Sådan kommer du rundt København

Copenhagen

Det vil ikke komme som nogen overraskelse, hvis det vigtigste alternativ til at komme rundt i København er en cykel. Der er flere cyklister end bilister. Byens centrum er dog lille, så hvis du ikke behøver at pendle fra forstæderne for at finde en bolig, kan du klare dig til fods under dit ophold.

Se hoteller i det centrale København

Alternativt er offentlig transport i form af metro, tog, busser og både også en mulighed.

Til fods

Det tager ca. 45 minutter at gå fra Tivoli gennem Indre By til Den Lille Havfrue. Det i sig selv tyder på, at hvis man ikke har ondt i fødderne, kan man opleve højdepunkterne på en dag uden brug af transportmidler.

Trafikken i centrum af byen er ikke for tæt, så det er sikkert og afslappende at gå rundt i København.

Ud over gaderne vil du også gå langs de mange vandkanaler, hvilket gør det endnu sjovere at gå.

Cykel

Cykelentusiaster, såvel som almindelige turister, bør leje en cykel i Danmark. Det er en typisk aktivitet, der indstiller dig på den danske rytme, og hvis du har brug for at komme til kvarterer uden for hovedcentret, vil det også spare en masse tid.

Det er nemt at leje cykler i København. Du skal blot finde en af Donkey Republics snesevis af cykelstationer, der er placeret stort set over hele København, oprette en konto og bare tage cyklen.

Du kan oprette en konto på forhånd eller på tabletten ved cyklen, som altid er inkluderet. Du kan også nemt indtaste funktionen til at returnere cyklen, og navigationen vil lede dig. Den nemmeste måde er dog at bruge Donkey Republics mobilapp (Google Play / App Store), hvor du registrerer, betaler og låser cyklerne op.

Cykelinfrastrukturen i København er en af de bedste i verden. Byen er flad, så det er ikke anstrengende at cykle.

Der er separate cykelstier på bogstaveligt talt alle gader ind og ud af centrum, og cykling er en klar prioritet i København.

Priser på Donkey Republic

Klassiske cykler og elcykler er tilgængelige.

Priserne er dog ret høje, og hvis du rejser meget over længere afstande, giver offentlig transport bedre værdi for pengene:

  • 15 minutter - 18,50 dkk
  • 30 minutter - 26 dkk
  • 1 time - 39 dkk
  • 1 dag - 180 dkk

Offentlig transport

Busser, metro, tog og vandfærger er en del af det integrerede offentlige transportsystem. Det betyder, at du kan bruge alle transportmidler i hele byen og storbyområdet på én billet.

Find den optimale rute, køreplaner og andre oplysninger på transportarrangøren DOT's officielle hjemmeside: dinoffentligetransport.dk/en

Billetter - priser og hvor man kan købe dem

Prisen afhænger af antallet af zoner, du ønsker at rejse inden for. For eksempel er der tre zoner (4, 3 og 1) fra lufthavnen til byens centrum og højst to zoner inde i byen.

Almindelige billetpriser i København:

  • 24 timer (zone 1-4) - 90 dkk
  • 48 timer (zone 1-4) - 160 dkk
  • 72 timer (zone 1-4) - - 220 dkk
  • 90 minutter for 3 forbindelseszoner (f.eks. til lufthavnen) - - 30 dkk
  • 75 minutter for 2 forbindelseszoner (rejser kun i centrum) - - 24 dkk

Der sælges ikke dags- og flerdagsbilletter kun til centrum (zone 1).

Kort over zoner i København og omegn:

Billetter kan betales i billetautomater med kreditkort eller kontanter.

Billetautomaterne er firkantede og sølvfarvede. De findes på undergrundsstationer eller banegårde, hvor de suppleres af røde DSB-billetautomater. Du kan også købe billetter til offentlig transport i København, som gælder til busser eller metro.

De runde mindre automater er til rabatkortet Rejsekort til 80 kr, som kun kan betale sig ved hyppigere langdistancerejser i Danmark.

Billetter fra automaten begynder at være gyldige i det øjeblik, de udskrives, og de er ikke mærket yderligere.

Den nemmeste måde at købe en billet på er via DOT Tickets mobilapp. Når du køber en billet på appen, vælger du den dato og det præcise tidspunkt, hvor billetten skal være gyldig, og du behøver ikke at bekymre dig om andet. Koden hentes kun fra appen ved billetkontrollørernes ikke særlig hyppige kontrol af billetterne.

Metro

Københavns metro har fire linjer. De kører 24 timer i døgnet med daglige intervaller på 2-6 minutter og natlige intervaller på 15-20 minutter. Det er en ubemandet metro, dvs. automatiserede tog uden fører.

De kører 24 timer i døgnet med daglige intervaller på 2-6 minutter og natlige intervaller på 15-20 minutter.

For detaljerede oplysninger om, hvordan man bruger metrobilletter, hvor man kan finde linjekort, eller hvordan stationerne ser ud, se det separate kapitel Metro i København.

Tog

Københavns centrum krydses fra nord til syd af en hovedjernbanelinje med en meget hyppig service, der kører hvert 2.-10. minut.

Togene er mest nyttige, når man rejser fra København H til Østerport station, hvorfra der er en kort gåtur til Den Lille Havfrue eller Kastellet. Denne rygrad suppleres af flere forstads- eller ringbaner i København.

City-billetter i zone 1-4 kan bruges til alle tog: rød S-tog eller blå-grå-rød regionaltog Re samt IC og ICL på langdistance. Billetter sælges i billetautomater på alle stationer. De er ikke markeret på nogen måde, når du går ind i toget, du skal kun fremvise dem til konduktøren på anmodning.

Stationerne er normalt udstyret med aviskiosker og 7Eleven minimarkeder med forfriskninger. Toiletter er ikke almindelige på stationer og findes kun på hovedbanegården og Østerport station (betales med kortgebyr 5 dkk).

Busser

Busruter kører på kryds og tværs af byen og dens omgivelser og giver forbindelser til alle hjørner af byen.

Busserne er meget hyppige, men de er langsomme og ikke særlig tydelige i centrum. Busstoppestederne mangler linjekort og nøjagtige køreplaner, der kan fortælle dig præcis, hvor eller hvornår en linje kører.

Brug hellere transportplanlæggeren via dinoffentligetransport.dk/da. Busrutekort kan downloades på dette link.

På linjer markeret med bogstaverne "A" og "C" (f.eks. 7A eller 5C), som har gule og røde eller gule og turkise vogne, er det muligt at stige på alle døre .

På alle andre linjer (gule eller gul-blå busser) er indstigning kun ved fordøren, og udstigning er ved bagdøren.

Skibe

Vandfærgen sejler på en ret lang strækning fra Den Lille Havfrue, via Operaen og Nyhavn, til Slotsholmen (Christianborg) og videre syd for byen. Det er linje 991 (sydgående) og 992 (nordgående), som sejler med en halv times mellemrum.

Fra et transportsynspunkt giver bådlinjerne mening, især for den hurtige service til Operahuset. Fra et turistmæssigt synspunkt er det en unik aktivitet at sejle på kanalen, hvor man kan nyde en vidunderlig udsigt over byen.

Havnebusserne kører til normaltakst. Billetter kan købes hos bådpersonalet eller i automater på stationerne, i metroen eller via en mobilapp.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.