Hvor skal man bo i Madeira

Funchal

Skal du på ferie til den portugisiske ø Madeira? Find ud af, hvilke steder og byer der er de bedste, billigste og mest praktiske til indkvartering på Madeira.

Hvor skal man bo på Madeira?

Med en længde på ca. 60 km og en bredde på ca. 30 km er Madeira et sted, hvor man kan have forskellige tilgange til indkvartering og valg af sted.

Det er ikke noget problem at tage på tur fra ét sted, ligesom det er muligt at arrangere en road-trip rundt på øen med ophold flere steder.

Det kommer også meget an på, om man lejer en bil eller ej. Hvis ikke, er det eneste mulige sted at bo i hovedstaden Funchal, hvor alle busser rundt på øen afgår fra. Alligevel kan man ikke nå bjergene og nogle af levadaerne, som ikke kan nås med bus.

Find hoteller på Booking.com

Udflugter med ét stop

Hvis du vil tilbringe hele dit ophold på ét sted, er der tre hovedudgangspunkter, hvorfra det er nemt at komme til seværdighederne:

Køretur rundt på øen

Den anden mulighed er betydeligt mere effektiv, når man skal udforske øen og rejse i bil, og man sparer en masse kilometer og benzin.

På den anden side er det selvfølgelig mindre komfortabelt, da du kommer til at bo på et nyt hotel hver anden dag. Det er også svært at øve sig, når man rejser med bus, som følger mottoet "alle veje fører til Funchal".

Se vores tips til, hvor du kan bo på din rejse rundt på Madeira.

Funchal

Den største by på , hvor man bør bo i mindst 2-3 nætter efter ankomsten eller før afrejsen, og som ud over sine mange attraktioner også er et glimrende udgangspunkt for ture til bjergene og de urbane levadaer. Her finder du det største udvalg af hoteller, resorts, lejligheder og billige vandrerhjem.

Alternativer til Funchal er de nærliggende mere rolige byer Câmara de Lobos eller Caniço (faktisk forstæder til Funchal), hvor der også er et godt udvalg af overnatningsmuligheder.

Calheta

Calheta er en af Madeiras strandbyer og er også en ideel base for bilture til levadaerne i Rabaçal. Calheta kan prale af fremragende indkvartering med spektakulær havudsigt, for det meste mindre hoteller og lejligheder. Bo her i 2-3 nætter.

Porto Moniz

En smuk lille by på øens nordvestligste punkt, stille og med få turister, med populære naturlige lavabassiner. Porto Moniz har et spahotel og mange familielejligheder. Bo her i 1-2 nætter.

São Vicente

Den største by på nordkysten er ideel til et besøg på 1-2 nætter, hvor man kan vandre på Encumeada og nyde det smukke frodige grønne landskab.

Santana

Et af Madeiras vandreknudepunkter, en dejlig by fuld af traditionelle madeiranske casas de colmo-huse og et godt udgangspunkt for vandreture i bjergene og langs levadaerne (Pico Ruivo, Caldeirao Verde m.fl.).

I Santana finder du primært familielejligheder, gæstehuse og små hoteller. Bo her i 2-3 nætter.

Machico

Dette feriested på østkysten er ideelt til afslapning ved havet og som udgangspunkt for trekking på halvøen Ponta de São Lourenço. Bo i Machico i 1-2 nætter i bedste fald.

De steder, der er nævnt ovenfor, er blot vores tips til, hvor man kan bo komfortabelt i byer med alle faciliteter og flere turistattraktioner.

Hvis du foretrækker mere fredelige steder, skal du bare vælge en hvilken som helst anden by på Madeira, du kan finde smuk indkvartering virkelig overalt. Nogle af de mest fredelige landsbyer på hovedruterne omfatter Ponta do Pargo, Porto da Cruz, Ponta do Sol, São Jorge eller Caniçal.

Hotelpriser på Madeira

Selv om Madeira ikke kan klage over mangel på turister, starter priserne på et rimeligt niveau takket være det store udvalg af overnatningsmuligheder.

I højsæsonen kan du finde overnatning i pæne villaer, endda med morgenmad, for omkring 65 euro pr. nat. Selv priserne på standardhoteller overstiger sjældent 100 euro pr. nat for 2 personer.

Forvent betydelige rabatter om vinteren mellem november og februar, hvor du kan få bedre hotelophold fra 60 euro.

Tjek priser og tilgængelighed af hoteller på Madeira

Hvornår skal man booke overnatning?

Den generelle tommelfingerregel for indkvartering er, at jo tidligere du booker dit hotel, jo billigere bliver det, men på Madeira stiger priserne ikke så kraftigt som på andre destinationer, når du kommer tættere på din rejsedato.

Det ideelle tidspunkt at booke er omkring 3-4 måneder før din rejse, men selv en uge før afrejse kan du finde indkvartering til en rimelig pris i hvert fald i de større byer, især i lavsæsonen.

Om sommeren (juni til september) anbefaler vi, at du booker tidligere end 1 måned før din rejse, især hvis du vil bo i mindre landsbyer.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.