Transport fra Saint Martin Lufthavn

Air Canada, SXM

Hvad er den bedste måde at komme til St. Martins lufthavnsterminal på? Den mest bekvemme måde at komme rundt på øen er ved at leje en bil, hvilket er endnu billigere end at tage taxaer hele tiden.

Transport langs hovedvejene er dog også mulig med meget billige minibusser, som også kører til lufthavnen. For detaljeret information om at rejse rundt på øen, se vores guide til St Martin.

Find hotelpriser på St. Martin

Lej en bil

Lej en bil på St. Martin, hvis du vil udforske strandene og naturattraktionerne uden for de store byer, som ikke er tilgængelige med bil eller taxa.

Biludlejningsfirmaerne har ikke skranker lige i terminalen, men ligger på hovedvejen fra lufthavnen mod Simpson Bay. Du skal derfor altid booke din bil i forvejen. I højsæsonen kan du forvente, at biludlejning er udsolgt flere uger i forvejen.

Book en bil i SXM Lufthavn på forhånd

Når du booker en bil, anbefaler vi, at du udfylder dit flynummer. Biludlejningspersonalet venter altid uden for terminalen og vil automatisk vente til din ankomst i tilfælde af forsinkelser.

Alle biludlejningsfirmaer tilbyder gratis transport fra/til terminalen til deres hovedkontorer. Aflever venligst din bil mindst 3 timer før afgang, da der kan dannes køer på hovedgaden til lufthavnen. Selvom alle biludlejningsfirmaer ligger inden for 3 km fra lufthavnen, kan den gratis tur i varevogn tage over 45 minutter.

Minibusser

Minibusser kører rundt på øen med faste start- og sluttider.

Stoppestederne er faste, men minibussen stopper hvor som helst på ruten. Hvis du vil af, skal du råbe til chaufføren "Stop, please". Hvis du vil på, skal du bare vinke til en forbipasserende bus hvor som helst langs vejen.

I lufthavnen stopper minibusserne ved et afmærket stoppested på hovedvejen ca. 100 meter før terminalen.

Det er ikke særlig behageligt at køre i en minibus, hvis man rejser med stor bagage. Men hvis du kun har en rygsæk eller en mindre kuffert, kan vi anbefale en tur i minivan, især hvis du bor på et hotel i nærheden af ruten. En taxa ville tage den samme tid, og du vil betale op til 20 gange prisen.

Langt de fleste minibusser har aircondition.

Linjen Philipsburg-Maho kører forbi lufthavnen. Den er kun markeret med destinationsskiltet bag forruden. Linjen kører fra lufthavnen gennem Simpson Bay og den sydlige del af Coal Bay. Den ender i centrum af Philipsburg.

Linjen går til gengæld kun til det berømte stranddistrikt Maho, 1 km væk.

Der er ingen direkte busser til den franske by Marigot fra lufthavnen, og man skal køre en stor omvej til Coal Bay.

Priser og billetter

Billetprisen er 1,50 usd og kan kun betales kontant hos chaufføren. Betal kun i amerikanske dollars, når du stiger af bussen.

Du behøver ikke at have det nøjagtige beløb, chaufføren vil også give dig byttepenge for større sedler (det anbefales dog kun at betale med sedler op til $20).

Køreplan

Minibusserne kører med uregelmæssige intervaller på 5-10 minutter. De første vogne kører først ud på ruten omkring kl. 7.00, og de sidste kører omkring kl. 20.00.

Taxa

Taxier er det bedste valg af transport, hvis du har stor bagage eller ikke bor i nærheden af hovedvejen til Philipsburg og ikke ønsker at leje en bil.

Der er en officiel taxaholdeplads uden for terminalen med centraler klædt i gule T-shirts.

Gå hen til centralen, fortæl ham, hvor du skal hen, og du vil få tildelt en bestemt bil.

Langt de fleste taxaer er varevogne, og på grund af knapheden vil du højst sandsynligt komme til at dele turen med andre passagerer. Taxaen kører alle passagerer efter tur direkte til deres adresser.

Prisen deles ikke mellem passagererne, og alle betaler den fulde pris. Hvis du rejser i par, betaler du kun én pris pr. par, ikke pr. person.

Betaling sker kun kontant til taxachaufføren ved udstigning. Priserne er faste og vil altid blive kommunikeret til dig af chaufføren. Du kan betale i amerikanske dollars eller euro.

  • Philipsburg - 20 usd
  • Port of Philipsburg - 25 usd
  • Marigot - 20 usd
  • Simpson Bay - 15 usd
  • Cole Bay - 15 usd
  • Dawn Beach / Oyster Pond - 40 usd
  • Grand Case - 45 usd
  • Orient Bay / Anse Marcel - 50 usd

Båd til Anguilla

Cirka 150 meter fra terminalen kan du bruge den lille hurtigbåd, der sejler dig direkte fra SXM Airport til den britiske ø Anguilla.

Sejlturen tager ca. 20 minutter, og bådene sejler 1-2 gange i timen.

Prisen for en enkeltbillet er 75 USD og kan bookes online via stmartinbookings.com.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.