János-hegy

János Hegy

Budapest er ikke kun en by med monumenter, men også med natur og et meget ukarakteristisk bakket landskab for Ungarn. Blandt de smukkeste seværdigheder er Buda Hills og især János-Hegy-området med sine mange vandrestier, udsigtspunkter, udsigtstårne og en utraditionel udflugtsjernbane, der praktisk talt udelukkende drives af børn.

De 10 bedste hoteller i Budapest

Vandring i tætte skove

Omkring János-hegy-bjerget ligger tætte løvskove med et netværk af afmærkede vandrestier, hvor man sagtens kan tilbringe en hel dag. Hvis du er på vej til Budapest i mere end bare en weekend, og vejret er godt, skal du sørge for at tage til János-hegy.

Med svævebane til tårnet

Et af de mest populære udflugtsmål i János-hegy er Elizabeths udsigtstårn - Erzsébet-kilátó. Det historiske tårn blev bygget i 1911 og er opkaldt efter kejser Franz Joseph I's hustru, og man har udsigt over både det fjerne centrum af Budapest og de omkringliggende bakker. Der er gratis adgang til tårnet.

Hvis du ikke har lyst til at gå til den 528 meter høje top, kan du bruge den gamle stolelift (Zugligeti Libegő), der kører fra boligområdet nedenfor bakken. En enkeltbillet koster 1.200 huf, og en returbillet koster 1.600 huf. Svævebanen kører dagligt fra kl. 10.00, og slutningen af driftstiden varierer efter sæson, se detaljer på den officielle hjemmeside. Bus nummer 291 kører til svævebanen fra Nyugati station.

Unik børnejernbane

En unik smalsporet børnejernbane snor sig som en slange rundt om hele foden af János-hega og betjenes udelukkende af børn i alderen 10-14 år, selvfølgelig med undtagelse af lokomotivet og sikkerhedsudstyret, som skal betjenes af en voksen.

Toget kører ad en 11 km lang rute gennem det smukke landskab i Buda-bakkerne. Man kan køre med det hver dag året rundt fra kl. 9.00 til 16.00, undtagen om mandagen, hvor toget ikke kører.

En enkeltbillet koster kun 1.000 huf, og hvis man vil af og videre på næste tur, betaler man 1.800 huf. Børn kører til halv pris.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Budapest.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.