Vejret i København og bedste rejsetidspunkt

Copenhagen

Det milde klima, der modereres af Golfstrømmen, sikrer et lidt varmere klima, end det ville være passende for denne breddegrad.

Regn med de typiske fire årstider med forår i april og maj, sommer fra juni til august med de højeste temperaturer og efterår fra september til november, som har en tendens til at være regnfuld og næsten altid overskyet.

Vintrene plejer at være milde, men frost og sne kan også forekomme i København. Det meste af nedbøren er dog regn, og temperaturer under frysepunktet er ikke så almindelige som i andre nordiske hovedstæder.

Book et hotel i København med rabat

Hvad er de varmeste måneder i København?

Sommeren besøger byen mellem juni og august, hvor temperaturerne er på deres højeste.

Gennemsnitstemperaturen i disse måneder er omkring 23 °C, med et maksimum på 30 °C, men meget kolde dage på omkring 15 °C er ikke ualmindelige, især når det regner.

Hvornår er det koldest i København?

December, januar og februar er de koldeste måneder med gennemsnitstemperaturer på omkring 3 °C. Hård frost er sjælden, men især om natten kan temperaturen falde til -1 til -2 °C ret ofte.

Hvad er de mest regnfulde måneder i København?

Nedbøren er spredt mere eller mindre jævnt over hele året. Der er ingen regntid i København, hvor det regner betydeligt mere.

Statistisk set er de mest regnfulde sommermåneder fra juni til september på grund af de kraftigere storme, der bringer mere vand med sig, men på den anden side regner det i kortere tid end om vinteren.

København får sjældent langvarig regn, og det plejer højst at regne i en dag. Men overskyet himmel kan vare i ugevis, især om vinteren.

Tabel over temperaturer i løbet af året

København - Vejret i byen

Måned
Vejret
Luft
januar
sne
3 °C
februar
sne
3 °C
march
regnfuld
6 °C
april
solrig
11 °C
kan
sol
16 °C
juni
sol
20 °C
juli
sol
22 °C
august
sol
22 °C
september
solrig
17 °C
oktober
solrig
12 °C
november
regnfuld
7 °C
december
sne
5 °C

Hvornår skal man gå til København

Det ideelle tidspunkt at besøge København på er uden tvivl forår og sommer, hvor man kan nyde den blomstrende natur i fulde drag og ikke behøver at slæbe på en kuffert med varmt tøj.

I modsætning til andre europæiske hovedstæder er København ikke udsat for ekstrem varme, så en rejse i juni, juli eller august garanterer praktisk talt meget behageligt sommervejr. Regn altid med, at en let regnjakke eller en let sweater kan være praktisk selv om sommeren.

Sammenlign priser på fly til København

Vinter og efterår er ofte præget af dystert vejr med temperaturer mellem 3°C og 10°C, men med masser af indendørs aktiviteter og ofte meget billige flybilletter, skal du ikke afvise et besøg i denne periode.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.