Transport fra Toronto Pearson Lufthavn

Toronto

Pearson Airport er forbundet med jernbanenettet og betjenes af et stort antal busruter, der betjener de omkringliggende boligområder. Der er selvfølgelig også en enorm biludlejningsbygning, der huser snesevis af biludlejningsfirmaer.

Billige hoteller i Toronto

Lej en bil

Har du besluttet dig for at rejse rundt i Canada i bil? Lej en bil lige i lufthavnen, og rejs på egen hånd uden at bekymre dig om tidsplaner og ikke så travl trafik mellem byerne.

Der er et bredt udvalg af biludlejningsfirmaer i Toronto, som du kan sammenligne med et klik i henhold til dine præferencer, for eksempel via nettet booking.com.

Priserne her er rimelige, og en uges leje koster ca. 345 cad.

UP Express-tog

"UP Express"-toget er den hurtigste transport til centrum af Toronto. Toget kører med 2 stop og tager dig til Union Station i centrum af byen. Stationen i lufthavnen ligger på 2. sal i Terminal 1.

Hvis du ankommer til Terminal 3, skal du først tage det gratis automatiske Terminal Link-tog, som tager dig direkte til UP Express-stationen på 2 minutter.

Bare følg de tydelige "Train to City"-skilte.

Togbilletter

Du kan købe togbilletter fra billetautomaterne i ankomsthallerne i begge terminaler (efter du har forladt transitzonen) eller direkte på perronen. Når du rejser fra byens centrum, kan du også købe billetter fra billetautomaten, før du går ind på perronen. Du kan betale med kort eller kontanter. Du kan også købe din billet online på upexpress.com eller via mobilappen.

En standardbillet koster 12,35 cad og er kun gyldig til én tur med UP Express, ikke til andre transportmidler i Toronto. Togene kører hvert kvarter fra kl. 5.30 til ca. midnat. Turen ind til centrum tager 25 minutter. Børn under 12 år kører gratis, og seniorer over 65 år kører for 6,20 cad.

TIP: Hvis du også skal tilbage til lufthavnen med UP Express, kan det betale sig at købe et PRESTO-kort i automaten for 6 cad (beløbet for kortet, der ikke kan bruges til billetpriser), som du kan oplade direkte på et hvilket som helst beløb. PRESTO-kortet kan bruges på alle transportmidler i og omkring Toronto. En enkelt togtur med PRESTO Card koster 9,25 cad, så kortet tjener sig selv ind på returrejsen.

 • Rejsetid til Union Station: 25 minutter
 • Frekvens: hvert 15. minut
 • Billetpriser: 12,35 cad / 9,25 cad med PRESTO Card
 • Sidste tog fra lufthavnen: 23:27 hver dag
 • Første tog fra Union Station: Kl. 4.55 på hverdage, kl. 6.00 i weekender og på helligdage
 • Officiel hjemmeside: upexpress.com

Bus til centrum

Et billigere, men betydeligt længere alternativ er busruter. Alle afgange stopper altid ved begge terminaler, og kun i stueetagen nær ankomstetagerne. Stopskiltene er meget tydelige, og billetter til alle busselskaber kan købes på forhånd i automaterne i ankomsthallerne i både Terminal 1 og 3 (i det offentlige område).

Den samlede rejsetid til centrum, inklusive omstigning til metroen, vil være 60-90 minutter afhængigt af den valgte rute.

Hvis du rejser direkte til Toronto, skal du bruge TTC's røde og hvide busser på linje 52 eller 900.

En omstigningsbillet til centrum koster 3,35 cad. Du kan også bruge PRESTO-kortet i busserne, men i dette tilfælde er det ikke prisen værd, da rabatten i forhold til en PRESTO-billet på papir kun er 5 cent. Købsværdien af PRESTO-kortet er 6 cad.

Køreplaner og information om offentlig transport kan findes på TTC's hjemmeside: www.ttc.ca

 • 900 Airport Express-linjen kører til endestationen for Green Line 2 Kipling metrostation, hvorfra du kan tage metroen til centrum. Men hvis du skal direkte til centrum, skal du stadig skifte til den gule linje 1 på Spadina Station.
  • PRESTO-billet pris: 3,35 cad (gyldig i 120 minutter for et vilkårligt antal skift - du skal altid "bippe" din billet til læseren/drejeskiven på metroen, når du skifter)
  • PRESTO Day-pass billetpris: 13,50 cad (gyldig hele kalenderdagen på alle TTC-vogne)
  • Frekvens: 9-10 minutter i løbet af dagen, 20 minutter om morgenen og om natten
  • Busrejsetid til Kipling / samlet rejsetid til centrum: 17 minutter / 50 minutter
  • Sidste bus fra lufthavnen - 1:59, men den sidste metro fra Kipling til centrum kører kl. 1:31, så den sidste bus fra lufthavnen, så du kan nå metroen, kører kl. 1:05
  • Første bus til lufthavnen - 5:32 på hverdage, 7:40 på søndage (første metro fra Spadina station afgår først 5:58, 8:12 på søndage)
 • 52 / 952 kører langs Long Lawrence Street til den nordlige ende af Toronto, hvor den har forbindelse til den gule linje 1 i metroen mod centrum ved Lawrence West station. Turen er dog lang og tager næsten en time bare fra lufthavnen til Lawrence West station + yderligere 25 minutter med metroen til centrum. Linje 952 er en ekspreslinje, men det tager stadig omkring 40 minutter at komme til Lawrence West station.

  Når du rejser mod lufthavnen, kan du kun bruge 52A eller 952, de andre går ikke til lufthavnen.
  • Billetpris: den samme som for linje 900
  • Frekvens: 7-10 minutter i myldretiden, 15-20 minutter uden for myldretiden
  • Sidste bus fra lufthavnen - 1:55
  • Første bus til lufthavnen fra Lawrence West station - kl. 5.05 på hverdage og lørdage, kl. 4.36 på søndage

Taxa

Officielle taxaer og deletjenester som Uber og Bolt er tilgængelige uden for begge terminaler på alle tider af døgnet.

Billetprisen til centrum af Toronto (Union Station) er omkring 61 cad.

Transport om natten

Om natten må du kun bruge bus 300 til at komme til den nordlige ende af Toronto centrum (Spadina Ave). Den kører fra ca. kl. 2.15 til 5.00 om morgenen med intervaller på ca. 20 minutter. Om søndagen kører den indtil kl. 7.45 med et interval på 9-10 minutter mellem kl. 5.00 og 7.40.

Priserne er de samme som i dagtimerne, og rejsen til centrum tager ca. 40 minutter.

Lokale busser

Busforbindelser til nærliggende destinationer er kun tilgængelige for beboere eller gæster på lokale hoteller, men de tilbyder alle deres egen gratis hotel/lufthavnsbus.

En detaljeret liste over alle ruter og selskaber kan findes på lufthavnens hjemmeside: torontopearson.com

Kort over offentlige transportlinjer

Se et kort over alle bus- og togruter, der betjener Toronto Pearson YYZ Airport.

Langdistancebusser (Niagara Falls osv.)

Langdistancebusser til mange canadiske og amerikanske destinationer stopper også direkte ved terminalen. Forbindelserne er normalt dyrere end fra centrum af Toronto.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.