Rossio Square

Rossio

Lige ved den travle Rossio Square, nær Restauradores Avenue i hjertet af byen, åbner der sig en næsten 3 km lang jernbanetunnel, for enden af hvilken Rossio Central Station ligger, hvor nogle af langdistancetogene har endestation.

Book et hotel i det centrale Lissabon med rabat

Den storslåede stationsbygning

Selve stationsbygningen er en arkitektonisk perle, og hvis det ikke var for det diskrete "Estacao Central"-skilt, ville man næppe gætte, at det var en fungerende jernbanebygning.

Ved første øjekast ligner det mere et lille palads, og selv interiøret er en kunstnerisk fryd for sjælen. Hovedstationens bygning er fra 1891.

Bortset fra det æstetiske aspekt har stationen selvfølgelig også et rent praktisk formål. Herfra afgår tog i alle retninger, inklusive Porto (selvom nordgående tog afgår fra Santa Apolónia-stationen på flodbredden).

Restauradores-markedet er også et af de vigtigste transportknudepunkter, hvor to metrolinjer og flere buslinjer krydser hinanden.

Indkvartering på Rossio

Fra et transportsynspunkt er Rossio Square med de tilstødende Restauradores og Praça da Figueira en strategisk placering.

Hvis du vil bo i centrum af byen, mens du bevæger dig ud af Lissabon, skal du bo her.

Transport til Rossio

Området omkring Rossio Square er Lissabons vigtigste transportknudepunkt.

Rossio Station

Restauradores station

Praça da Figueira station

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Lissabon.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.