Vejret i Stockholm og bedste rejsetidspunkt

Stockholm

Stockholm ligger i et fugtigt kontinentalt klima på den nordlige grænse af den tempererede zone, så der er fire årstider.

Vintrene er lange, mørke og kolde. Temperaturerne i vintermånederne ligger normalt omkring -3 °C, men kan falde til under -10 °C.

I sommermånederne stiger den til 20-25 °C, men temperaturerne er hverken højere eller lavere.

Book et hotel i Stockholm med rabat

Den svenske hovedstad får mere solskin end de fleste andre europæiske byer, og beliggenheden i nord forklarer de store forskelle i mængden af solskin i løbet af årstiderne. Midt om sommeren nyder de lokale mere end 18 timers solskin om dagen, mens det midt om vinteren kun er omkring 6 timer.

Hvad er de varmeste måneder i Stockholm?

Sommeren besøger byen mellem juni og august, hvor temperaturen er på sit højeste.

Gennemsnitstemperaturen i disse måneder er omkring 23 °C, med et maksimum på 30 °C, men meget kolde dage på omkring 15 °C er ikke ualmindelige, især når det regner.

Statistisk set er de varmeste måneder juni, juli og august.

Hvornår er det koldest i Stockholm?

December, januar og februar er de koldeste måneder med en gennemsnitstemperatur på ca. 3 °C. Men på grund af beliggenheden i nord kan der være hård frost under -10 °C, hvilket du især kan forvente i januar og februar.

Om vinteren er der også ofte vind, hvilket får temperaturen til at føles endnu koldere.

Hvad er de mest regnfulde måneder i Stockholm?

Det regner mest om sommeren, takket være tordenvejr og sommerbyger, som normalt forekommer om eftermiddagen.

Nedbøren er dog ikke voldsom og forekommer ikke næsten hver dag.

Hvor ofte sner det i Stockholm?

Det sner regelmæssigt fra slutningen af november til marts. Om vinteren er nedbøren minimal, så sneen skaber som regel bare en romantisk kulisse, men uden de store trafikale komplikationer.

Det sner meget mere i de bjergrige områder nær grænsen til Norge, for eksempel.

Tabel over temperaturer i løbet af året

Stockholm - Vejret i løbet af året

Måned
Vejret
Luft
januar
sne
-2 °C
februar
sne
-1 °C
march
regnfuld
3 °C
april
solrig
10 °C
kan
solrig
16 °C
juni
solrig
20 °C
juli
solrig
23 °C
august
solrig
21 °C
september
solrig
16 °C
oktober
regnfuld
10 °C
november
regnfuld
4 °C
december
sne
0 °C

Hvornår skal man gå til Stockholm

Hver årstid i Stockholm har noget at byde på, og hvornår man vil besøge byen, afhænger af personlige præferencer.

De mest populære måneder at rejse nordpå er selvfølgelig juni til august, netop på grund af de mange solskinstimer og meget behagelige temperaturer.

Efter en endeløs vinter værdsætter de lokale hver eneste lange solskinsdag, og når den først kommer, går alle ud, og byen har en smittende behagelig atmosfære. Desuden slipper man for problemet med, hvor man skal varme sig hver anden time, mens man er på sightseeing, og der er et væld af aktiviteter, som man ville være nødt til at springe over i minusgrader.

Sammenlign priser på fly til Stockholm

Hvis du vil opleve ægte svensk frost (inklusive udendørs snesport) og ikke har noget imod mørket, skal du tage af sted i en af vintermånederne. Marts, for eksempel, er allerede lidt mere indbydende i denne henseende, med temperaturer, der stadig svæver omkring nul, og solopgangs- og solnedgangstider, der giver mulighed for vandreture hele dagen.

Så du har chancen for at opleve strålende frostklare, men solrige dage, hvilket simpelthen er unikt, når du går gennem det historiske centrum og langs kysten. Byen bugner af indendørs aktiviteter, interessante udstillinger, museer, teatre, hyggelige caféer og barer, hvor man kan gemme sig væk. Et andet plus er det mindre antal turister.

Temperaturer i løbet af året

Sådan ser vejret ud i Stockholm i de forskellige måneder af året.

Vejret i januar

Januar er den koldeste og især den mørkeste måned på året.

Der er meget lidt solskin, selv hvis solen skinner hele dagen, hvilket er ret almindeligt. Daggryet bryder først frem omkring kl. 8.30, og det bliver mørkt omkring kl. 15.30.

Normale dagtemperaturer ligger mellem -6 °C og 0 °C. Dage, hvor temperaturen falder til under -10 °C, er ikke særlig usædvanlige. Nedbøren er minimal, og hvis der er nedbør, er det næsten altid sne.

Der er meget få turister i Stockholm i januar, og nogle seværdigheder holder lukket.

Vejret i februar

Februar er en rigtig vintermåned med temperaturer mellem -5 °C og 0 °C. Der er mere solskin end i januar, men dagene er stadig meget korte.

Der er ofte vind, men kun lidt sne.

Selv i februar er nogle seværdigheder lukkede, men museer, gallerier og selvfølgelig de allestedsnærværende hyggelige caféer er åbne.

Vejret i marts

I marts bliver dagene mærkbart længere med daggry omkring kl. 6.00 og skumring omkring kl. 17.30.

Temperaturerne er fortsat lave og ligger mellem -3°C og +3°C. De kan dog være meget lavere, men ofte højere mod slutningen af måneden (op til 10 °C).

Vejret i april

Aprilvejret begynder at føles som forår i Stockholm. Temperaturerne stiger langsomt til et gennemsnit på 5 til 12 °C, men de fleste planter blomstrer endnu ikke, og træerne i parkerne er stadig nøgne.

Der er meget lidt regn eller sne i april, og himlen er som regel delvis overskyet.

Vejret i maj

Maj er den første måned i sommersæsonen, hvor de fleste udendørs attraktioner, seværdigheder og turistbådslinjer åbner.

Gennemsnitstemperaturen ligger mellem 11°C og 16°C, og dagene bliver betydeligt længere. Det meste af tiden er vejret solrigt eller delvis overskyet.

Vejret i juni

Juni indbyder til at være udendørs i parkerne og på promenaderne.

Vejret er fantastisk. Det meste af tiden er vejret solrigt, og dagene er de længste på året. Daggryet bryder frem omkring kl. 3.30, og solen går ned omkring kl. 22.

Den gennemsnitlige dagstemperatur svinger mellem 16°C og 21°C.

Vejret i juli

Juli er den varmeste måned på året med temperaturer mellem 17 °C og 25 °C.

De lange dage opmuntrer dig til at maksimere din tid og blive ude så længe som muligt. Juli er den mest solrige måned på året. Selvom det statistisk set regner relativt meget sammenlignet med andre måneder, er det for det meste kortere byger, der forekommer i gennemsnit 5 dage om måneden.

Vejret i august

August er måske årets mest regnfulde måned, men det behøver slet ikke at skræmme dig. Alligevel er nedbøren sparsom og har karakter af byger. Det er sjældent, at det regner hele dagen.

Til gengæld er august generelt en meget solrig måned med behagelige temperaturer mellem 17°C og 24°C.

Vejret i september

September er den sidste måned, hvor alle udendørs attraktioner og seværdigheder eller turistbåde er åbne.

Temperaturerne er stadig behagelige og ligger mellem 13 °C og 17 °C. Der er lejlighedsvise byger, men nedbøren er ikke lang, og solskinstimerne er stadig gode.

Solen står op omkring kl. 6.15 og går ned omkring kl. 19.15. Mod slutningen af måneden begynder træerne så småt at skifte til efterårsfarver.

Vejret i oktober

Oktober er en rigtig efterårsmåned. Parkerne og skovene er de smukkeste på hele året, når bladene på træerne leger med alle nuancer af gul, brun og rød.

Temperaturerne falder mærkbart til omkring 10 °C. I oktober regner det stadig, som det gør om sommeren, i form af korte byger.

Undtagelsesvis kan der dog også komme sne.

Vejret i november

I løbet af november kommer den nordiske vinter. Temperaturerne falder til 3 °C, men natte- og dagsfrost forekommer ret ofte mod slutningen af måneden.

Regn erstattes i stigende grad af sne, men hyppigheden af nedbør stiger ikke, og himlen er mere tilbøjelig til at være delvis overskyet eller overskyet i løbet af dagen.

Solen står op omkring kl. 7.45 og går ned omkring kl. 15.00.

Vejret i december

December er den mørkeste måned på året med mindst solskin. Det er ikke så mærkeligt. De første solstråler dukker først op i horisonten omkring kl. 8.30 og går ned kl. 14.45.

Temperaturerne varierer fra -5 °C til 0 °C, men falder ofte til -10 °C.

Snebygerne er ikke lange, men kan forekomme hver anden dag. Generelt skinner solen dog ofte i løbet af dagen i december.

Stemningen i den svenske vinter med den diskrete, men overdådige juleudsmykning er magisk, og på trods af det dårlige vejr anbefaler vi en tur til Stockholm, selv i december.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.