Strøget

Stroget

Med sine 1.100 meter er Strøget en af Europas længste shoppinggader. Selvom det ikke er særlig omkostningseffektivt at shoppe i København, så tag en tur alligevel. Strøget lever og har det godt, og så ligger det i centrum af byen, så dine skridt vil alligevel gå denne vej.

Se priser på hoteller i det centrale København

I den ene ende ligger Københavns Rådhus, og i den anden ligger den gamle Nyhavn.

Strøget passerer gennem den vigtige Nytorvsplads eller forbi Helligaandskirken.

Shopping på Strøget

Strøget blev omdannet til gågade i 1962, og tiltaget blev hurtigt en stor succes. Nye restauranter, barer og butikker skød op, og i løbet af få år blev Strøget den største shoppinggade i Danmark, hvilket den stadig er i dag.

Tæt på Kongens Nytorv er Strøget reserveret til dyre mærker som Prada, Louis Vuitton, Dior og andre. Hen mod rådhuset finder man også de sædvanlige mellemklasse- og lavprismærker inden for tøj, smykker og ure.

Hele Strøget er fyldt med restauranter, som vi anbefaler at undgå. Priserne her er langt de højeste i København og matcher ikke altid kvaliteten.

Gadekunstnere

Strøget er et populært sted for gadekunstnere og forskellige små turistattraktioner. Optrædener af forskellige musikere eller tryllekunstnere er mest almindelige omkring Amagertorv.

Vær altid på vagt, hvis artisterne forsøger at henvende sig direkte til dig. Småsvindel og turistfælder er meget almindelige her.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i København.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.