Nyhavn

Nyhavn

Den gamle havn i Nyhavn er det vigtigste centrum i København for både lokale og turister. Her finder du maleriske, farverige huse, der er kopier af historiske bygninger i henhold til overlevende planer, med snesevis af restauranter, barer og caféer.

Sørg for at udforske stedet, men hvis du vil have en kop kaffe, så tag til gaderne uden for Nyhavn eller ideelt set til enden ved havet bag Det Kongelige Teater.

Se priser på hoteller i det centrale København

Havnen er charmerende både om dagen og om natten.

Hans C. Andersen

I Nyhavn støder du på to adresser, der forbindes med en af Danmarks vigtigste skikkelser, forfatteren H.C. Andersen. Fra 1848 til 1865 boede han i Nyhavn 67, hvor en lille mindetavle markerer hans tilstedeværelse.

Han boede i Nyhavn 18 mellem 1871 og 1875, og der er nu en lille gavebutik dedikeret til Andersen.

Bådmuseet

Den sydlige del af Nyhavnskanalen mellem broen og Kongens Torv er omgivet af 5 historiske skibe, de fleste fra det 19. og 20. århundrede, som Nationalmuseet tager sig af. Gå langs promenaden og se disse skibe og deres pædagogiske beskrivelser helt tæt på. Der er ingen entré, og promenaden er åben 24 timer i døgnet.

For mere information, besøg museets officielle hjemmeside.

Overnatning i Nyhavn

Hvis du er den type turist, der kan lide at bo lige midt i det hele på de mest berømte steder, så tag til Nyhavn i København. Du kommer dog til at betale en del for beliggenheden, så forvent højere priser end andre steder i byen. Vi anbefaler følgende hoteller lige i Nyhavn:

  • Hotel Bethel - et klassisk 3* med anstændige priser fra 128 eur pr. nat for 2 og gode ratings
  • 71 Nyhavn Hotel - Forkæl dig selv med luksus og bo på et stilfuldt 5* hotel lige ved Nyhavns udmunding i havet.

Havnens historie

Nyhavn blev bygget i det 17. århundrede på foranledning af kong Christian V. Den skulle fungere som et bindeled mellem hovedhavnen og det centrale Kongens Nytorv og lette strømmen af mindre varer direkte ind til centrum.

I takt med at skibene blev større, mistede Nyhavn gradvist sin betydning, og den endelige ødelæggelse og forladelse af stedet blev afsluttet under Anden Verdenskrig. I 1970'erne blev alle husene langs promenaden dog fuldstændig restaureret og renoveret til deres udseende fra det 18. og 19. århundrede.

Bådkrydstogter

Fra Nyhavn kan du tage på timelange organiserede bådture for 90 kr. til 100 kr., turene varer normalt 60 minutter og sejler rundt i hele Københavns havn inden for det historiske centrum.

Der er mange selskaber, der arrangerer ture her, bare kom til kajen og vælg et.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i København.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.