Costa Smeralda

Costa Smeralda

Den over 10 km lange, forrevne Smaragdkyst er kendt for sin magiske natur, mange bugter og små strande med fint, hvidt sand. Det varme, klare hav og de grønne, kuperede kyster forstærker den caribiske atmosfære.

Book et hotel på Sardinien på forhånd med rabat

De vigtigste feriesteder på Costa Smeralda er de små, smukt anlagte byer Porto Cervo og Porto Rotondo, som er kendetegnet ved at være luksuriøse sommerferiesteder. Marinaerne er hjemsted for yachter fra verdens berømtheder, skuespillere, forretningsfolk og politikere og de bedste restauranter.

Strande og svømning

Svømning på Smaragdkysten er noget af det bedste i Europa, og det er takket være Costa Smeralda, at Sardinien er kendt som "det europæiske Caribien".

Strandene her er smukke, havet ekstremt rent og roligt med en meget gradvis indgang.

Vær dog forberedt på højere priser på strandrestauranterne og -barerne samt f.eks. prisen på parasoller og liggestole, som du kan få omkring 25 eur til 30 eur pr. dag for et sæt med to liggestole og en parasol.

TOP 5 af de smukkeste strande på Costa Smeralda

  • Spiaggia di Capriccioli - en smuk sandstrand i en bugt med lavt og meget roligt vand, der er delt i to dele af fotogene klipper. Den er populær blandt børnefamilier på grund af sin ro, men også på grund af den gode tilgængelighed i bil.
  • Spiaggia di Marinella - en bred og rummelig sandstrand i den sydlige del af Smaragdkysten, den er også bedst tilgængelig med offentlig transport, Marinella togstation ligger kun 150 meter væk.
  • Cala Liscia Ruja - den længste strand på Costa Smeralda ligger i et roligt område uden for de største feriesteder, men er let tilgængelig ad landevejen.
  • Spiaggia del Grande Pevero - denne strand er en favorit blandt berømtheder og ligger i smukke omgivelser med grønne bakker, klipper og krystalklart vand. Stranden er også et centrum for vandsjov, hvor du kan leje en havkajak, vandcykel eller vandski.
  • Spiaggia Principe (Portu li Coggi) - denne lille sandstrand, der er delt i to dele af lyserøde klipper, er jævnligt med på lister over verdens bedste strande på grund af sin utæmmede natur og det klare blå hav.
  • Kort over de bedste strande på Smaragdkysten

Overnatning Costa Smeralda

Hoteller og lejligheder på Smaragdkysten er blandt de dyreste i hele Italien.

Den laveste pris i højsæsonen for en nat for 2 er omkring 180 euro, og priser fra 300 euro og opefter er standard, men ofte for en hel lejlighed til flere personer, hvilket bringer prisen pr. person ned.

Tjek overnatningsmulighederne på de største feriesteder på Costa Smeralda, og book helst flere måneder i forvejen!

Hvis du ikke har noget imod at bo inde i landet og pendle i bil til havet, kan du finde betydeligt billigere indkvartering fra 70 euro pr. nat for 2 i Arzachena, 10 km væk, eller i Olbia, et af Sardiniens turistcentre.

Sådan kommer du derhen

For at opdage alle de skjulte skønheder på Smaragdkysten er det absolut bedst at have en lejebil. Så kommer du overalt, selv til de mest afsidesliggende strande er der en vej eller en vej med parkering, som normalt er gratis.

Sammenlign priser på biludlejning på Sardinien

Du kan kun komme til strande i nærheden af byerne med bus. Porto Cervo nås med linje 604 fra Arzachena, men der er bedre transport til feriestederne i Porto Rotondo, som betjenes af linje 5 i Olbias offentlige transportsystem.

Fra Olbia er det nemt at komme til alle feriestederne med det private selskab Sun Lines' linje 20.

Der er også busser fra Porto Cervo til Olbia, som drives af det private selskab Caramelli Tours.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Sardinien.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.