Elevator/lift Santa Justa

Santa Justa

Tårnet, der er forbundet med den historiske elevator, som vi beskriver i kapitlet om transport, rejser sig i den nederste del af centrum, nærmere bestemt på Áurea Street. Du vil også ofte støde på det alternative navn"Elevador do Carmo".

Vælg et hotel med topkarakter i centrum

Hvis du er i det nedre centrum, skal du tage elevatoren op. Hvis du er i Bairro Alto-distriktet, skal du gå gennem restauranten for at nå udsigtspunktet via broen ved Don Pedro de Menezes Street.

En arkitektonisk og trafikal juvel

På grund af den store højde var det meget vanskeligt at rejse mellem det nedre centrum (Baixa) og det øvre centrum (Bairro Alto). I slutningen af det 19. århundrede blev det besluttet at bygge en elevator med stor kapacitet.

I 1899 blev strukturen åbnet og tiltrak sig straks opmærksomhed, ikke kun som transportforbindelse, men også som turistattraktion.

Elevatoren er skjult i en nygotisk stålkonstruktion, der ligner et tårn, som vokser ud af en relativt smal gade omgivet af huse. Konstruktionen er 45 meter høj, og der er et tilgængeligt udsigtspunkt på toppen.

Arkitekten Raoul Mesnier du Ponsard var en beundrer af Gustave Eiffels bygninger og prægede derfor elevatoren med en lignende stil.

Indgangen til observationsdækket

Der skal betales entré for at komme op på observationsdækkets øverste etage, hvor man har en 360° udsigt over hele Lissabon og Tejo-floden. 1,50 eur Og der er ingen elevatorbillet.

Udsigtsdækket er åbent fra kl. 7.00 til 22.00 om vinteren (november-april) eller indtil kl. 23.00 om sommeren (maj-oktober).

Billetpris og åbningstider

Prisen for en elevatortur er 6 euro og inkluderer 2 ture. Der sælges ikke billetter til kun 1 tur.

Men da Elevador de Santa Justa er en del af transportselskabet Carris, er dags- og flerdagsbilletter gyldige her uden ekstra omkostninger.

Elevatoren kører dagligt fra ca. kl. 7.30 til 20.35 med regelmæssige intervaller på ca. 12 minutter. Den nøjagtige køreplan kan ses på transportselskabets hjemmeside: carris.pt/54e-santa-justa-lift.

Bemærk venligst, at der i weekender og i sommersæsonen er meget lange køer ved elevatoren, og du kan vente i mere end en time på en tur.

Hvordan kommer man til elevatoren?

Elevador de Santa Justa ligger lige i centrum af Lissabon.

Elevatorens nederste station ligger i gåafstand fra flere større stationer:

  • Rossio - metro grøn linje; sporvogn 15E; busser 207, 711, 732, 736, 737, 746, 783, 794
  • Baixa-Chiado - metroens grønne og blå linjer

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Lissabon.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.