Curral das Freiras

Curral das Freitas-dalen

Den maleriske landsby Curral des Freiras ligger i dalen af samme navn, eller rettere sagt på et sted, der ligner et dybt vulkankrater omgivet af skovklædte toppe af stejle bjerge.

Dalbunden er ikke flad, så landsbyen er bygget på terrasser i de stejle skrænter. Landsbyerne i dalen har været afskåret fra omverdenen i lang tid, angiveligt af nonner, der flygtede fra pirattogter i det 16. århundrede.

Sammenlign priser på biludlejning - FNC Lufthavn

Frugtplantager med valnødder, kastanjer og druer dækker bjergsiderne, tre afgrøder, som i høj grad brødføder den lokale befolkning.

På Madeira er landsbyen berømt for sin produktion af kastanjelikør og gastronomiske specialiteter. I dag er Curral des Freiras forbundet med omverdenen via en lang vejtunnel, mens den tidligere kun var tilgængelig via en bjergsti over Eira do Serrado-sadlen.

Og det er Eira do Ser rado-passet, der er hovedattraktionen. Udsigtspunktet på over 1.000 meter over havets overflade giver en fantastisk udsigt over landsbyen og de omkringliggende bjergmassiver langt nede. Stien til toppen fra Curral das Freiras er en velholdt gangsti og løber ca. 2,7 km i den ene retning. Alternativt kan man komme direkte til toppen i bil fra den anden side af Funchal.

Indkvartering

Hvis du leder efter en bolig, der er lidt afskåret fra resten af verden i en betagende natur, men også i en landsby fuld af restauranter og basale faciliteter, er du lige faldet over et drømmested.

Curral das Freiras byder kun på en håndfuld lejligheder og et rigtig fint og ret billigt spahotel Eira do Serrado - Hotel & Spa beliggende på toppen af Eira do Serrado.

Transport til Curral das Freiras

I bil kan du komme til landsbyen gennem en lang tunnel (det er 13 km fra Funchal) eller direkte til udsigtspunktet Eira do Serrado. Der er gratis parkering begge steder, og landsbyen og udsigtspunktet er godt skiltet.

Centrum af landsbyen Curral das Freiras samt udsigtspunktet Eira do Serrado kan også nås med buslinje 81 i Funchals offentlige transportsystem.

Der er kun få stop ved Eira do Serrado, men alligevel normalt mindst en gang hver anden time. Der er 1 afgang til landsbyen i timen på hverdage og ca. 5 gange om dagen i weekenden. Du kan finde ud af mere på horariosdofunchal.pt.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Madeira.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.