Ponte 25 de Abril

Ponte 25 de Abril

Den røde hængebro, der buer sig over vandet, er et umiskendeligt symbol på San Francisco. Men den er ikke ligefrem umiskendelig...

Vælg en bolig med udsigt over floden

Lissabon er faktisk forbundet med byen Almada via Tejo-floden på Californiens tvilling Golden Gate Bridge, og uvidende rejsende vil let forveksle de to på et fotografi.

25. april-broen blev bygget i 1966 som en del af Lissabons omfartsvej og for at gøre det hurtigere at rejse til Almada og Setúbal. I 1999 blev der tilføjet et jernbanedæk.

Broens højde og dimensioner

25. april-broen spænder 2.277 meter over Tejo-floden, hvilket gør den til en af de 50 længste hængebroer i verden.

Brodækket, som bruges af biler, er 70 meter over vandet, mens de to bropiller er 190 meter høje. Broens søjler er dermed de højeste strukturer i hele Lissabon.

Rundvisning.

Vil du vide mere om broen? Så besøg det interaktive museum og rundvisningen Pilar 7 Experience.

Turen tager dig med ind i en af broens landfæster med masser af interessant information.

Pilar 7 Experience er åbent dagligt fra kl. 10.00 til 18.00.

Billetter koster 5,50 eur for voksne. Børn under 15 år, studerende med ISIC-kort og seniorer over 65 år betaler kun 3,70 euro.

Officiel hjemmeside: visitlisboa.com/da

Hvor er den bedste udsigt over broen?

Den bedste udsigt over broen er fra Kristus-statuen på Almada-bredden af Teja, men også for eksempel fra Belem-tårnet eller fra færgerne, der sejler over floden.

Den nærmeste gode udsigt er fra den smukke promenade langs floden og parken Jardim Docas da Ponte (placering på google.com/maps).

Den nemmeste måde at nå broen på fra centrum er med sporvognslinje 15E.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Lissabon.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.