Transport fra København Lufthavn

Copenhagen

Hvis du skal direkte til det historiske centrum (Nyhavn og Christianshavn), er den hurtigste metro den, der kører 24/7. Hvis du skal til Hovedbanegården eller direkte til Den Lille Havfrue, skal du bruge de almindelige tog, som også kører over Øresundsbroen til Malmø.

For detaljeret information om at komme rundt i byen, se vores guide til København.

Se hoteller i det centrale København

Forbindelserne suppleres af en busservice, der tilbyder en direkte rute til for eksempel Nørrebro. Hvad er den bedste måde at komme til Københavns Lufthavn på?

Type af transport Rejsetid (Nørreport) Hyppighed Pris
Metro M2 15 minutter 4-6 minutter 30 dkk
Tog 17 minutter 4-20 minutter 30 dkk
Bus 5C 40 minutter 8-20 minutter 30 kr.

Tre hovedsøgemaskiner kan bruges til at planlægge din rejse rundt i København, som alle finder komplette forbindelser (metro, tog, busser og både) og arbejder på samme grundlag.

 • dinoffentligetransport.dk - Københavns offentlige transportorganisations hjemmeside
 • rejseplanen.dk - Transportplanlægning i hele Danmark, herunder Københavns offentlige transport
 • dsb.dk - Danske Jernbaners hjemmeside, finder også Københavns offentlige transportforbindelser

Københavns Lufthavn er kendt i søgemaskiner som "CPH Lufthavn".

Alle transportformer stopper uden for den centrale ankomsthal.

Billetter til København - priser og hvor man kan købe dem

Billetterne er integrerede og gælder til alle transportformer, og prisen er baseret på antallet af zoner. Lufthavnen ligger i zone 4, og Københavns centrum ligger i zone 1.

Billetterne gælder til metro, busser, gule færger og alle tog, der kører rundt i København (S-tog, regionale Re og fjerntog IC og ICL).

Børn i alderen 0-15 år betaler halv pris.

Den aktuelle prisliste kan findes på den offentlige transports hjemmeside: dinoffentligetransport.dk/da/priser-og-zoner/priser

 • 90 minutter for zone 1-4 (et vilkårligt antal skift) - 30 dkk
 • 24 timer - 80 dkk
 • 48 timer - 150 dkk
 • 72 timer - 200 dkk
 • 60 minutter for 2 zoner (nyttigt til rejser til hoteller omkring lufthavnen, for eksempel) - - 24 dkk

Dagskort og flerdageskort kaldes CityPass Small og omfatter zone 1-4, dvs. hele København inklusive lufthavnen.

Hvis du skal rejse mere rundt i Danmark, kan det betale sig at købe et rejsekort til 80 kr., hvor du får billigere intercity-billetter. Men til korte turistture til København kan det ikke betale sig.

Hvor kan man købe billetter?

Billetter til København kan købes i det offentlige område i ankomsthallen. Der er så mange automater, at du ikke kan overse dem.

Du kan købe billetter til offentlig transport fra de røde DSB-automater i den store ankomsthal eller fra de firkantede grå automater på metrostationen. De mindre grå automater er til udstedelse af rejsekort.

Selvom DSB er de statsejede danske jernbaner, vil deres automater udstede almindelige billetter til Københavns offentlige transport, herunder metro og busser.

En mere bekvem måde er at købe din billet via DOTs mobilapp: dinoffentligetransport.dk/dot-tickets-app. Du aktiverer din billet på appen med et tryk på en knap, og den bliver ikke indlæst nogen steder, når du går ombord. Du skal bare vise den til en kontrollør.

Metro M2

Københavns travleste metro er M2 (gul linje), der afgår fra enden af lufthavnsterminalen, hold øje med skiltene. Du mærker ikke din billet købt i en automat nogen steder - den er gyldig fra købet.

Metroen er den bedste mulighed for at komme til det historiske centrum, hvor den stopper ved Christianshavn, Kongens Nytorv (udgang mod Nyhavn).

 • Rejsetid Nørreport-lufthavn: 17 minutter
 • Billetpriser: 30 dkk
 • Frekvens: 4-6 minutter (20 minutter om natten)

Metrolinje M2 kører 24 timer i døgnet uden nattepause.

Metrotogene tilbyder en panoramaudsigt over linjen, da de er automatiske, og i stedet for en chauffør er der sæder til passagererne ved frontvinduet. I udkanten af byen kører metroen på overfladen, i centrum kører den under jorden.

Tog til Københavns centrum

Den hurtigste forbindelse til Københavns hovedbanegård "København H" eller til Østerport station, som ligger tættest på statuen af Den Lille Havfrue, er med almindelige tog.

 • Rejsetid til Nørreport: 17 minutter
 • Billetpriser: 30 dkk
 • Frekvens: 5-20 minutter
 • Sidste tog fra lufthavnen: 23:53
 • Første tog fra København H: 3:47

Mærk ikke billetten fra automaten nogen steder, den er gyldig fra det tidspunkt, hvor den er printet. Du skal også kun vise billetten i appen, når du bliver bedt om det af konduktøren.

CPH Lufthavn station ligger i den underjordiske del af ankomstterminalen. Brug spor 2 for at komme til det centrale København.

Bus 5C

Buslinje 5C er den langsomste. De kan dog være nyttige til en direkte rejse uden togskift til nogle dele af centrum eller Nørrebro.

Fra lufthavnen kører alle afgange til centrum og Nørrebro, mens kun hver anden afgang kører til lufthavnen på vej ud af centrum. Busser med skiltet "Sundbyvester Plads" kører ikke til lufthavnen.

 • Rejsetid Nørreport-lufthavn: 40 minutter
 • Billetpriser: 30 dkk
 • Frekvens: 5-10 minutter (30 minutter om natten)

Bus 5C kører 24 timer i døgnet.

Det er ikke nødvendigt at markere billetten, den er gyldig fra det tidspunkt, hvor den printes i maskinen. Påstigning sker ved alle døre, og hvis det er nødvendigt, skal du kun vise billetten til kontrolløren, chaufføren er ikke interesseret.

Busstoppestedet er til højre for ankomsthallen, udgangen er lige under rulletrapperne, der fører til metrostationen.

Der er også buslinjer 35 og 36 til lufthavnen, men de kører kun til de omkringliggende kvarterer og bruges kun, hvis du bor i nærheden af lufthavnen.

Tog til Sverige

Københavns Lufthavn ligger ved siden af Øresundsbroen, der forbinder Danmark og Sverige på den anden side af havet. Øresundståg kører på ruten flere gange i timen og fortsætter fra Malmø enten uden skift eller med et skift til hele Sverige.

Den underjordiske station ligger lige i den eneste ankomsthal. For rejser til Sverige skal du bruge spor 1.

 • Rejsetid til Malmø C: 25-30 minutter
 • Billetpriser: 135 sek
 • Frekvens: 10-20 minutter

Togene kører 24 timer i døgnet på ruten til Malmø.

Køb den billigste billet til 135 kr. i en Skånetrafiken-automat markeret med et svensk flag. Du kan købe billetter til de samme tog i de røde DSB-automater, men til en højere pris, 96 dkk.

Langdistancetog og busser til Danmark

Direkte fra lufthavnen kan du også nå andre danske byer uden at skifte tog, og med et enkelt skift på København H er der ubegrænsede forbindelser til hele landet.

For at komme til Danmark skal du bruge den underjordiske togstation i ankomstterminalen, spor nummer 2.

Alternativt stopper Flixbus' langdistancebusser direkte ved lufthavnen. Busstoppestedet ligger ca. 150 meter længere fremme bag 5C-busstoppestedet til Københavns centrum.

Priserne for busser og tog er ens, når de købes i forvejen, men hvis du planlægger i sidste øjeblik, er busserne ofte betydeligt billigere.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.