Matthias Temple

Matthias Temple

Mariæ Himmelfarts Kirke er et af de vigtigste monumenter i Budapest og et symbol på hele Ungarn. Blandt de lokale er kirken kendt som Mátyás-templet , selvom dette navn først opstod i det 19. århundrede. Templet ligger i det gamle Buda-område i nærheden af Buda Slot.

De 10 billigste hoteller i Budapest

Matyas-templets historie og betydning

Den oprindelige kirke, som blev ødelagt af mongolske angreb, blev bygget på dette sted i 1015. Det nuværende gotiske tempel har stået her siden midten af det 13. århundrede, selvom det fungerede som hovedmoske i det 16. århundrede under det tyrkiske styre.

Templet er blevet modificeret og ombygget mange gange i løbet af sin eksistens, så der ud over den gotiske stil også er mange barokke og især nygotiske elementer. Disse kommer fra den hidtil vigtigste rekonstruktion i 1896 af arkitekten Frigyes Schulek.

Kirken blev alvorligt beskadiget under Anden Verdenskrig, men i 1970'erne blev den rekonstrueret til sit oprindelige udseende fra slutningen af 1800-tallet.

Matthias-kirken var den vigtigste ungarske kirke i mange århundreder - den fungerede som den vigtigste kroningskirke for de ungarske konger , og den var også stedet for de to sidste kroninger af de østrig-ungarske kejsere som konger af Ungarn, Franz Joseph I (1867) og Charles I (1916).

Navnet "Matthias-templet"

Selvom det kirkelige navn er "Church of the Assumption of the Virgin Mary", er den officielt kendt som Matthias Church efter ombygningen i det 19. århundrede, og ingen af de lokale kalder den noget andet. Navnet blev valgt til ære for en af de vigtigste ungarske konger, Matthias Corvinus, som regerede landet i anden halvdel af det 15. århundrede og endda var medkonge i Bøhmen i en periode.

I ungarsk historie er Matthias Corvinus en af de mest respekterede historiske personer.

Adgang og åbningstider

På grund af templets vigtighed er der reguleret adgang og betaling. Man kan også klatre op i det 78 meter høje tårn, et lille udkigspunkt med en fantastisk udsigt over hele Budapest, som ligger i ca. 58 meters højde.

Det er åbent for turister fra tirsdag til lørdag fra 9:00-17:00, men på søndage og mandage er der mange liturgiske begivenheder, og indgangen er normalt mere reguleret. Du kan finde de specifikke åbningstider på den officielle hjemmeside matyas-templom.hu.

Man kan købe billetter online og på stedet, til at besøge kirken, bestige tårnet eller en kombineret billet til kirken og tårnet:

Voksen Studerende, senior
Kun til kirken 2 900 huf 2 300 huf
Kun tårn 3 400 huf 2 900 huf

Bemærk venligst, at billetter til tårnet skal bestilles online på grund af udsigtsplatformens begrænsede kapacitet.

Beliggenhed og transport

Matthias-kirken ligger i centrum af det historiske gamle Buda på Szentháromság tér, lige ved siden af Fiskerbastionen. Det er en kort gåtur fra Donau-floden, men op ad en stejl bakke, men du kan også bruge offentlig transport:

  • Szentháromság tér busstoppested - bus 16, 16A, 116

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Budapest.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.