Transport fra Mauritius Seewoosagur Ramgoolam Lufthavn

Mauritius

Lufthavnen er hjemsted for mange biludlejningsfirmaer og er også forbundet med det offentlige busnet.

Billeje

Hvis du vil opleve så meget som muligt af Mauritius' naturlige skønhed og strande, er det absolut den mest praktiske transportmulighed at leje en bil direkte fra lufthavnen.

Flere lokale og internationale biludlejningsfirmaer ligger i ankomsthallen.

Sammenlign priser - book en bil i MRU Lufthavn

Ugentlige lejepriser i højsæsonen starter ved 210 eur.

Busser

Busserne er små, gamle og vakkelvorne, men de kører nogenlunde punktligt og meget ofte i løbet af dagen. Turen er også autentisk, da transporten for det meste kun bruges af de lokale.

Den officielle hjemmeside for offentlig transport på øen findes på nlta.govmu.org, men den er ret fattig på information. En regelmæssigt opdateret hjemmeside med køreplaner og ruter findes på den uofficielle hjemmeside: mauritius-buses.com/airport-bus.

Linjer og køreplaner

Lufthavnen betjenes af tre offentlige transportlinjer.

I retning af hovedstaden Port Louis kan du tage den direkte linje 198 eller linje 9 til Curepipe, hvor du kan skifte til den hurtigere sporvognslinje.

De første busser kører på ruten omkring kl. 5.30. Den sidste afgang fra lufthavnen mod Port Louis, Curepipe eller Riviere des Galets kører mellem kl. 18.00 og 18.30.

Den sidste bus til Mahebourg kører efter kl. 20.00.

Destinationer Links Pris Rejsetid Kumulativ frekvens
Mahebourg 9, 10, 198 24 mur 15 minutter 4-10 minutter
Port Louis 198 42 mur 75 minutter 5-30 minutter
Curepipe
(skift til sporvogn)
9 35 mur 56 minutter 3-25 minutter
Souillac 10 37 mur 49 minutter 10-20 minutter
Riviere des Galets 10 40 mur 60 minutter 10-20 minutter

Billetter og priser

Billetpriserne beregnes ud fra de kørte zoner og er faste for alle linjer på øen. Billetter kan kun købes kontant hos konduktøren direkte i bussen.

Når du er steget på bussen, skal du sætte dig ned og vente. Konduktøren vil finde og sælge den nyligt påstigte passager en billet i henhold til den destination, du fortæller ham/hende.

Priserne varierer fra 20 mur til 47 mur.

Taxa

Der findes ingen mobilapps som Uber, Bolt eller Lyft på Mauritius. Du kan dog bruge taxier, som venter på alle ankomster.

Se priser for hoteller i Mauritius

Taxapriser oplyses efter aftale med chaufføren og betales altid kontant. Du kan normalt betale i mauritiske rupees, euro og amerikanske dollars.

Eksempler på priser fra lufthavnen:

  • Mahebourg - 30 euro
  • Flic en Flac Beach - 55 euro
  • Port Louis - 52 euro
  • Le Morne - 52 euro
Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.