Sådan kommer du rundt Kuala Lumpur

Detalje af Petronas-tårnet

Sådan kommer du til Kuala Lumpur

Hvis du rejser fra Europa, lander du i Kuala Lumpurs internationale lufthavn (KLIA). Flypriserne har længe været et par hundrede til tusind højere end f.eks. det nærliggende Bangkok, så forvent at betale mellem 13-15.000 for en returbillet.

Ofte er det praktisk at købe open-jaw-billetter, hvor man flyver til Bangkok og retur fra Kuala Lumpur. Denne mulighed er uovertruffen med hensyn til pris og tid, hvis du også har planer om at besøge dele af Malaysia.

Flyvetiden er typisk for dette sted, dvs. fra Prag f.eks. 13-18 timer afhængigt af forbindelsens længde.

Meget oftere vil du bare besøge Kuala Lumpur ved en tilfældighed, når du har forbindelse hertil på billige fly gennem Asien takket være Air Asia-billetter. Brug mindst to dage her, og lær denne helt anderledes metropol at kende end resten af Sydøstasien.

Air Asia flyver også fra KLIA, og kun nogle flyselskaber tager dig til Subang Lufthavn - som FireFly.

Sådan kommer du rundt i Kuala Lumpur

Når du skal rundt i Kuala Lumpur, vil du for det meste bruge metroen, gå og lejlighedsvis tage en taxa. Der kører også busser rundt i byen, men de er mere for de lokale, da de ikke kører til turistområderne.

Metroen

Metroen i Kuala Lumpur er ikke så meget en undergrundsbane som et system af automatiserede overjordiske tog uden chauffør. Hvad du måske kender fra at bevæge dig mellem terminaler i større lufthavne, kører dagligt her.

I KL finder du 10 linjer, der for det meste er forhøjede, og som forbindes ved visse stationer, men som ikke er helt udskiftelige. Hver linje har som regel en anden operatør. Derfor forlader du stationens transportområde og køber en ny billet ved den anden indgang.

Billetpriserne her er opdelt i sektioner. På stationen vælger du din destination i billetautomaten og betaler det nødvendige beløb afhængigt af afstanden - normalt mellem 1 og 3 ringgit (0 euro - 1 euro). Du får en token, som du indsætter ved indgangen og sætter tilbage i drejekorset ved udgangen.

Den vigtigste transferstation er KL Sentral, som du også kan nå fra lufthavnen med tog og busser.

I praksis bør du kun være interesseret i linje 5 i den lysrøde Kelena Jaya LRT, som forbinder KL Sentral med de vigtigste turiststeder:

  • Pesar Sani Station - Central Market, Kasturi Walk, Sin Sze Si Ya, Seri Maha Mariamman og Chinatown,
  • Masjid Jamek Station - Masjid Jamek og Merdeka Square,
  • KLCC Station - Petronas Towers og KLCC Park.

Fuldt metrokort her: myrapid.com.my/transit-map

Transportselskabets hjemmeside: myrapid.com.my.

Taxa

Asien rider på smart app-bølgen, så køb et simkort med data og installer UBER- og Grab-apps. Så kører du bogstaveligt talt gratis rundt i byen - en kilometer koster 1 ringgit.

Hvis du er gammeldags, skal du bare sørge for at finde en taxa på gaden, som bruger taxameter. Taxaer er typisk røde og gule, men ikke alle er ærlige, og de priser, de tilbyder, vil ofte få dit hoved til at snurre. De mest forræderiske er dem, der venter ved turiststederne langs Chinatown, så undgå dem.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.