Alfama

Alfama

Den ældste og mest romantiske del af Lissabon er Alfama. De smalle, snoede gader, der stiger stejlt fra floden mod slottet, er fyldt med en overflod af stille restauranter, små pladser på steder, hvor de færreste ville forvente at finde dem, og citrustræer, der står løst på gaden.

Find et romantisk hotel i det centrale Lissabon

Det er også i Alfama, du får de bedste billeder af de gule sporvogne, der snor sig gennem de smalle gader, hvor linje 28 kører igennem.

Seværdigheder i Alfama

Helt ude i udkanten af Alfama mod centrum ligger Lissabons største katedral, Sé de Lisboa, fra 1147. Den er på en måde druknet i udviklingen, så forvent ikke monumentale tårne som katedralerne i Prag eller Paris.

Tværtimod står Lissabons største monument, St George's Castle, som også stammer fra det 12. århundrede, på det højeste punkt i bydelen.

Den østlige kant af Alfama er indrammet af Sao Vicente da Fora-klosteret med den hvidkalkede facade.

Stejle gader og stille hjørner

Alfama definerer Lissabon. De snoede gader, der ofte bliver til trapper, er omgivet af de typiske bygninger i den gamle bydel.

Overraskende nok er bydelen ikke fyldt til bristepunktet med turister. De opholder sig mest omkring sporvognslinjen, hvor de lurer på en chance for at tage billeder af de ikoniske gamle sporvogne.

Bare drej i en hvilken som helst retning fra denne hovedgade, og du vil befinde dig i de magiske omgivelser i en by, der har haft sit eget liv i århundreder.

Ud over sporvognen er det nemt at komme hertil til fods (op ad bakke) fra hovedtorvet, Praca do Comércio.

Tag et billede af den gule sporvogn

Lissabons gamle gule sporvogne snor sig gennem de meget smalle gader her, og Alfama er det mest populære sted at fotografere dem.

Hvor skal man fotografere sporvognen?

Den bedste udsigt over byen

Takket være den kuperede beliggenhed lige over byens centrum er det i Alfama, at man finder de bedste udsigter over Lissabon.

  • Miradouro da Graça (google.com/maps) - et lille udsigtspunkt med udsigt over St. George's Castle og Lissabons centrum.
  • Miradouro das Portas do Sol (google.com/maps) - vid udsigt over Tejo, den nedre del af Alfama og Sao Vicente da Fora-klosteret.
  • Miradouro de Santa Luzia (google.com/maps) - et smukt udsigtspunkt i en lille park med udsigt over den nedre del af Alfama og Tejo-floden

Indkvartering i Alfama

Denne del af Lissabon er en af de bedste med hensyn til indkvartering. Du er lige midt i centrum, og der er et udvalg af private lejligheder i rolige gader og luksushoteller med udsigt.

Alfama er turistområde nummer 1, så forvent højere priser.

Transport til Alfama

De vigtigste transportforbindelser er den historiske sporvognslinje 28E, der kører fra den centrale plads Praça do Comércio eller metrostationen Martim Moniz Green Line. I løbet af dagen suppleres den af den langt mindre hyppige sporvogn 12E, der kører fra Martim Moniz til Rossio station.

  • Sporvogn 28E - hvert 8. minut (køreplan og kort: carris.pt/28e)
  • Sporvogn 12E - ca. to gange i timen (køreplan og kort: carris.pt/12e)

Minibuslinje 737 kører også i området omkring St George's Castle.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Lissabon.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.