Rosenborg

Rosenborg

Rosenborg Slot ligger mellem Den Kongelige Have og Botanisk Have. Slottet i renæssancestil fra 1606 huser de danske kronjuveler og kongelige juveler i sine kældre.

Se hoteller i det centrale København

Omkring Rosenborg Slot ligger den smukke park Kongens Have med rosenhave, alléer af gamle træer og store plæner, hvor man kan lægge sig ned og holde en improviseret picnic uden bekymring.

Slottet blev bygget i 1606 af kong Christian IV af Danmark som en sommerresidens for den kongelige familie. Det er bygget i en smuk renæssancestil.

Besøg kronjuvelerne

Rosenborg tjener nu ikke længere sin funktion og er helt åben for offentligheden. Inde i slottet er der et museum og det kongelige skatkammer, som også kan ses af offentligheden når som helst.

Hvad kan du se inde i Rosenborg Slot?

De danskekronjuveler er museets største attraktion. Især Kristian IV's rigt dekorerede kongekrone er et af de smukkeste kongesmykker i verden.

Det Kongelige Skatkammer er normalt åbent alle dage, hvor Rosenborg har åbent.

Ud over skatkammeret kan man også gå på opdagelse i de kongelige gemakker med deres prægtige renæssancemøbler, gobeliner og smukke tæpper.

I alt er der adgang til 24 rum, hvoraf det mest iøjnefaldende er det bizarre spejlkabinet. Et rum, der på alle sider er omgivet af spejle i forskellige størrelser.

Adgang og åbningstider

Åbningstiderne varierer alt efter årstiden og er tydeligt angivet på den officielle hjemmeside. I højsæsonen er der åbent hver dag, men i nogle dele af året er der lukket om mandagen.

Billetpriserne er som følger:

  • Voksne - 130 dkk
  • Studerende med ISIC-kort - 84 dkk
  • Kombineret adgang til Rosenborg + Amalienborg - 200 dkk for voksne / 140 dkk for studerende

Officiel hjemmeside: kongernessamling.dk/da

Slap af i den kongelige have

Syd og øst for slottet ligger den hyggelige Kongelige Have, som er ideel til afslapning på varme sommerdage.

Her kan man gå på plænen og lægge sig i skyggen af de gamle træer uden frygt.

Den største attraktion i Kongens Have er den lille rosenhave ved dammen ved siden af slottet.

Overnatning i nærheden

Området omkring Rosenborg er meget populært at overnatte i på grund af den gode tilgængelighed og rolige atmosfære. Vi tilføjer tips til de bedste hoteller i nærheden:

  • Generator Copenhagen *** - Hotellet 200 meter fra den sydlige kant af haven er et af de mest prisvenlige hoteller i Københavns historiske centrum med priser fra 120 euro pr. nat.
  • Scandic Norreport **** - Det nærmeste hotel til indgangen til slottet (ca. 250 meter) ligger lige ved transportknudepunktet Nørreport, med priser fra 190 euro.

Transport til Rosenborg

Du kan nemt komme hertil til fods inden for 5 minutter fra den centrale tog- og metrostation Nørreport, hvor mange buslinjer også krydser.

  • Tog - alle regionale linjer kører gennem Nørreport
  • Metro - M1, M2
  • Busser - 5C, 6A, 15E, 150S, 184, 185

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i København.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.