Ponta do Pargo fyrtårn

Ponta do Pargo

Kap Ponta do Pargo og landsbyen af samme navn i nærheden er Madeiras vestligste punkt og et populært turistmål.

Ponta do Pargo er et pragtfuldt grønt område, der skråner blidt ned fra bjergene gennem et landbrugsområde med græsgange med huse og dybe kløfter til 400 meter høje klipper, der pludselig begynder at styrte stejlt ned i havet.

Sammenlign priser på biludlejning - FNC airport

Fyrtårnet Ponta do Pargo

Og det er på det vestligste forbjerg, hvorfra man har en betagende udsigt over Atlanterhavets brede blå, at et storslået hvidt fyrtårn med et knaldrødt tag umiskendeligt proklamerer, at søfolk netop har nået Madeiras kyster.

Fyrtårnet er stadig i drift og under den portugisiske flådes ledelse, men er delvist åbent for offentligheden gennem et lille fyrtårnsmuseum i en af bygningerne.

Det blev bygget i 1922 og står på en klippe 392 meter over havets overflade. Tårnet er 14 meter højt og kan ses 26 sømil væk. Det tjener stadig sit formål i dag.

Overnatning i området

Ponta do Pargo er måske nok en lille landsby, men der er et par restauranter, en butik, et posthus og et apotek. Det er det perfekte sted at bo, hvis du vil udforske en rolig del af Madeiras vestkyst. Der er mange lejligheder og gæstehuse spredt rundt i området, men hvis du vil bo her, kan du ikke undvære en bil.

Sådan kommer du frem

Det bedste valg af transport til dette område er i bil.

Ponta do Pargo ligger på ringvejen rundt om øen, ca. 51 km fra Funchal. Fra Funchal og byerne langs ruten (Calheta, Ponta do Sol, Ribeira Brava) kan du også komme til Ponta do Pargo med bus, ca. 8 gange om dagen på hverdage og 2-3 gange om dagen i weekenden. Forbindelsen leveres af Rodoeste, og billetprisen til Funchal er 5,35 euro.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Madeira.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.