Traditionel mad i Mauritius

Mauritius

Hvilken mad skal du prøve i Mauritius? Hvad er den mest almindelige mad, der sælges på lokale restauranter?

Book overnatning med morgenmad

Det mauritiske køkken

Mauritianere elsker simpelthen mad, de spiser hele dagen, og de elsker også at tale om mad. Du kan få dem til at smile, hvis du prøver nogle af deres traditionelle retter.

Typiske mauritiske specialiteter

Det mauritiske køkken er stærkt påvirket af det indiske køkken, da størstedelen af befolkningen er af indisk oprindelse. Så forvent meget krydrede og stærke retter, hvor chili er allestedsnærværende.

Retterne har dog en kreolsk smag, især når det gælder risretter.

Mauritius har også et stort kinesisk mindretal, så forvent kinesiske bistroer med stegte ris, nudler og forårsruller.

Selv om vi er på en ø, spiser de lokale for det meste kylling, ikke fisk eller skaldyr. Årsagerne er ikke kun religiøse (muslimer bør ikke spise svinekød, hinduer bør ikke spise oksekød), men primært økonomiske, da fjerkræ er billigst.

Hovedretter

Bol renversé - en typisk ret fra det kreolske køkken, som kan oversættes til "skål på hovedet". Det er en blanding af ris, kylling og choi, som lægges i en skål, der vendes på hovedet på tallerkenen.

Briani - mauritisk version af den traditionelle indiske biryani, som er kylling eller lam med stegte ris (nogle gange kartofler) og yoghurt. Det mest almindelige krydderi er koriander eller safran.

Rougaille - en meget krydret (nogle gange stærk) tomatsauce med enhver form for kød, der normalt serveres med ris. En af de typiske kreolske retter.

Mine Fritte - stegte nudler, meget lig det, du kender fra det asiatiske køkken, f.eks. fra Thailand eller Malaysia.

Boulettes - kogte dumplings fyldt med forskelligt kød, grøntsager eller rejer.

Fish vindaye - krydret fisk smagt til med karry.

Saltepandekager - pandekager af alle slags er meget populære på Mauritius, og salte pandekager med fyld af kød, ost eller indiske saucer spises ofte som hovedret.

Karry - en typisk indisk ret med enhver form for kød med en meget stærk karrysauce er også udbredt på Mauritius.

Små og hurtige gadesnacks

På stranden eller på markederne vil du ofte støde på forskellige boder, der tilbyder hurtige og meget billige lokale snacks. De mest populære er:

Dholl puri - fladbrød fyldt med typisk bengalsk chana dal eller gul linsesauce.

Roti (nogle gange kaldet farata) - en anden type pandekage end dholl puri, den er fastere og sprødere og er ofte fyldt med kød, i modsætning til dholl puri.

Samosa - min yndlingssnack på stranden! Et sprødt trekantet wienerbrød fyldt med kartofler, grøntsager, saucer, kød, ost, rejer og fisk. Kort sagt, hvad som helst!

Gato - et lille halvmåneformet wienerbrød fyldt med forskellige slags salte saucer, men nogle gange også lavet som en sød dessert.

Frugt - markederne og boderne sælger flot og velsmagende frugt til meget rimelige priser. Æbler og pærer er de mest populære.

Fastfood

Du finder kun store vestlige fastfood-steder som McDonald's eller KFC i de største byer eller i lufthavnen.

Lokale fastfood-steder er dog meget almindelige på strandene, hvor du oftest kan købe burgere, pommes frites eller kylling.

Søde sager

Mauritierne har ikke nogen direkte typiske lokale søde sager.

Det mest almindelige er forskellige søde kager, muffins, gato og franske desserter er meget populære.

Drikkevarer

De lokale foretrækker at købe limonader af kendte mærker som Coca-Cola, Fanta eller Sprite.

Bortset fra Coca-Cola Zero kan man ikke finde sukkerfrie drikkevarer i butikkerne.

Følgende drikkevarer kan beskrives som typisk lokale:

Alouda - en sød, cremet læskedrik lavet af mælk, vanilje, gelatine og vand og ofte serveret med is.

Mauritisk rom - rom destilleres flere steder på øen og er et af de førende alkoholiske produkter.

Phoenix-øl - det mest berømte ølmærke på Mauritius.

Kokosvand - der sælges kokosnødder på alle strande, og deres vand/mælk er noget af det mest forfriskende, man kan få på en varm sommerdag.

Sådan spiser du som en lokal

Gadesælgere, der sælger mad direkte fra deres scootere og varevogne, og små blikboder, der sælger traditionelle retter, forsvinder gradvist på bekostning af fysiske butikker og restauranter og selvfølgelig fastfoodkæder, men du kan stadig finde masser af dem rundt omkring på øen.

Især på strandene er små boder stadig meget almindelige, og selv i travle turistområder som Flic en Flac eller Trou-aux-Biches er gademad meget billigt.

Stil dig i kø med de lokale, og prøv en roti-pandekage, små stegte samosaer eller en frisk ananas i skiver. Priserne er mere end rimelige, og der er garanti for friskhed.

I weekenden tager de lokale i hobetal på picnic på strandene og medbringer ofte hjemmelavede lækkerier, som de sælger i interimistiske boder.

Jeg spiste f.eks. et godt måltid som dette et par timer før mit fly på Le Bouchon-stranden.

Sædvanlige priser på restauranter

Der er masser af restauranter i turistområderne, som ikke kun tilbyder traditionelle lokale retter, men selvfølgelig også internationale retter: italiensk, fransk, japansk (sushi) og meget mere.

På de dyrere restauranter, der henvender sig til turister, kan man forvente et måltid med drikkevarer og kaffe til priser omkring 400 mur.

På den anden side tilbyder lokale bistroer på stranden eller på markederne hovedretter som bol renversé eller mine frite fra 120 mur.

Små kager som samosa, roti eller dholl puri koster mellem 15 og 20 mur.

En detaljeret oversigt over priser, ikke kun på mad, findes i kapitlet Penge og priser.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.

Er der nogen spørgsmål tilbage?

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til artiklen...

0 kommentarer

Log ind på Cestee

... det verdensomspændende rejsefællesskab

Fortsæt med Facebook

Har du ikke en rejsekonto endnu? Tilmeld dig her