Statuen af Kristus i Almada

Kristus-statuen Lissabon

Statuen af Kristus Kongen står på en høj klippe over Tejo-floden nær Almada med udsigt over hele Lissabon på den modsatte bred.

Ligheden med Kristusstatuen i Rio de Janeiro er ikke tilfældig. Den brasilianske ikoniske statue blev inspirationen til et lignende monument i Portugal, efter at kardinalen af Lissabon havde besøgt Rio de Janeiro.

Vælg det billigste hotel i Lissabon

Lissabons Kristus i tal

Statuen blev rejst på en 133 meter høj klippe over Tejo-flodens udmunding i havet i 1959. Den er derfor mere end 25 år yngre end den brasilianske model.

Selve statuen er 25 meter høj, 3 meter lavere end Kristus Frelseren i Rio. Til gengæld står den på en 82 meter høj sokkel, hvilket gør hele konstruktionen mere end dobbelt så høj som statuen i Brasilien.

Entré og åbningstider

På toppen af soklen, lige under statuen, er der et turistudsigtspunkt, som er et af de mest populære i Lissabon. Herfra kan man nyde en bogstavelig talt guddommelig udsigt over den monumentale Tejo-flod, 24. april-broen og Lissabons centrum.

Adgangen til udsigtspunktet under piedestalen ved helligdommen er gratis. Adgangen til piedestalen koster et gebyr. 8 eur om sommeren og 7 euro om vinteren. Betaling kan kun ske kontant.

Åbent dagligt fra kl. 9.30, lukketid varierer efter sæson (kl. 18.45-19.30).

Officiel hjemmeside: cristorei.pt/en

Hvordan kommer man hen til statuen?

Afsæt mindst en halv dag til besøget, det er ret langt fra Lissabons centrum.

Færge + bus

Brug først færgen over Tejo fra Cais do Sodre til Cacilhas (køreplan: ttsl.pt/horarios-cacilhas). Billetten koster 1,50 euro, og du kan også bruge en udvidet 24-timers billet til færgen, se afsnittet Transport.

Almadan-buslinje 3001 har endestation lige ved havnen og kører helt op til statuen, hvor den har sin anden endestation (køreplaner på hjemmesiden carrismetropolitana.pt).

Lissabons 24-timers billet gælder ikke for busser i Almada, men du kan fylde din engangsbillet op på dit Viva Viagem-kort, det koster 0,85 eur. Alternativt kan du købe en billet af chaufføren for 1,25 eur.

Bus 753

Der er en direkte buslinje 753 fra den gule metrostation "Marques de Pombal" i det centrale Lissabon til Kristus-statuen. Bussen kører hvert 30. minut (køreplan: carris.pt/753), og en almindelig 24-timers billet til Lissabon er gyldig til hele ruten.

Stå af ved det første stoppested efter at have krydset 25. april-broen, som hedder "Portagem-Cristo Rei". Fra busstoppestedet til statuen skal du gå ca. 1.100 meter, se rutekortet på en.mapy.cz.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Lissabon.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.