Arzachena

Arzachena

Byen Arzachena er det nærmeste større samfund til den verdensberømte Smaragdkyst med dens kendetegn af luksus og "caribiske" strande, selvom den ligger over 4 km fra havet.

De 10 billigste hoteller på Sardinien

Historiske monumenter

Bortset fra de nærliggende strande byder Arzachena dog på mange historiske steder, især arkæologiske steder.

Nogle af de bedste er La Prisgiona, Li Muri, Li Lolghi eller Tempio di Malchittu. De historiske levn stammer for det meste fra perioden mellem det 4. og 1. årtusinde f.Kr., de facto bronzealderen.

Du kan finde en oversigt over alle stederne med beskrivelser på byens hjemmeside gesecoarzachena.it.

Entré til et enkelt sted koster 4 euro, men der er rabat på billetter til flere steder eller pakker til alle arkæologiske steder med priser omkring 10 euro.

Strande og svømning

Byen ligger ca. 4 km fra kysten på Costa Smeralda-forstranden og tæt på de idylliske øer La Maddalena. Svømning på strande, der minder om Caribien eller Seychellerne, er noget af det bedste, Sardinien har at byde på.

Indkvartering

Selvom Arzachena ikke ligger direkte ved havet, kan det være et godt alternativ til de dyre resorts på Smaragdkysten. Selv om de lokale hotelpriser i højsæsonen ligger fra 80 euro pr. nat for 2 og opefter, er priserne det halve af, hvad man betaler for indkvartering ved stranden.

Transport

Det mest praktiske transportmiddel til at udforske de arkæologiske steder i området og strandene på kysten er helt sikkert en lejebil. Afstanden fra lufthavnen i Olbia er 26 km og fra Alghero 147 km.

Arzachena kan også nås med bus, og der er hyppige forbindelser fra disse steder:

  • Olbia - 601, 604
  • Olbia - lufthavn - 601
  • Palau - 601
  • Costa Smeralda (Porto Cervo, Laconia, Cannigione) - 604
  • Santa Teresa Gallura - 601
  • Tempio Pausania - 9318, 9326

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Sardinien.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.