København
Københavns Lufthavn

Alt hvad du behøver at vide, før du rejser fra eller ankommer til København Airport

Transfer til København lufthavn

David Eiselt opdateret 8. 4. 2024

Københavns Lufthavn består af én bygning opdelt i to terminaler. Ankomsthallen er fælles for begge terminaler og har en enkelt udgang mod metro, bus og tog.

Se hoteller nær Københavns Lufthavn

Terminalerne er nummereret 2 og 3, og der har tidligere været en "Go"-terminal til lavprisselskaber, som ikke længere er i drift. Forskellen på terminalerne bruges til check-in-skranker.

Hvis du rejser med indchecket bagage eller har brug for et fysisk boardingkort i papirform, skal du følge afgangstavlen ved lufthavnens indgang eller følgende nøgle:

  • Terminal 2 - alle flyselskaber undtagen dem, der checker ind i Terminal 3
  • Terminal 3 - SAS, Air Baltic, Alsie Express, DAT - Danish Air Transport, Icelandair, TAP Air Portugal, Wideroe

For lettere orientering, se terminalkortet på lufthavnens hjemmeside.

Sikkerhedskontrol

Hvis du kun rejser med håndbagage og har et printet boardingkort eller et boardingkort på din mobiltelefon, kan du gå til sikkerhedskontrollen i alle terminaler. Begge fører til et fælles transitområde med alle gates.

Brug de variable skilte til at give dig en indikation af den omtrentlige ventetid ved hver sikkerhedskontrol. Hvis ventetiden er mere end 10 minutter kortere ved det fjerneste checkpoint, kan det betale sig at gå til den anden terminal.

Københavns Lufthavn er berygtet for sine pludseligt meget lange ventetider i sikkerhedskontrollen.

Især i morgenmyldretiden (mellem kl. 5.30 og 7.00) kan køen være så lang som 45 minutter. Lufthavnen tillader ikke, at du betaler ekstra for fast-frack service for alle passagerer, så kom altid mindst 2 timer før afgang.

Transitzonen

Området bag sikkerhedskontrollen er fælles for begge terminaler og er opdelt i flere sektioner. Gates er markeret med bogstaverne A, B, C, D, E, F.

Afgange til ikke-Schengen-lande sker altid fra gates C15-C40, D101-D104 eller F101-F105, hvortil der er adgang gennem paskontrollen. Der kan til tider opstå køer på mere end 30 minutter.

Hvis du flyver til et ikke-Schengen-land, skal du være i lufthavnen 2,5 timer før afgang for at være på den sikre side.

Specifikke gatenumre vises i København ca. 45-65 minutter før afgang. Indtil da er du tvunget til at tilbringe din tid i et centralt område med butikker, restauranter og et minimum af siddepladser.

Transfer mellem fly

Københavns Lufthavn er en meget ligetil lufthavn, når det gælder transfer. Du behøver ikke at forholde dig til forskellige terminaler, når du skifter fly, alle gates er i et fælles område.

Afstandene er ikke lange, men lufthavnen mangler rullende fortove (travelators), så du kan gå 15 minutter fra den ene ende af terminalen til den anden.

Transfertiden er altid den tid, der står på din billet, hvis du rejser på én booking. I København kan du normalt skifte fly på ca. 30 minutter.

Der er tre typer af transfer:

  • Schengen -> Schengen: Du skal ikke igennem nogen kontrol. Du forlader flyet direkte til afgangsområdet, hvor du bare skal finde gatenummeret på det tilsluttende fly på tavlen.
  • Schengen -> Non-Schengen: Du går kun gennem paskontrollen. Du forlader igen flyet direkte til afgangsområdet, hvor du kan forvente tilslutningsflyet fra gate C, D eller F.
  • Non-Schengen -> ethvert fly: Uanset hvor du fortsætter hen, skal du altid igennem en særlig transitsikkerhedskontrol, hvor der ikke er for lange køer. Du skal også igennem paskontrol i alle tilfælde.

For officiel information, spørgsmål og svar om transfer mellem fly, besøg venligst lufthavnens hjemmeside.

Avatar uživatele
David Eiselt

David er grundlægger og administrerende direktør for Cestee. Han er også en ivrig rejsende med 302 flyrejser og 49 besøgte lande.

Nogle af vores links kan være affiliate-links, hvor vi kan tjene en provision, hvis du køber tjenesten. Se vores side om reklamepolitik.