Cabo Girão udsigtspunkt

Cabo Girao

Med sine 589 meter over havets overflade er Cabo Girão den højeste klippe på Madeira og ifølge mange tabeller den næsthøjeste i Europa og den 12. højeste i verden, selv om kriterierne for, hvad der stadig er en klippe, og hvad der allerede er et bjerg, varierer betydeligt, så disse statistikker skal tages med et gran salt.

Uanset hvad er Cabo Girão-klippen imponerende. Den falder næsten vinkelret ned i havet, og der er en utrolig udsigt både fra toppen af klippen og fra havets overflade.

Sammenlign priser på biludlejning - FNC Lufthavn

Klippen er allerede synlig fra Funchal, men den bedste udsigt nedefra er fra den nærliggende landsby Câmara de Lobos.

Skywalk - en udsigtsplatform af glas

På toppen af klippen er der bygget et udsigtspunkt med glasbund, som rager ud over kanten af klippen og giver en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab, 9 km væk i Funchal og ned til de små dyrkede marker ved kysten.

Intet andet sted i Europa finder man en højere klippeudkigspost med glasgulv. Uforglemmelig er udsigten herfra til den nedgående sol og senere lysspillet i Funchal om natten i baggrunden.

Ved indgangen til udsigtspunktet kan du forfriske dig i caféen og købe ind i den overprisede souvenirbutik.

Entréer og åbningstider

Fra 2023 er udsigtspunktet underlagt et gebyr og afgifter 2 eur for at komme ind.

Det er åbent fra 9:00-20:00.

Sådan kommer du derhen

Det er meget nemt at komme til udsigtspunktet med en udlejningsbil. Det ligger tæt på den gamle kystvej ER229, der snor sig rundt om øens kant, og afkørslen er godt skiltet.

Udsigtspunktet ligger i Quinta Grande kommune mellem Ribeira Brava og Câmara de Lobos. Der er gratis parkering lige ved siden af Skywalk.

Cabo Girao Miradouro-busstoppestedet fra busselskabet Rodoeste ligger også lige ved siden af parkeringspladsen. Den kører ca. hver time fra Funchal, Câmara de Lobos og Ribeira Brava, og nogle afgange fortsætter længere mod vest. Køreplaner kan findes på rodoeste.com.pt/horarios. Vælg "Cabo Girao" fra listen over stoppesteder.

Billetter kan kun købes af chaufføren med kontanter og koster:

  • til Funchal 2,75 eur
  • til Ribeira Brava 1,95 euro
  • til Câmara de Lobos 1,95 euro

Svævebaner

To turist-svævebaner falder bogstaveligt talt ned fra begge sider af klippen. På en meget kort strækning tilbagelægger de en stigning på omkring 400 meter, og man kan nyde en betagende udsigt både under turen og fra de små stenstrande, der er omgivet af lodrette klipper på en halv kilometer.

  • Ranchocablecar - på østsiden af klippen, returbillet koster 10 eur, men kører kun mellem 8:00-9:00 og 18:00-20:00
  • Fajã dosPadrescable-bilen - på vestsiden af klippen, returbillet koster 10 eur, kører dagligt mellem kl. 10.00 og 19.00

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Madeira.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.