Charles Bridge in Prague
Prag Vaclav Havel Lufthavn

Alt hvad du behøver at vide, før du rejser fra eller ankommer til Prag Airport

Transfer til Prag lufthavn

Krystof Hajek opdateret 10. 1. 2024

Prags lufthavn har to terminaler, der er forbundet til ét kompleks med en kort forbindelseskorridor. Hvis du ved en fejl ankommer til den forkerte terminal før afgang, kan du gå til det rigtige sted inden for 5 minutter gennem det indre.

Billige hoteller i centrum af Prag

Helt adskilt fra hovedlufthavnen ligger en tredje terminal, men den bruges kun til private og statslige flyvninger.

Hvilken terminal flyver du fra?

Terminalerne i Prag er opdelt efter de destinationer, du skal til.

  • Terminal 1 - håndterer alle flyvninger til ikke-Schengen-lande
  • Terminal 2 - håndterer alle flyvninger til Schengen-lande
  • Terminal 3 - bruges kun til VIP- og regeringsflyvninger

Hvis din destination er uden for Schengen-området, men du skal videre til et land i Schengen-området, vil du blive tjekket ind i Terminal 2.

Sikkerhed og paskontrol

Terminal 1 har en central paskontrol, hvorefter du straks befinder dig i det fælles transitområde for alle ikke-Schengen-fly.

Hver afgangsgate har sin egen sikkerhedskontrol, og derudover er der ingen andre services end toiletter.

Når du ankommer til Terminal 1, skal du være forberedt på ofte meget lange og dårligt organiserede køer ved paskontrollen. Hvis du er EU-borger, kan du komme igennem de automatiserede og meget hurtigere skranker. Disse automatiske porte kan kun hente pas, ikke ID-kort.

Terminal 2 har en central sikkerhedskontrol, der munder ud i et fælles område for alle fly til Schengen. Der er ingen paskontrol.

Transfer mellem flyvninger

Prags lufthavn er meget velegnet til forbindelsesfly. Hvis du har en garanteret transfer (købt på én billet) eller kun rejser med håndbagage, behøver du slet ikke at forlade transitzonen.

Transferen er godt skiltet og tager realistisk set ikke mere end 15 minutter fra afgang til ombordstigning på tilslutningsflyet.

  • Schengen -> Schengen: Du bliver i terminal 2 og går direkte fra flyet og ind i afgangsområdet. Du skal ikke igennem nogen kontrol.
  • Schengen -> Non-Schengen og vice versa: Du går gennem en kort forbindelsesgang fra terminal 2 til terminal 1 (ca. 150 meter). Der udføres pas- og sikkerhedskontrol.
  • Non-Schengen -> Non-Schengen: Du bliver i Terminal 1 og går direkte ud af flyet og ind i afgangsområdet. Du går gennem sikkerhedskontrollen.

Kort over terminalen

For et oversigtskort over hele lufthavnen, besøg venligst den officielle hjemmeside: prg.aero/mapa-letiste

Krystof Hajek

Krystof er chefredaktør for Cestee. Han er også en ivrig rejsende med 574 flyrejser og 73 besøgte lande.

Nogle af vores links kan være affiliate-links, hvor vi kan tjene en provision, hvis du køber tjenesten. Se vores side om reklamepolitik.