Vejret i Lissabon og bedste rejsetidspunkt

Lissabon

Lissabon har et middelhavsklima med temperaturer på omkring 15 °C om vinteren og 28 °C om sommeren, hvilket gør byen ideel til turisme året rundt.

De 10 bedste hoteller i Lissabon

Sammenlignet med steder omkring Middelhavet er der større variation mellem vinter- og sommernedbør, men det regner som regel kun kortvarigt, sjældent i dagevis.

Det kan være ret blæsende i Lissabon, men de relativt høje gennemsnitstemperaturer gør vinden ret behagelig.

Hvad er den mest regnfulde måned i Lissabon?

Det regner mest om vinteren, især i november, december og begyndelsen af januar, hvor der kan komme flere byger om dagen.

Er der nogle farlige klimafænomener i Lissabon?

Portugal ligger ikke i en orkanzone. Et normalt tordenvejr om sommeren kan forekomme, men styrtregn er ikke særlig almindeligt i Lissabon.

På grund af Lissabons beliggenhed ved havet er længerevarende tørke heller ikke almindeligt. På trods af at byen ligger ved den største flod på hele den iberiske halvø, er oversvømmelser ret sjældne i Lissabon.

Vejr og temperaturer i løbet af året

Sådan ser vejret ud i Lissabon i de forskellige måneder af året.

Vejret i januar

Selvom januar er den koldeste måned på året, er vintrene meget milde med gennemsnitstemperaturer omkring 15°C.

I gennemsnit er der 15 regnvejrsdage i januar, men det er for det meste kun byger. Der er ofte stærk vind fra havet ved floden og på bakkerne i Lissabon.

Vejret i februar

Temperaturerne stiger til et gennemsnit på 16°C i februar, og der er mere solskin på grund af de længere dage.

Det regner ca. 15 dage om måneden, ligesom i januar, men nedbøren er lidt mindre og kortere. Himlen er ofte overskyet eller delvist overskyet, men solens stråler finder ofte vej gennem skyerne.

Vejret i marts

I marts begynder foråret. Temperaturerne stiger til 18 °C, men dage, hvor temperaturen er over 20 °C, er ingen undtagelse.

Sammenlignet med vinteren falder regnen en smule, men man skal stadig regne med hurtige byger: De forekommer i gennemsnit 13 dage i løbet af måneden.

Vejret i april

Foråret er i fuld gang med parker fulde af blomstrende planter og temperaturer, der regelmæssigt stiger til over 20 °C.

Der er stadig relativt mange byger i april, men de varer som regel ikke mere end en time eller to og kommer sjældent flere dage i træk.

Vejret i maj

Vejret i maj er ideelt til udflugter både i og omkring byen. Temperaturerne stiger til 22°C, og vejret er ofte klart eller delvis skyet.

Regnbygerne er få og korte. Det regner som regel kun i nogle få minutter, og en ferie i Lissabon i maj vil ikke blive meget påvirket af regn.

Vejret i juni

I løbet af juni ændrer vejret sig dramatisk, idet bygerne aftager betydeligt. Det regner kun meget sporadisk, i gennemsnit 5 dage om måneden.

Dagtemperaturerne når normalt op på 24 °C.

Vejret i juli

Juli er en typisk sommermåned med minimal nedbør og konstant klar eller delvis klar himmel.

Dagtemperaturerne er 26 °C, men brisen og de smalle, skyggefulde gader gør byen mere behagelig. Takket være vinden fra havet får Lissabon ikke mange tordenvejr om sommeren.

Vejret i august

August er statistisk set den varmeste måned på året med temperaturer op til 27°.

Men selv i august er der ikke helt vindstille, så temperaturen føles betydeligt mere behagelig, især i de smalle gader i centrum.

I august er der stort set ingen regn. Der kommer i gennemsnit kun byger 2 dage ud af måneden.

Vejret i september

September er en god måned at rejse til Lissabon. Vejret er meget behageligt med temperaturer omkring 24°C og en konstant let brise fra havet.

Regn er ret sporadisk, og der er delvis overskyet det meste af måneden.

Vejret i oktober

Den første efterårsmåned er præget af behagelige temperaturer på omkring 22 °C. Træerne får smukke efterårsfarver, og vejret er ideelt til at sidde på udendørs restauranter eller vandre rundt i byen.

Byger er meget hyppigere end om sommeren, men de fleste af dem er bare korte byger, der snart blæses væk af den tiltagende vind fra Atlanterhavet.

Book et hotel med rabat uden for sæsonen

Vejret i november

November er den mest regnfulde måned på året, men heldagsregn er ikke særlig almindeligt. Byger afløses normalt af delvis overskyet himmel, og situationer, hvor du går glip af hele dit ophold, er ret sjældne.

De normale lufttemperaturer ligger mellem 15 °C og 18 °C.

Vejret i december

December er også meget våd sammenlignet med andre måneder med et gennemsnit på 15 regnvejrsdage. Det meste af regnen kommer i form af byger.

December har mindst solskin på grund af de korte dage, men der er en romantisk atmosfære op til jul med relativt behagelige temperaturer på mellem 12 °C og 15 °C.

Tabel over temperaturer i løbet af året

Lissabon - Vandreture i byen året rundt, solbadning på strandene om sommeren.

Måned
Vejret
Luft
januar
regnfuld
14 °C
februar
regnfuld
16 °C
march
solrig
18 °C
april
solrig
19 °C
kan
solrig
22 °C
juni
sol
25 °C
juli
sol
28 °C
august
sol
28 °C
september
sol
27 °C
oktober
solrig
22 °C
november
regnfuld
18 °C
december
regnfuld
15 °C

Hvornår skal man gå til Lissabon

Lissabon er en ideel destination året rundt. De mange indendørs attraktioner giver dig mulighed for at udforske byen selv i regnvejr. ,

Omvendt er der sjældent ubehageligt varmt i de varmeste sommermåneder.

Hvornår er højsæsonen og de varmeste måneder?

Højsæsonen i Lissabon er fra maj til september, hvor det sjældent regner. Temperaturerne er behagelige mellem 22°C og 28°C, og der er altid delvis overskyet eller klar himmel.

I denne periode er priserne på indkvartering og især flybilletter lidt højere.

Book dit hotel på forhånd på booking.com

Hvor længe skal man være i Lissabon?

Lissabon er en fantastisk weekenddestination, især når du kan få billige lavprisfly.

Men takket være sin centrale placering midt i Portugal kan Lissabon også fungere godt som udgangspunkt for længere ophold.

For at se alle de vigtigste seværdigheder i Lissabon skal du afsætte mindst 3 hele dage.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.