Det kongelige palads

Det kongelige palads

De svenske kongers officielle residens og hovedsæde ligger på den nordlige kant af øen Gamla Stan i centrum af Stockholm.

Den enkle, men monumentale bygning tiltrækker sig opmærksomhed, selv når man ser den fra den modsatte kaj, Blasieholmen.

De 10 bedste hoteller i Stockholm

Kungliga Slottet, som slottet hedder på svensk, er delvist åbent for offentligheden og inviterer dig til at besøge de smukke kamre.

Hvad skal man se, og hvorfor besøge slottet?

Stockholms slott er byens største historiske bygning. Dens barokke arkitektur giver et fingerpeg om, hvornår den blev bygget: Slottet blev bygget mellem 1697 og 1760.

Den enkle kvadratiske grundplan skaber et indtryk af storhed, som forstærkes inde i den store gårdhave.

Paladset har over 660 værelser, hvoraf omkring en tredjedel er åbne for offentligheden, herunder skatkammeret eller de kongelige gemakker.

Entréen inkluderer også adgang til Tre Konnor Museum, hvor man kan lære alt om den oprindelige borg fra det 13. århundrede, som stod på det sted, hvor det nuværende slot ligger.

Entré og åbningstider

Slottet er åbent for offentligheden hver dag fra kl. 10.00. Fra november til april lukker det kl. 16.00 og kl. 17.00 resten af året.

Billetter kan købes på stedet eller online via den officielle hjemmeside: kungligaslotten.actorsmartbook.se.

  • 180 sek - voksne
  • 160 sek - studerende med ISIC-kort
  • 90 sek - unge op til 17 år

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Stockholm.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.