Hvor skal man bo i Stockholm

Stockholm

Stockholm er en meget stor by, der er spredt ud over flere øer og spækket med mange bugter og fjorde.

Derfor er det en god idé at være opmærksom på, hvor hotellet ligger, og hvis det ikke skal ligge centralt, er det meget tilrådeligt, at det i det mindste ligger tæt på en metro- eller togstation.

Hvor skal man bo i Stockholm?

De fleste overnatningssteder ligger selvfølgelig i nærheden af Gamla Stan (selve den gamle bydel), Södermalm, Norrmalm, Östermalm, Vasastan og Kungsholmen. Disse områder er Stockholms centrum, og du kommer til at bo midt i begivenhedernes centrum, tæt på butikker og restauranter og i gåafstand fra de vigtigste seværdigheder.

Jo længere væk fra centrum du bor, jo mindre betaler du. Men sørg for, at dit hotel eller gæstehus ligger mindst i gåafstand fra metro eller tog.

Du kan nå centrum inden for 30 minutter med metro eller tog, selv fra de yderste forstæder.

  • Gamla Stan, Kungsholmen, Norrmalm - det mest centrale område med det største udvalg af overnatningsmuligheder.
  • Södermalm - en ø syd for centrum med en hovedindkøbsgade og et mere lokalt miljø, hotellerne her er ret dyre.

Vælg det bedste hotel i centrum

Billige hoteller

Hvis dit mål er at betale så lidt som muligt for at overnatte, skal du kigge efter disse hoteller. Vi viser hoteller med anstændige ratings og et separat værelse.

Priserne på hostels med fælles faciliteter er selvfølgelig endnu lavere.

  • Sure Hotel by Best Western Stockholm Alvsjo *** (fra 70 euro) - et standardhotel i en international kæde ligger 5 minutters gang fra Alvsö jernbanestation, hvorfra du kan nå centrum med et travlt tog på 25 minutter.
  • Avanti Apartment Hotel *** (fra 75 euro) - fuldt møblerede lejligheder med reception i et meget roligt kvarter ca. 3 minutters gang fra Aspudden metrostation (rød linje - 15 minutter til centrum).

Stilfuld og billig indkvartering på både

Usædvanlig indkvartering i Stockholm tilbydes af flere botels - hoteller på både, der er fortøjet på et fast sted ud for kysten.

Du finder disse boteller mest i byens centrum, og du kan få overnatning til meget rimelige priser fra 80 euro til 110 euro pr. nat i et dobbeltværelse.

Faciliteterne er ofte enklere og mindre end på traditionelle hoteller, men prisbesparelsen kan være betydelig.

Hoteller i mellemklassen

De fleste hoteller i centrum er mellemklassehoteller, men priserne har en tendens til at være betydeligt højere end i andre europæiske hovedstæder.

  • Generator Stockholm *** (fra 120 eur) - moderne, komfortable værelser ligger 5 minutters gang fra hovedbanegården og tilbyder et meget bredt udvalg af værelser. Det er et af de billigste hoteller i sin kategori lige i centrum.
  • Story Hotel Riddargatan **** (fra 150 eur) - dette pæne hotel er en del af Hyatt-gruppen og har en fantastisk beliggenhed lige i centrum nær Östermalmstorg metrostation.
  • Best Western Plus Park Solna **** (fra 120 eur) - standard hotelkæde med meget gode priser 3 minutter fra Solna Centrum metro (blå linje - 10 minutter til centrum)

Luksushoteller

Som en stor og velhavende by tilbyder Stockholm selvfølgelig også indkvartering i den højeste kategori. Priserne hos de store hotelkæder ligger på omkring 300 euro pr. nat for et værelse til 2 personer.

Priser

Hotelpriserne er på linje med det generelle prisniveau i Sverige, forvent priser omkring 150 euro pr. nat på et 3* hotel og fra 190 euro på et bedre 4* hotel.

Hvis du ikke har brug for privat indkvartering, er et delt værelse på et hostel, som Stockholm tilbyder masser af, en betydeligt billigere løsning. Et acceptabelt kompromis er et privat værelse med fælles badeværelse i nærheden af centrum, med priser omkring 80 euro pr. nat.

Se aktuelle priser i Stockholm

I de fjernere dele af Stockholm er priserne mere eller mindre de samme, men du kan finde mere overkommelige tilbud på omkring 100 euro i et privat værelse eller en lejlighed. Du kommer til at bruge mere tid på offentlig transport, men hvis du alligevel planlægger at købe en dagsbillet, kommer du ikke til at bruge ekstra penge.

Er priserne lavere, når man booker i forvejen?

Ja, jo tidligere du booker din overnatning i Stockholm, jo billigere bliver det. Priserne stiger gradvist fra ca. 2 måneder før dit planlagte ophold.

Den billigste indkvartering i Stockholm plejer at være i november, januar, februar og marts.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.