giver dig frihed til at bevæge dig ud på vandrestierne og rundt i landskabet. Gode og velholdte veje fører til kraterbunden fra øst og vest, og du kan nemt nå alle turistattraktionerne. Da Sete Cidades er en af Azorernes hovedattraktioner, er skiltningen god og tydelig i alle retninger.

Afstanden fra Ponta Delgada er mindre end 30 km.

Sammenlign priser på biludlejning - PDL Lufthavn

Med bus

Der går også busser til Sete Cidades fra Ponta Delgada og de nærliggende byer Várzea og Mosterios. I alt kører der ca. 4 gange om dagen, også i weekenden. Aktuelle køreplaner er i øjeblikket ikke tilgængelige på Auto Viação Micaelense's hjemmeside, men se normalt efter dem i dette afsnit.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i São Miguel.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.