Levada das 25 Fontes

Levada 25 fontes

Denne levada er en af de mest interessante og smukke på Madeira og også en af de mest besøgte. Den fører i det populære Rabaçal-område til de såkaldte 25 Fontes (25 kilder), en pool midt i grønne skove, som 25 små vandfald falder ned i.

Sammenlign priser på biludlejning - FNC Lufthavn

Levadaen starter ved den lille hytte, som nu er en turisthytte med forfriskninger, Rabaçal Nature Spot Café.

Først skal man ned ad trapperne til selve levadaen, hvor man mere eller mindre følger konturen gennem tæt laurbærskov og hede med striber af lav, der hænger overalt. De gamle træer, der læner sig ind over levadaerne, skaber nogle steder færdige, naturlige, grønne tunneler, som efter nogle få meter deler sig og giver en betagende udsigt over de grønne, stejle dale.

Stien, der fører langs vandingskanalen, er nogle steder meget smal, men der er rækværk, hvor det er nødvendigt. Om vinteren og foråret løber vandet fra diget ofte over på stien; vær forberedt på at få våde sko. Det sidste korte stykke til selve vandfaldet går over store klipper.

  • Afstanden - 2,3 km den ene vej - kan forkortes med ca. 800 meter over levadaerne til Risco.
  • Tid - ca. 1 time frem + 1 time tilbage
  • Sværhedsgrad - moderat, de sidste ca. 200 meter er sværere
  • Kort over ruten

Strækningen fra parkeringspladsen til starten af selve ruten, som er på en asfaltvej, skal medregnes. Den er 2 km lang i én retning.

Det er dog muligt at bruge shuttle-minibussen for 8 eur tur/retur, som kører ca. to gange i timen. Der betales kun kontant.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Madeira.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.