Porto Moniz

Porto Moniz Spa

Den lille, anlagte spa-by Porto Moniz på Madeiras nordvestlige spids er ikke kun attraktiv på grund af sin beliggenhed med en spektakulær udsigt over de stejle bjergskråninger.

Hovedattraktionen i Porto Moniz er havvandsbadene, der er bygget på den forrevne kystlinje mellem naturlige lavabassiner. Der er to naturlige pools lige i Porto Moniz.

Vis hoteller på Madeira efter pris

Naturlige swimmingpools

Den første er den anlagte swimmingpool på Aqua Natura Madeira Hotel.

Poolen har dybder til de mindste børn og over 2 meter til svømmere.

Swimmingpoolen er ca. 80 x 20 meter, og der er adgang til den via en betontrappe.

Poolområdet er åbent for offentligheden året rundt fra kl. 9.00-17.00 og til kl. 19.00 om sommeren. Entréen koster 1,50 euro. Der er også faciliteter i form af omklædningsrum og brusere.

Endnu flottere er området med helt naturlige pools ved Chacalote-restauranten, hvor man kan svømme lige mellem lavaklipperne. Der er kun betonvægge mod de større bølger og gangbroer, som giver nem adgang til vandet. Indgangen er gennem restauranten, men det er gratis.

Vandet er relativt koldt året rundt, og temperaturen varierer mellem 18 og 21 °C uanset årstid.

En dejlig strandpromenade med mange restauranter og barer løber mellem de to pools.

Overnatning i Porto Moniz

Porto Moniz er den største by på den nordvestlige del af Madeira og kan fungere som et godt udgangspunkt for udflugter i det omkringliggende område. Indkvartering her er lidt dyrere end i Funchal, men stadig ret billig efter vesteuropæisk standard.

I gennemsnit betaler du omkring 44 euro pr. nat i højsæsonen.

Transport til Porto Moniz

Porto Moniz ligger ca. 50 km fra Funchal, og den hurtigste måde at komme hertil i bil er gennem tunnelen midt på Madeira. Du skal betale for parkering på de steder, der er markeret med en blå linje (0,80 eur for en time, 4 eur for 5 timer). Alle pladser markeret med hvide streger er gratis.

Bussen i denne del af Madeira kører for Rodoeste.

Der er 2-3 afgange om dagen til Funchal via den hurtige tunnelrute via Sao Vicente (ca. 2 timer og 10 minutter) og 2-3 afgange om dagen via den langsomme 3,5 timers rute langs kysten via byerne Calheta og Ponta do Sol. Billetter kan købes hos chaufføren og koster 6 euro til Funchal.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Madeira.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.