Bosa

Bosa

Denne maleriske by på Sardiniens vestkyst i provinsen Oristano fascinerer besøgende med sine gader, farverige facader, brostensbelagte fortove og paladser.

De 10 billigste hoteller på Sardinien

Sidst, men ikke mindst, vil besøgende blive fortryllet af Seravalle-slottet, som blev bygget i det 12. århundrede af den toscanske Malaspino-familie. Kun murene, tårnene og kapellet er tilbage af strukturen.

Monumenter, gader og Temo-floden

Byen Bosa tiltrækker især turister på grund af sine smalle gader og smalle, farverige huse. Byens beliggenhed ved udmundingen af den bugtende Temo-flod, som danner et dobbelt punkt i byen, gør den endnu mere attraktiv, og det samme gør det omkringliggende bakkede landskab.

De farverige huse stammer for det meste fra det 18. århundrede, men der er også meget ældre monumenter i byen, f.eks:

 • Slottet Serravalle - Byens vartegn er Serravalle-slottet fra det 13. århundrede (også kaldet Malaspina), som tårner sig op over det historiske centrum.
 • Kirken San Pietro - Det ældste religiøse monument i gotisk-romansk stil fra det 11. århundrede er den velbevarede kirke St.
 • Cathedral of the Immaculate Conception - den største kirke i Bosa er en barok katedral, hvis oprindelse går tilbage til det 12. århundrede, men den nuværende form kommer fra en komplet ombygning i det 19. århundrede.

Strande og svømning

Lige i byen finder du en smuk, bred sandstrand, der hedder Bosa Marina efter lokalområdet.

Stranden er en af de bedste bystrande på Sardinien, den er ikke overfyldt, og priserne på restauranterne og barerne er mere rimelige end andre steder på Sardinien. Der er en betalt parkeringsplads lige ved siden af stranden (2,50 eur pr. dag) og et busstoppested for buslinjerne 9205, 9211, 9223, 9225 og 9312.

Overnatning i Bosa

Bosa er en af de billigste byer på det ellers dyre Sardinien. Selv i højsæsonen kan man nemt få et dobbeltværelse for 70 euro pr. nat, selv på mindre hoteller.

Det gør Bosa til en ideel base og et godt udgangspunkt, hvis du planlægger en udforskningsferie på Sardinien.

Sådan kommer du dertil

Hvis du kommer til Bosa i bil, skal du regne med at betale for parkering. Priserne er dog ikke ublu, du betaler normalt 0,50 eur for en time og op til 6 eur for en hel dag.

Sammenlign priser på biludlejning og Sardinien

Bosa er også let tilgængelig med bus. Alle linjer mødes ved busstoppestedet på Piazza Manin (placering på google.com/maps[/translate]). Tjek køreplanerne for de vigtigste linjer, der kører til Bosa (klik på linjenummeret):

 • Cagliari - hurtigst med togskifte i Macomer
 • Sassari - 701, 710
 • Alghero - 9312 (direkte forbindelser også til Alghero lufthavn)
 • Oristano - 703
 • S'Archittu - 703
 • Macomer (nærmeste togstation) - 9205, 9210, 9223
 • Porto Alabe - 9225
 • Montresta - 9226

For detaljerede oplysninger om at rejse med bil, bus og tog, se kapitlet Transport på Sardinien.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Sardinien.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.