Hvad skal man lave i Kuala Lumpur

Detalje af Petronas-tårnet

Kuala Lumpur er ikke det typiske sted, man tager til Sydøstasien for, og derfor er der ikke så meget at lave her. Ud over at gå rundt i byen og besøge interessante steder, som helt sikkert er det værd, kan vi nævne shopping og årets sportsbegivenhed, Formel F1.

Shopping

Det er ikke den typiske aktivitet, man forventer i Asien. Kuala Lumpur lever dog en pro-vestlig livsstil, og i hele byen finder du mere end ét stort indkøbscenter med verdens førende mærker.

Blandt de førende indkøbscentre er Nu Sentral nær KL Sentral-stationen og Suria KLCC under Petronas.

De, der ikke har lyst til originalernes glamour, bør tage til Petaling Street eller Chinatown hver aften. Sørg for at prutte om prisen, når du handler.

Formel 1

I nærheden af Kuala Lumpur er den mest berømte motorsportskonkurrence, Formel 1, og den lige så berømte MotoGP, blevet afholdt hvert år siden 1999. Sepang International Circuit ligger ved siden af den internationale lufthavn KLIA.

Løbene afholdes i slutningen af september/begyndelsen af oktober. Hvis du er i Malaysia i den periode, må du ikke gå glip af dem. Billetterne starter ved 100 ringgit (ca. 18 euro).

Gastronomisk hjørne

Hvis du kan lide at smage på lokal gastronomi, skal du tage til Central Market, hvor du finder en foodcourt på første sal med et dusin "restauranter", der tilbyder retter fra hele Asien. Uden for Central Market på Kasturi Walk kan man smage friskblandet frugtjuice, lækre grønne kokosruller eller ristede majs.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.