Bukarest Henri Coanda Lufthavn

Alt hvad du behøver at vide, før du rejser fra eller ankommer til Bukarest Airport

Transport fra Bukarest Lufthavn

Krystof Hajek opdateret 12. 4. 2024

Otopeni Lufthavn kan nås med de offentlige buslinjer 100 og 442.

Selvom der går et tog direkte til terminalen, er bussen stadig en mere bekvem og meget hyppigere måde at komme ind til centrum på.

Linje Destination Rejsetid Pris Hyppighed
Bus 100 Piata Unirii 45 minutter 3 ron - 90 minutter (bus, sporvogn)
5 ron - 120 minutter (bus, sporvogn, metro)
12 minutter
CFR-tog Bucuresti-Nord 23 minutter 5,50 ron 40 minutter
Tog T.F.C. Bucuresti-Nord 23 minutter 5,50 ron 7-8 gange dagligt

Bus

Der er to buslinjer til terminalen. Takstsystemet er det samme for alle busser, der kører til terminalen.

Billetter

Billetter kan kun købes i kiosken ved busstoppestedet eller i billetautomaten, chaufføren sælger ikke billetter. I busser mærket med "Visa"-logoet kan du også betale med dit eget kontaktløse kort.

Den klassiske billetpris sælges i form af et "Mulitpl"-kort, som er ladet med to ture. Det er ikke muligt at købe en enkeltbillet i lufthavnen.

Du kan købe en 24-timers billet til 20 ron, der gælder for rejser til lufthavnen (busser + metro + sporvogne). En 24-timers billet til 8 ron (busser + sporvogne) eller til 14 ron (metro + busser + sporvogne) er ikke gyldig til lufthavnen.

  • 3 r on - transport i 90 minutter (kun busser + sporvogne)
  • 5 ron - transport i 120 minutter (busser, sporvogne, metro)

Hvis du betaler inde i bussen med dit eget kort, betaler du reelt kun 3 eller 5 lei. Hvis du køber et Multipl-kort, betaler du altid for to billetter, dvs. 6 ron eller 10 ron, som du så kan bruge når som helst på din næste tur rundt i byen eller tilbage til lufthavnen.

Detaljerede oplysninger om billetpriser kan findes på hjemmesiden: stbsa.ro.

Linje 100

Den hurtigste måde at komme ind til byen på er med buslinje 100, som stopper lige uden for terminalen. Denne linje var tidligere nummereret 100, men blev omnummereret i december 2023.

Bussen kører direkte til det historiske centrum til den centrale plads "Piata Unirii" og stopper ved de andre vigtige pladser "Piata Victoriei" og "Piata Romana".

Fra lufthavnen tager bussen ca. 45 minutter til endestationen Piata Unirii. Linjen er ekspres og stopper kun ved udvalgte stoppesteder.

Søg efter hoteller i Bukarest

Køreplan og rute

Der er i øjeblikket kun én offentlig buslinje til Bukarest Lufthavn:

Linje 100 kører døgnet rundt med en frekvens på ca. en gang hvert 15. minut om dagen og en gang hvert 30. minut om natten. I weekenden er intervallet udvidet til 20 minutter.

Linje 442

Bus 442 giver ekstra forbindelser, især til lufthavnsområdet eller Therme Spa and Wellness Centre i den nordlige del af Bukarest.

Linje 442 kører ikke til centrum af Bukarest, men ender ved stoppestedet Piata Presei. Der er ikke omstigning til metroen undervejs.

Tog

En anden mulighed er at tage toget fra stationen lige ved terminalen.

Togene kører kun hvert 40. minut. Denne mulighed er dog at foretrække, hvis du vil videre med tog i Rumænien, da alle tog har endestation på Bucuresti-Nord Central Station.

Rejsen til hovedbanegården tager mellem 21 og 25 minutter.

Der er to togselskaber, der kører til lufthavnen, med hver deres billetter.

CFR

CFR Călători stopper med 40 minutters mellemrum om dagen og 90 minutters mellemrum om natten.

En billet til 5,50 ron kan købes i automaten på stationen og også i toget hos konduktøren med et kort. Du kan også købe billetter online på forhånd på nettet: bilete.cfrcalatori.ro. I alle tilfælde kan du betale kontant eller med kort.

Du kan købe en transferbillet til et hvilket som helst sted i Rumænien direkte i lufthavnen.

T.F.C.

Forbindelsen mellem lufthavnen og Bucurest-Nord station varetages af det private selskab T.F.C. med sine røde tog.

Jízdenku za 5,50 ron kan kun købes om bord på toget (du kan også betale med kort) eller online på selskabets hjemmeside: transferoviarcalatori.ro. Selvom billetprisen er den samme som hos CFR, anerkender selskaberne ikke hinandens billetter.

T.F.C.-togene kører med en meget uregelmæssig frekvens på ca. 8 gange om dagen. En detaljeret køreplan kan findes på: transferoviarcalatori.ro/en/henri-coanda.

Taxa

Licenserede taxaer kører til centrum af Bukarest i henhold til taxameteret. En tur til det centrale Piata Unirii vil koste omkring 45 ron.

Uber har også officielt tilladelse til at køre til lufthavnen og kan tilbyde lidt lavere priser på mellem 35 og 40 ron. Når du har bestilt via mobilappen, venter du normalt ikke mere end 5 minutter.

Billeje

Hvis du ikke skal ind til centrum af Bukarest, hvor det er fint at have en bil, men ud på landet eller op i bjergene, er der masser af lokale og internationale biludlejningsfirmaer i terminalen.

Ugentlige lejepriser ligger fra 120 euro.

Krystof Hajek

Krystof er chefredaktør for Cestee. Han er også en ivrig rejsende med 574 flyrejser og 73 besøgte lande.

Nogle af vores links kan være affiliate-links, hvor vi kan tjene en provision, hvis du køber tjenesten. Se vores side om reklamepolitik.