Nyboder

Nyborder

Den historiske bydel med gamle sømandshuse, Nyboder, ligger nord for centrum nær Kastellet og er et populært turistmål.

Se hoteller i det centrale København

I dag ligger sømandskasernernes rækkehuse fordelt på 8 parallelle gader og har ikke mistet noget af deres oprindelige præg fra det 17. og 18. århundrede.

Nyboder gennem historien

Behovet for nye rækkehuse til flåden opstod under kong Christian IV, da den kongelige danske flåde udviklede sig massivt.

Nye boliger til sømænd blev bygget nær havnen i flere etaper fra midten af 1600-tallet til slutningen af 1700-tallet.

Selv efter flere århundreder har Nyboder ikke mistet noget af sit oprindelige formål. Selv i dag huser husene medlemmer af den danske flåde og flyvevåbnet. Bydelen er dog frit tilgængelig og er et populært turistmål på grund af sin historiske karakter.

"Nyboder gul"

På grund af den karakteristiske gule nuance, der er fælles for alle husene i bydelen, bruges "nybodergul" endda som en generisk betegnelse på dansk for denne specifikke nuance af gul.

Historisk set var husene dog røde og hvide. De fik først deres gule farve efter renoveringer i det 19. århundrede.

Transport til Nyboder

Kvarteret ligger kun ca. 250 meter syd for det store transportknudepunkt Østerport, hvor mange by- og fjerntog har endestation, og hvor metrolinjerne M3 og M4 kører igennem.

Buslinje 23 kan også bruges til transport.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i København.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.