easyJet forsinkede og aflyste fly

easyJet

EasyJet er et af Europas største flyselskaber, og det er derfor logisk, at det især i sommersæsonen kan undgå flyforsinkelser eller -aflysninger. I sådanne tilfælde er rejsende beskyttet af EU-forordning 261, som garanterer passagerrettigheder, herunder mulig kompensation på op til 600 euro pr. person.

Få kompensation med easyJet

Kompensationen gælder for alle easyJets flyvninger.

Forsinket flyvning med easyJet

For forsinkede flyvninger begynder passagerrettighederne at gælde for forsinkelser på mere end 2 timer. I dette tilfælde har du ret til forfriskninger. Afhængigt af lufthavnen vil flyselskabet give dig en kontant voucher til at købe mad eller en voucher til en bestemt restaurant, hvor du kan købe en sandwich og vand.

Ved forsinkelser på mere end en time natten over har du også ret til et hotel med måltider og afhentning i lufthavnen. Sådanne forsinkelser sker dog ikke så tit med easyJet.

Hvis du ankommer til din destination med en forsinkelse på 3 timer eller mere, kan du også kræve økonomisk kompensation. Vær dog opmærksom på, at flyselskabet skal holdes ansvarligt for forsinkelsen. Dette omfatter ikke ekstraordinære omstændigheder som f.eks. strejke blandt flyveledere, strejke blandt lufthavnspersonale eller vejret.

Afstand Forsinkelser Kompensation
op til 1 500 km 3h+ 250 eur
1 500 til 3 500 km 3h+ 400 eur
over 3 500 km 3h+ 300 eur
over 3 500 km 4h+ 600 euro

Du kan kræve kompensation direkte fra easyjet.com/claim/eu261 eller fra specialiserede bureauer, som vil tage omkring en fjerdedel af kompensationsbeløbet. Det skyldes, at flyselskaberne ofte ikke reagerer på dit krav eller kommer med undskyldninger og tilbyder reduceret kompensation.

Få kompensation fra easyJet

Aflyst flyvning med easyJet

EasyJet aflyser ikke flyafgange særlig ofte, og hvis det sker, er det før 14-dages-grænsen, hvor du ikke er dækket af EU 261-passagerrettigheder. I dette tilfælde har du ret til refusion eller gratis ombooking til et andet fly.

Men hvis dit fly bliver aflyst 13 dage eller mindre før afgang, har du også ret til en økonomisk kompensation på op til 600 euro afhængigt af de afstande, der er vist i tabellen ovenfor.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.