Transport fra Split Lufthavn

Split

Lufthavnen ligger i Kaštela, ca. 26 km fra centrum af Split og 5,5 km fra den historiske by Trogir.

Bus til Split

Fra lufthavnen kan man komme til Splits centrum med 2 forskellige busselskaber.

Transportør Rejsetid Hyppighed Billetpris
Linje 37 (Promet Split) 55 minutter 10-20 minutter 1,50 eur (via app)
3 eur (køb fra chaufføren)
Pleso Prijevoz 35 minutter 50-70 minutter 8 eur

Pleso Prijevoz

Pleso Prijevoz-busser er den hurtigste form for offentlig transport. I centrum af Split stopper bussen kun ved den store fjernbusstation nær togstationen og færgehavnen (placering på google.com/maps). Bussen stopper ikke andre steder undervejs, så den gennemsnitlige rejsetid er kun 30-40 minutter.

Forbindelsen er dog ikke særlig hyppig, og selv i sommersæsonen er der i gennemsnit 1 bus i timen, sjældent to.

Køreplanen offentliggøres altid ca. 14 dage i forvejen og dækker normalt de fleste flyvninger. De sidste Pleso Prijevoz-busser fra lufthavnen til centrum kører dog omkring kl. 23.10, så de følger ikke de sene aftenankomster.

Billetprisen er 8 eur, som kun kan betales kontant hos buschaufføren.

Lufthavnsbusstoppestedet ligger ca. 20 meter fra terminalens udgang, følg skiltene "Shuttle Bus".

Offentlig transport buslinje 37

Buslinje 37 fra Promet Split tilbyder den billigste transport til Split.

Linjen kører fra ca. kl. 4.00 til 12.00 og kører hvert 10. minut i løbet af dagen og hvert 30. minut tidligt om morgenen og sent om aftenen.

  • Præcis køreplan på promet-split.hr/airport-line (afgange fra terminaler - bussen fra Trogir til Split ankommer til lufthavnen efter ca. 10 minutter).

Billetten koster 3 eur og kan kun købes kontant hos chaufføren. På vej til lufthavnen kan du også købe billetten i Tisak-kiosker.

Billigere - for 1,50 eur - kan du købe en billet via Promet Splits mobilapp.

Busstoppestedet i lufthavnen ligger ca. 100 meter fra terminalen på hovedvejen (under træerne). Busstoppestedet til centrum af Split ligger på den anden side af vejen (busserne kører i retning mod venstre, når man ser fra lufthavnsbygningen).

I centrum af Split har bussen endestation ved Sukoisan busstation for bylinjer (placering på google.com/maps) ca. 500 meter nord for Splits historiske centrum og Diocletians palads.

Linje 37 standser ved alle stoppesteder undervejs, og den samlede rejsetid er 50-60 minutter afhængigt af trafikken.

Bus til Trogir

Linje 37 kører ikke kun fra Splits centrum til lufthavnen, men fortsætter også til centrum af den historiske by Trogir. Turen fra lufthavnen tager kun 10-15 minutter, og bussen kører med intervaller på 20 minutter i løbet af dagen (morgen og aften ca. 30 minutter).

Køreplanen kan findes på den offentlige transports hjemmeside promet-split.hr, men der er kun angivet afgangstider fra terminalerne, ikke fra lufthavnen.

Billetter til Trogir købes hos chaufføren eller i kiosker, koster 2,50 eur, kun via Promet Splits mobilapp 1,25 eur.

Busstoppestedet for busser til Trogir ligger ca. 100 meter fra terminalen på hovedvejen. Busstoppestedet til Trogir ligger på den nærmeste side af vejen (busserne kører i retning mod højre, når man ser fra lufthavnsbygningen).

Biludlejning

Et stort kompleks med mange biludlejningsmærker kan findes ca. 100 meter fra terminalen gennem en fodgængerovergang.

Det er praktisk at leje en bil, når man vil udforske den kroatiske kyst og mindre, mindre befolkede strande, som ikke betjenes af travle busruter.

Taxa

Den officielle taxaholdeplads ligger til venstre foran lufthavnsbygningen. Taxature er strengt taxameterstyrede, og hvis nogen tilbyder dig en tur uden taxameteret tændt, vil du sandsynligvis betale mere.

Taxapriserne er meget høje, og du kommer til at betale omkring 45 eur når du skal til Splits centrum, mens du til det nærliggende Trogir skal betale ca. 25 eur.

Alternative taxatjenester, især Uber, tilbyder betydeligt lavere priser. En tur til Splits centrum fra lufthavnen (afhængigt af spidsbelastningsperioder) koster mellem 22 eur og 35 eur.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.