Transport fra Prag Lufthavn

Karlsbroen i Prag

I øjeblikket er lufthavnen kun forbundet med byens centrum med bus eller taxa. Hvis man vil ind til centrum med offentlig transport, skal man altid bruge en kombination af bus og metro.

De 10 bedste hoteller i Prags centrum

Busser og trolleybusser til centrum

Kun busser og trolleybusser fra Prags transportselskab, som er en del af det samlede transportsystem i Prag, kører til lufthavnen.

De stopper altid ved begge terminaler i stueetagen.

Køreplaner og forbindelsessøgninger kan findes på den officielle Prag Transport-hjemmeside: pid.cz/en

Rute Sidste stop Subway-forbindelse Rejsetid til centrum Priser
59 Nádraží Veleslavín A (grøn linje) 30 til 40 minutter 40 kroner
100 Zličín B (gul linje) 45 til 50 minutter 40 kroner
191 Anděl (Na Knížecí) B (gul linje) 60 til 70 minutter 40 kroner
AE Hovedbanegården C (rød linje) 45 til 50 minutter 100 kroner

Billetter: priser og hvor man kan købe dem

På alle offentlige transportlinjer (59, 100 og 191), der går til lufthavnen, kan du bruge almindelige Prag-billetter uden særlige tillæg.

Billetter kan købes via Lítačka-mobilappen eller i gule automater direkte ved busstoppestederne, hvor du kan betale med kontanter eller kort.

Billetter kan også købes inde i bussen ved den orange automat, hvor man kun kan betale med kort. Chaufføren sælger ikke billetter.

Du skal validere din billet fra automaten ved busstoppestedet i den gule automat på perronen eller inde i bussen. Du skal ikke validere billetten igen, når du skifter bus. Billetter købt inde i bussen valideres ikke længere.

Alle billetter kan overdrages, og du kan arrangere et vilkårligt antal bus-, metro-, sporvogns- og togrejser i Prag.

90 minutter 40 kroner
30 minutter 30 kroner
24 timer 120 kroner
72 timer 330 kroner

Børn op til 6 år og seniorer over 70 år rejser gratis.

Rute 59 (til metro A's grønne linje)

Trolleybus nummer 59 er den hurtigste forbindelse til byens centrum. Indtil marts 2024 blev denne linje betjent af almindelige busser og var kendt som 119. Trolleybus 59, som kører en del af ruten som en almindelig bus, følger den samme rute som den tidligere linje 119.

På 17 minutter tager linje 59 dig til metrostationen på linje A " Nádraží Veleslavín", hvorfra du kan nå det historiske centrum på yderligere 8 til 12 minutter.

 • Rejsetid tilcentrum (bus+metro) - ca. 30 til 40 minutter
 • Hyppighed - 3 til 10 minutter
 • Pris - 40 kroner for 90 minutter

Den sidste trolleybus på linje 59 fra lufthavnen kører kl. 23:32 med forbindelse til metroen fra Nádraží Veleslavín til centrum kl. 23:55.

Den første trolleybus fra Nádraží Veleslavín kører kl. 5:13.

Nádraží Veleslavín er endestationen for linje 59, så du må ikke gå glip af udgangen.

Rute 100 (til den gule metrolinje B)

Bus nummer 100 kører til den sydvestlige udkant af Prag til den sidste B-metrostation "Zličín".

Rejsen til centrum er længere end kombinationen af bus 119 og metro A, men hvis du har et hotel et sted langs metroens B-linje, kan du bruge denne forbindelse.

 • Rejsetid til centrum (bus+metro) - ca. 50 minutter
 • Hyppighed - 15 til 20 minutter
 • Pris - 40 kroner for 90 minutter

Den sidste bus på linje 100 fra lufthavnen kører kl. 23.16. Ved Zličín er der forbindelse til metroen til centrum med afgang kl. 23.40.

Den første forbindelse fra Zličín til lufthavnen går kl. 5.20.

Zličín-stoppestedet er endestationen for linje 100, så du må ikke gå glip af udgangen.

Rute 191

Buslinje 191 er den mindst velegnede til at rejse til Prags centrum og betjener i højere grad de lufthavnsansatte, der bor i nærheden.

Det tager 50 minutter at nå den gule metrolinje B-station "Anděl" via Dědina, Petřiny eller Strahov.

Hyppigheden af forbindelser til/fra lufthavnen er kun 30 minutter. Mere end to tredjedele af busserne på vej fra byens centrum har endestation ved shoppingcentret ca. 3 km syd for terminalen.

Bus AE til hovedbanegården

Der er en særlig buslinje direkte til hovedbanegården, som ikke kan bruge almindelige billetter til Prags offentlige transport.

AE-linjen (Airport Express) kører hvert 20. minut, og uden stop tager det mellem 45 og 50 minutter at nå hovedbanegården, afhængigt af trafikken. En detaljeret køreplan for AE-linjen kan findes på hjemmesiden: pid.cz/AE.

Bussen standser kun foran Terminal 1, hvorfra man kan gå til Terminal 2 på 5 minutter.

Der gælder en særlig pris på 4 euro på AE-ruten, og almindelige billetter til Prags offentlige transport kan ikke bruges. Du kan købe en billet ved "DPP"-informationsstanderen i ankomsthallen i Terminal 1 og 2 eller hos chaufføren. Betaling kan ske med kontanter eller kort.

 • Rejsetid til stationen - 45 til 50 minutter
 • Pris - 4 euro
 • Hyppighed - 20 minutter (60 minutter om natten)
 • Åbningstider - 24/7

Regiojet til Florenc busstation

Der er direkte forbindelser til hovedbusstationen i Firenze med Regiojets langdistancebusser.

Der kan købes billetter til ruten lufthavn - Florenc, men også fra lufthavnen med skift i Firenze til andre Regiojet-destinationer (Brno, Jihlava, Wien osv.).

Busserne kører fra lufthavnen en gang i timen fra kl. 7.30 til 19.30, og turen til Firenze tager ca. 50 minutter.

Billetten koster 100 kroner og kan kun købes online via regiojet.cz. Busstoppestedet ligger foran Courtyard Marriott-hotellet ca. 100 meter fra terminalerne.

Natbusser

Særlige natbus- og sporvognslinjer kører i Prag fra ca. 23:45 til 5:00. Metroen kører ikke om natten.

Billetpriserne er de samme som for transport i dagtimerne.

Der er to natbusser til lufthavnen.

 • Rute 910 - kører til centrum (Karlovo náměstí, I. P. Pavlova, Pankrác) med en frekvens på 30 minutter. Rejsen til den centrale del af byen tager ca. 45 minutter.
 • Rute 907 - går til centrum (Republikpladsen, museet, hovedbanegården) med en frekvens på 30 minutter (halvdelen af forbindelserne slutter ved hovedbanegården). Rejsen til den centrale del af byen tager ca. 50 minutter.

AE-linjen kører også hele natten til hovedbanegården.

Taxa

Taxaer er den hurtigste direkte transport til byens centrum, og især om natten er det den foretrukne løsning. Prag er en meget sikker by, selv om natten, men offentlig transport til lufthavnen om natten tager lang tid.

Den officielle taxaoperatør til lufthavnen er UBER. Prisen er således kendt på forhånd, og der kan ikke være nogen uærlighed fra chaufførernes side.

Du kan praje en taxa via UBERs mobilapp eller ved automaten i ankomsthallen (bagageudleveringsområdet).

Turen til byens centrum varierer afhængigt af destinationen og tidspunktet på dagen. Jo større efterspørgsel der er på taxaer, jo højere er prisen.

Den sædvanlige pris til byens centrum er 500 kroner fra lufthavnen.

Regiojet til Karlovy Vary

Den direkte langdistancebuslinje Regiojet Prag - Karlovy Vary stopper også ved lufthavnen. Stoppestedet ligger foran Courtyard Marriott-hotellet ca. 100 meter fra terminalerne.

Busserne fra lufthavnen kører en gang i timen fra kl. 8.00 til 20.00, og rejsen til Karlovy Vary tager mindre end 2 timer.

Billetten koster 189 kroner og kan kun købes online via regiojet.cz.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.