Cagliari

Cagliari

Sardiniens største by og hovedstad har en rig historie, som afspejles i byens unikke arkitektur. Der er også mange strande i umiddelbar nærhed af byen.

De 10 billigste hoteller på Sardinien

Seværdigheder og attraktioner

Det skorter ikke på monumenter og store bypaladser, der er bygget med inspiration fra andre italienske byer. Et besøg værd er middelaldercitadellet Il Castello, Mariakatedralen, Torre dell'Elefante, jesuitterkirken St Michael, Pinacoteca Nazionale-billedgalleriet og det nationale arkæologiske museum.

Museumselskere bør overveje at købe et museumspas, som giver dig ret til at besøge de bedste museer i Cagliari i 7 dage.

Det tidligere arbejderkvarter Stampace er nu et populært turiststed takket være kirkerne, den botaniske have, det romerske amfiteater og Piazza Yenne, hvor nattelivet er koncentreret. Et af byens smukkeste kvarterer er Marina, som ikke byder på mange seværdigheder, men der er ingen mangel på fotogene smalle gader, hyggelige caféer og lækre trattoriaer.

Strande og svømning

I den sydøstlige ende af Cagliari finder du Spiaggia del Poetto, den længste og smukkeste strand i området. På over 5 km fint hvidt sand kan du nyde et fredeligt ophold ved havet med masser af underholdning og forfriskninger og med meget god adgang til byen.

Cagliari ligger tæt på andre feriesteder på begge sider af kysten.

Indkvartering

Du kan blive i Cagliari i mindst 1 nat, hvis du ankommer til den lokale lufthavn og ikke vil direkte videre til din destination. Byen er også et godt udgangspunkt for at rejse rundt på det sydlige Sardinien. Cagliari har alle former for indkvartering fra billige hostels til klassiske hoteller. Priserne i højsæsonen ligger på omkring 85 euro pr. nat for 2 personer.

Tag et kig på vores tips til specifik indkvartering i Cagliari.

Transport

Den offentlige transport i Cagliari består af ca. 20 buslinjer og en sporvognslinje, der kører fra centrum til de nordlige forstæder.

En 90-minutters billet til bussen koster kun 1,30 euro, mens en 2-timers billet koster 2 euro (gælder også til sporvognen). En 24-timers billet, der gælder til både bus og sporvogn, koster 3,30 eur. For køreplaner, rutekort og aktuelle billetpriser, besøg transportselskabets hjemmeside på ctmcagliari.it.

Intercity-transport rundt på Sardinien fra Cagliari foregår med tog og bus. De vigtigste tog- og busstationer ligger sammen på Piazza Giacomo Matteoti. Tjek køreplanerne for de vigtige linjer, der kører til Bosa (klik på linjenummeret):

For detaljerede oplysninger om at rejse med bil, bus og tog, se kapitlet Transport på Sardinien.

Tip!

Hvis du vil indvies i det sardiske køkkens hemmeligheder, skal du tage på den sardiske restaurant Su Cumbidu i Via Napoli kun en kort gåtur fra hovedbanegården. Det meget venlige personale serverer de bedste sardinske delikatesser til en overkommelig pris. Det gode ved restauranten er, at den ligger skjult for turister, og at de fleste gæster er lokale.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Sardinien.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.