Transfer til München lufthavn

München

München Lufthavn er stor, men overskuelig og kompakt. Den er opdelt i to terminaler efter flyselskaber, ikke efter flyvninger til Schengen- eller ikke-Schengen-lande.

De to terminaler er tæt adskilt af det kommercielle område München Airport Center og den underjordiske togstation.

Billige hoteller nær Münchens lufthavn

Det klare layout af terminalerne og skiltningen gør det umuligt at fare vild. Bare find ud af, hvilken terminal du skal rejse fra på forhånd, se detaljerne nedenfor. Selv hvis du skulle ankomme til den forkerte bygning, er de to terminaler forbundet med hinanden, og du kan gå fra den ene til den anden på 10 minutter.

Den specifikke terminal vil altid være markeret på din billet, men for at gøre det lettere for dig, har vi listet de vigtigste flyselskaber, og hvilken terminal de flyver fra i Frankfurt:

  • Terminal 1: Eurowings, Air Europa, Air France, American Airlines, British Airways, Condor, Delta, easyJet, Iberia, KLM, Qatar Airways, TUIfly, Turkish Airlines
  • Terminal 2: Lufthansa, Air Canada, Etihad Airways, Oman Air, SAS, Singapore Airlines, Swiss, TAP, United

For en komplet oversigt over flyselskaber, besøg venligst lufthavnens hjemmeside: munich-airport.com/airlines

Terminal 2 har endnu en separat bygning midt på forpladsen, som kun er tilgængelig for passagerer. Her finder du afgangsgates K og L, som kan nås fra hovedbygningen på 3 minutter med et gratis automatisk undergrundstog, der kører ca. en gang hvert 3.-5. minut.

Transfer mellem flyvninger

München Lufthavn er traditionelt vurderet som en af de mest behagelige lufthavne, når man skal skifte fly. Lufthavnens hjemmeside giver en klar guide til tilslutningsfly: munich-airport.com/connecting-flights

Terminalerne er store, men meget enkle og overskuelige, så 30 minutter vil være nok til en rutinemæssig transfer. Transfer vil næsten altid finde sted inden for en enkelt terminal, i langt de fleste tilfælde i Terminal 2.

Sikkerhed og paskontrol

Skal du igennem paskontrol og - eller sikkerhedskontrol, når du skifter fly i München Lufthavn? Det afhænger af, hvor du flyver fra og til!

  • schengen -> schengen: Ingen kontrol
  • schengen -> non-schengen: paskontrol
  • non-schengen -> schengen: Pas- og sikkerhedskontrol
  • non-schengen -> non-schengen: Sikkerhedskontrol

Transfer mellem terminalerne

Selv om tilslutningsfly normalt er inden for en enkelt terminal, tilbyder lufthavnen gratis shuttlebusser, der kører på asfalten mellem terminal 1 og 2.

Hvis du ikke skal checke din bagage ind igen, behøver du ikke at forlade transitområdet, når du skifter mellem terminalerne.

Bussen kører hvert 10. minut fra 06:00 til 23:00 og stopper følgende steder:

  • Terminal 1 (Schengen) - ved afgangsgates A28 og D08
  • Terminal 1 (ikke-Schengen) - ved afgangsgate C08
  • Terminal 2 (Schengen) - ved afgangsgate G83
  • Terminal 2 (ikke-Schengen) - ved afgangsgate H15

Kort over lufthavnen

Du kan se det officielle kort over Münchens lufthavn på hjemmesiden munich-airport.de, og du kan også downloade kort i pdf-format.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.