Torre de Belém

Torre del Belem

Kun et par hundrede meter fra Jerónimos-klosteret finder du et af Lissabons og Portugals vigtigste symboler - Belém-tårnet.

Det står her som et elegant tegn til sejlerne om, at de er på vej ind i havnen. Det blev bygget i begyndelsen af det 16. århundrede og er sammen med det nærliggende kloster på UNESCO's verdensarvsliste.

Vælg indkvartering med udsigt over floden

Du kan også besøge tårnet indefra og nyde udsigten over Tejo-floden og den nærliggende 25. april-bro.

Havnens vagttårn

Torre de Belém blev bygget mellem 1515 og 1521 som en af hovedkomponenterne i Lissabons forsvarssystem ved Tejo-flodens udmunding, på hvis dæmning tårnet står.

Lissabons havn lå i Belém-distriktet på det tidspunkt, og da Portugal var en af verdens største søfartsmagter i det 16. århundrede, spillede havnens forsvarsværker en meget vigtig rolle.

Faktisk har portugisernes stolthed over deres søfarende fortid gjort Belém-tårnet til et af landets symboler.

En elegant struktur i manuelinsk stil

Belém-tårnet er et af de mest berømte monumenter i den såkaldte manuelinske arkitektoniske stil. Det kombinerer elementer fra sengotisk, tidlig renæssance og maurisk arkitektur.

Et af hovedtrækkene er den rige udsmykning med ornamenter og statuer. Tårnet i Belém er således dekoreret med mange små tårne, arkader og brystværn.

Tårnet er lavet af kalksten og når en højde på 30 meter.

Adgang og åbningstider

Tårnet er åbent dagligt fra kl. 9.30 til 18.00, med sidste indgang kl. 17.30.

Billetprisen for tårnet og udsigtspunktet er 6 euro.

En kombineret billet med Jeronymite-klosteret koster 12 euro.

Indkvartering ved Torre de Belém

Den smukt restaurerede Teja-havnefront, med sine antydninger af fjerne kontinenter og gamle sørejser, lokker dig til at blive her. Vi anbefaler for eksempel stilfuld indkvartering på en luksusyacht Luxury Sailing Boat i den lokale marina.

Hvordan kommer man til tårnet i Belém?

Fra centrum tager det cirka en halv time at komme hertil med sporvogn nummer 15, stå af ved stoppestedet Lg. Princesa.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Lissabon.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.