Sådan kommer du rundt København

København

Det kommer ikke som nogen overraskelse, hvis det vigtigste alternativ til at komme rundt i København er en cykel. Der er flere cyklister end bilister. Byens centrum er dog lille, så hvis du ikke behøver at pendle fra forstæderne for at få en bolig, kan du klare dig til fods under dit ophold.

Se hoteller i det centrale København

Alternativt er offentlig transport i form af metro, tog, busser og både også en mulighed.

At gå

Det tager ca. 45 minutter at gå fra Tivoli gennem Indre By til Den Lille Havfrue. Det antyder i sig selv, at hvis man ikke har ondt i fødderne, kan man opleve højdepunkterne på en dag uden brug af transportmidler.

Trafikken i centrum er ikke særlig tæt, så det er sikkert og afslappende at gå rundt i København.

Ud over gaderne går du også langs de mange vandkanaler, hvilket gør det endnu sjovere at gå.

Cykel

Cykelentusiaster såvel som almindelige turister bør leje en cykel i Danmark. Det er en typisk aktivitet, som bringer dig ind i den danske rytme, og hvis du har brug for at komme til kvarterer uden for centrum, vil det også spare dig for en masse tid.

Det er nemt at leje cykler i København. Du skal blot finde en af Donkey Republics dusinvis af cykelstationer, som er placeret stort set over hele København, oprette en konto og tage cyklen.

Du kan oprette en konto på forhånd eller på tabletten ved cyklen, som altid er inkluderet. Du kan også nemt indtaste funktionen for at returnere cyklen, og navigationen vil lede dig på rette vej. Den nemmeste måde er dog at bruge Donkey Republic-mobilappen (Google Play / App Store), hvor du registrerer, betaler og låser cykler op.

Cykelinfrastrukturen i København er en af de bedste i verden. Byen er flad, så det er ikke anstrengende at cykle.

Der er separate cykelstier på bogstaveligt talt alle gader i og uden for centrum, og cykling er en klar prioritet i København.

Æselrepublikkens priser

Klassiske cykler og elcykler er tilgængelige.

Priserne er dog ret høje, og hvis du rejser meget og over længere afstande, får du mere for pengene med offentlig transport:

  • 15 minutter - 18,50 kr.
  • 30 minutter - 26 kr.
  • 1 time - 39 kr.
  • 1 dag - 180 kr.

Offentlig transport

Busser, metro, tog og vandfærger er en del af det integrerede offentlige transportsystem. Det betyder, at du kan bruge alle transportmidler i hele byen og oplandet på én billet.

Find den optimale rute, køreplaner og andre oplysninger på transportarrangøren DOT's officielle hjemmeside: dinoffentligetransport.dk/en

Billetter - priser og hvor man kan købe dem

Prisen afhænger af antallet af zoner, du vil rejse inden for. For eksempel er der tre zoner (4, 3 og 1) fra lufthavnen til byens centrum og maksimalt to zoner inde i byen.

Almindelige billetpriser i København:

  • 24 timer (zone 1-4) - 90 kr.
  • 48 timer (zone 1-4) - 160 kr.
  • 72 timer (zone 1-4) - 220 kr.
  • 90 minutter for 3 forbindelseszoner (f.eks. til lufthavnen) - - 30 kr.
  • 75 minutter for 2 tilslutningszoner (rejser kun i centrum) - - 24 dkk

Der sælges ikke dags- og flerdagsbilletter kun til centrum (zone 1).

Kort over zoner København og omegn:

Billetterne kan betales i billetautomaterne med kreditkort eller kontanter.

Billetautomaterne er firkantede og sølvfarvede. De findes på undergrundsstationer eller togstationer, hvor de suppleres af røde DSB-billetautomater. Du kan også købe billetter til den offentlige transport i København, som gælder til busser eller metro.

De afrundede mindre automater er til rejsekortet til 80 kroner, som kun kan betale sig ved hyppigere rejser over lange afstande i Danmark.

Billetter fra automaten begynder at være gyldige i det øjeblik, de udskrives, og er ikke markeret yderligere.

Den nemmeste måde at købe en billet på er via DOT Tickets mobilapp. Når du køber en billet i appen, vælger du den dato og det nøjagtige tidspunkt, hvor billetten skal være gyldig, og du behøver ikke at bekymre dig om andet. Koden hentes kun fra appen ved billetkontrollørernes ikke særlig hyppige kontrol af billetterne.

Metro

Københavns metro har fire linjer. De kører 24 timer i døgnet med daglige intervaller på 2-6 minutter og natlige intervaller på 15-20 minutter. De er ubemandede, dvs. automatiserede tog uden fører.

De kører 24 timer i døgnet med daglige intervaller på 2-6 minutter og natlige intervaller på 15-20 minutter.

For detaljerede oplysninger om, hvordan man bruger metrobilletter, hvor man kan finde linjekort, eller hvordan stationerne ser ud, se det separate kapitel Metro i København.

Togene

Københavns centrum gennemskæres fra nord til syd af en hovedjernbanelinje med højfrekvent trafik hvert 2.-10. minut.

Togene er mest nyttige, når man rejser fra København H til Østerport station, hvorfra der er en kort gåtur til Den Lille Havfrue eller Kastellet. Denne hovedlinje suppleres af flere forstads- eller ringbaner i København.

Bybilletter i zone 1-4 kan bruges til alle tog: rød S-tog eller blå-grå-rød regionaltrafik Re samt IC- og ICL-fjerntog. Billetterne sælges i billetautomater på alle stationer. De er ikke markeret på nogen måde, når du stiger ind i toget, du skal kun vise dem til konduktøren efter anmodning.

Stationerne er normalt udstyret med kiosker og 7Eleven minimarkeder med forfriskninger. Toiletter er ikke almindelige på stationer og findes kun på hovedbanegården og Østerport station (betales med kortgebyr 5 kr.).

Busser

Busruter går på kryds og tværs af byen og dens videre omgivelser og giver forbindelser til alle hjørner af byen.

Busserne kører meget hyppigt, men de er langsomme og ikke særlig tydelige i centrum. Busstoppestederne mangler linjekort og præcise køreplaner, som kan fortælle dig præcis, hvor og hvornår en linje kører.

Brug helst transportplanlæggeren via dinoffentligetransport.dk. Busrutekort kan downloades på dette link.

All-doorboarding er muligt på linjer markeret med bogstaverne "A" og "C" (f.eks. 7A eller 5C), som har gule og røde eller gule og turkise køretøjer.

På alle andre linjer (gule eller gul-blå busser) er det kun muligt at stige på ved fordøren og stige af ved bagdøren.

Skibe

Vandfærgen sejler på en ret lang strækning fra Den Lille Havfrue via Operaen og Nyhavn til Slotsholmen (Christianborg) og videre syd for byen. Det er linjerne 991 (sydgående) og 992 (nordgående), som sejler med en halv times mellemrum.

Fra et transportmæssigt synspunkt giver bådene god mening, især på grund af den hurtige forbindelse til Operahuset. Fra et turistsynspunkt er det en unik aktivitet at sejle på kanalen, hvor man kan nyde en vidunderlig udsigt over byen.

Der gælderalmindelige priser på havnebusserne. Billetter kan købes hos bådpersonalet eller i automater på stationerne, i metroen eller via en mobilapp.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.

Er der nogen spørgsmål tilbage?

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til artiklen...

0 kommentarer

Log ind på Cestee

... det verdensomspændende rejsefællesskab

Har du ikke en rejsekonto endnu? Tilmeld dig her