Oslo
Oslo Gardermoen Lufthavn

Alt hvad du behøver at vide, før du rejser fra eller ankommer til Oslo Airport

Transport fra Oslo Lufthavn

Krystof Hajek opdateret 5. 4. 2024

Den hurtigste og billigste måde at komme til centrum på er med Vys forstadstog, hvor almindelige billetter til offentlig transport i Oslo er gyldige. Det konkurrerende hurtigtog Flytoget tilbyder en mere travl, men dobbelt så dyr forbindelse.

Busser er også ca. 2 gange dyrere end Vy-tog og betydeligt langsommere.

Se altid efter tog- og busstationer i lufthavnen under navnet "Oslo Lufthavn".

Søg efter de billigste hoteller i Oslo

Kort over forbindelser til Oslo

Find ud af, hvilke ruter togene og busserne tager. Alle togstationer er indtegnet på kortet nedenfor. Busser stopper ved de fleste stoppesteder langs ruten (ikke vist på kortet).

Tog til det centrale Oslo

Der er to togselskaber på ruten fra lufthavnen til centrum.

Tog Vy (R12, RE10, RE11)

De almindelige pendlertog er den billigste løsning, men lige så hurtige som de konkurrerende højhastighedstog. Ulempen er den højere belægningsprocent.

Alle linjer kører fra lufthavnen til Oslo S hovedbanegård og fortsætter gennem centrum (Nationaltheatret) til Drammen.

På lufthavnsstationen skal du tage spor 4 for at komme til Oslo.

 • R12 - i retningen fra lufthavnen til centrum er målstationen Kongsberg eller Asker, i retningen til lufthavnen skal du stige på tog med destinationen Eidsvoll.
 • RE10 - i retningen fra lufthavnen til centrum er målstationen Asker, Drammen eller Oslo S, i retningen mod lufthavnen stiger du på tog mod Lillehammer.
 • RE11 - i retningen fra lufthavnen til centrum er endestationen Skien, i retningen mod lufthavnen stiger man på toget mod Eidsvoll.

Hver linje kører en gang i timen, så den resulterende frekvens er 10-30 minutter.

 • Billetpriser 118 nok i 2,5 timer (forbindelse til metro, sporvogne, busser, færger og andre tog Du inden for zone 1-4)
 • Rejsetid til Oslo S - 23 minutter
 • Sidste tog fra lufthavnen - 23:43 (linje R12)
 • Første tog fra Oslo S - 6:24 på hverdage (linje RE11), 6:45 i weekenden (linje R12)

Du kan købe en billet til 118 nok i den lilla billetautomat, på vy.no 's hjemmeside eller i Ruters mobilapp. Denne pris gælder for rejser til Oslo S, Nationaltheatret, Lysaker og Skøyen stationer.

Der findes også en 24-timers billet til 277 nok til 4 zoner, men den er kun værd at købe, hvis du rejser til/fra lufthavnen mere end én gang inden for dens gyldighedsperiode. Ellers skal du købe en billet til 118 nok og derefter en 24-timers billet kun til zone 1 (Oslo) til 121 nok.

Flytoget

Flytogets eksprestog er en mere bekvem transportmulighed, da de kører betydeligt sjældnere.

Det har også den fordel, at der er hyppigere forbindelser med regelmæssige intervaller på 10 minutter. Ulempen er prisen på billetten, som heller ikke kan bruges til andre transportformer i Oslo.

Flytoget har endestation i lufthavnen. Du kan derfor tage en hvilken som helst forbindelse, når du rejser fra centrum.

Fra lufthavnen til centrum kører FLY1 5 gange i timen på ruten Oslo Lufthavn - Lillestrøm - Oslo Central - Nationaltheatret - Skøyen - Lysaker - Stabekk - Sandvika - Asker - Drammen. Rute FLY2 kører kun en gang i timen på ruten Oslo Lufthavn - Oslo Central.

På lufthavnsstationen skal du tage den særlige korridor "Flytoget" til perron 2 eller 3 for din rejse til Oslo.

 • Billetpriser 230 nok (til Drammen station 280 nok)
 • Rejsetid til Oslo S - 20 minutter
 • Sidste tog fra lufthavnen - 0:50
 • Første tog fra Oslo S - 4:40

Billetter kan købes i den orange automat eller på flytoget.no 's hjemmeside.

Ekspresbusser til Oslo

Ekspresbusser fra Flybussen og OSL-Ekspressen kører til forskellige destinationer i Oslo.

Billetter til alle Flybussen-destinationer koster 229 nokmens OSL-Ekspressens billetter koster fra 250 nok til 281 nok afhængigt af afstanden. Billetterne er ikke gyldige på andre transportmidler.

Busrejsen tager mellem 60 og 80 minutter og er dermed 2-3 gange længere end en togrejse.

Busser har en bredere dækning af destinationer uden for centrum og kan betale sig, hvis du foretrækker en direkte forbindelse til den billigere togrejse med skift til metro eller sporvogn.

Følgende linjer kører til lufthavnen, alle med en frekvens på 60 minutter:

 • FB1 (Flybussen) - via Oslo Nord til Majorstuen station
 • FB3A (Flybussen) - via Oslo Nord til Bekkestua station (længere rejse end FB3B)
 • FB3B (Flybussen) - via Oslo Nord til Bekkestua station
 • FB5A (Flybussen) - kører rundt om hele det historiske centrum til Oslo S
 • FB5B (Flybussen) - kører direkte til Oslo S og fortsætter til Nationaltheatret.
 • FB10 (OSL-Ekespressen) - kører til den sydøstlige del af Oslo til Mortensrud station.

Busserne standser direkte foran terminalen, og du kan finde den specifikke perron på den elektroniske tavle.

Billetter kan købes i billetautomaten ved busstoppestedet, med kort hos chaufføren eller på hjemmesiderne flybussen.no og osl-ekspressen.no.

Busrute 400

En supplerende forbindelse til Oslo S Hovedbanegård er forstadsbuslinje 400, hvor alle Ruter-billetter til offentlig transport i Oslo er gyldige.

Rejsen til centrum er derfor lige så dyr som togene Du: 118 nok / omstigningsbillet i 2,5 timer.

Buslinje 400 kører en gang i timen og går ikke langs motorvejen, men gennem mindre landsbyer på ruten, og rejsen tager mere end 90 minutter. Så for at komme til centrum af Oslo har linje 400 ingen fordel i forhold til toget.

Du kan finde køreplaner på ruter.no 's hjemmeside.

Billeje

Norges smukke natur starter kun få meter fra lufthavnen, og hvis byer ikke er din eneste destination, er billeje den bedste transportform til at opdage Norge.

Mange internationale udlejningsfirmaer har base i lufthavnen. Du finder deres skranker i stueetagen i P10-garagen, som kan nås via rulletrappen på venstre side af ankomsthallen.

Priserne for en uges leje varierer fra 190 eur i højsæsonen.

Taxa

Taxa er langt den dyreste transportform til Oslo.

Når du kommer ud af ankomsthallen, vælger du din destination i en automatisk kiosk, betaler (kun med kort) og venter på, at en bestemt taxa ankommer. Nummerpladen på den bil, du skal stige om bord i, står på din kvittering.

Til centrum af Oslo betaler du ca. 900 nok.

Andre destinationer

Der er direkte tog- og buslinjer til andre destinationer end Oslo.

Busstoppesteder findes lige uden for ankomstterminalen (1 minuts gang). Tjek den elektroniske afgangstavle for specifikke platforme.

 • Lillehammer - tog RE10 linje, kører en gang i timen, rejsen tager 100 minutter og koster fra 249 nok, køreplan og billetkøb: vy.no
 • Trondheim - SJ Nord direkte tog linje F6, kører 6 gange om dagen, rejsen tager ca. 6,5 timer og koster afhængigt af tilgængelighed fra 669 nok, køreplan og billetkøb: sj.no
 • Måløy - direkte busser Vybuss, kører 2-3 gange om dagen, rejsetid 9 timer og koster fra 725 nok, køreplan og billetkøb: vy.no
 • Fredrikstad - Vybuss busser linjer FB11 og FB12, kumulativt køre 1x hver 30 minutter, rejsetid er 2 timer og omkostninger 355 nok, køreplan og billetkøb: vy.no
 • Moss - Vybuss busser linje FB11, kører en gang i timen, rejsen tager 90 minutter og koster 319 nok, køreplan og billetkøb: vy.no
 • Hemsedal - Vybuss busser linje VY170, kører en gang om dagen, rejsen tager 4 timer og koster fra 345 nok, køreplan og billetkøb: vy.no

Til Sandefjord Lufthavn

Hvis du skal videre til den mindre lufthavn Sandefjord TRF, skal du tage det direkte tog RE11 fra Oslo Lufthavn (OSL) til Torp station, hvor der kører en gratis shuttlebus til terminalen.

Turen tager 124 minutter i alt og koster 464 nok. Du kan købe en billet i billetautomaten uden for perronindgangen eller på vy.no 's hjemmeside.

Krystof Hajek

Krystof er chefredaktør for Cestee. Han er også en ivrig rejsende med 574 flyrejser og 73 besøgte lande.

Nogle af vores links kan være affiliate-links, hvor vi kan tjene en provision, hvis du køber tjenesten. Se vores side om reklamepolitik.