Dubai
Dubai Lufthavn

Alt hvad du behøver at vide, før du rejser fra eller ankommer til Dubai Airport

Transport fra Dubai Lufthavn

David Eiselt opdateret 29. 1. 2024

Transportforbindelserne fra Dubai Lufthavn består af metro, busser og taxier.

Taxa

Taxier kører i hele Dubai udelukkende efter taxameter. Når man rejser fra lufthavnen, er starttaksten 25 aed og derefter 1,96 aed for hver kørt kilometer. Så til byens centrum (til Dubai Mall) betaler du omkring 70 aed, og når du rejser til Dubai Marina-distriktet omkring 90 aed.

Taxier i Dubai tager imod kontanter og kreditkort.

Det kan være billigere at få et lift via Uber, som er almindeligt i Dubai. Så vi anbefaler altid at tjekke prisen via denne app også. På den anden side kan Uber-priserne være højere om natten, når der er travlt i Dubais lufthavn.

Metro og busser

Terminal 1 og 3, som betjenes af metroen, er let tilgængelige med offentlig transport. Terminal 2, på den anden side, betjenes kun af busser.

Brug transport-søgemaskinen på rta.ae/portal til at planlægge din rejse.

Billetter til offentlig transport

Når du bruger offentlig transport (metro og busser er det samme), skal du bruge et Nol-kort til at betale prisen.

Det sælges i 4 varianter - rød, sølv, guld og blå. Du kan enten bruge det røde enkeltkort til 2 aed eller det forudindlæste sølvkort til 6 aed (udsalgsprisen er 25 aed, som allerede inkluderer 19 aed rejsekredit).

Du kan oplade det røde engangskort op til 10 gange for en enkelt tur (1 tur = maks. 3 skift inden for 180 minutter) eller for 5x dagskort.

Priserne varierer derefter afhængigt af ruten og korttypen som følger:

  • Hele dagen for alle zoner - 20 aed, for Gold Class 40 aed + prisen på RØDT kort, som heldagsbilletten kan oplades til
  • 1 zone - rød 4 aed, sølv 3 aed
  • 2 zoner - rød 6 aed, sølv 5 aed
  • 3 eller flere zoner - rød 8,5 aed, sølv 7,5 aed

Billetter kan købes i automater på metrostationen eller i ankomsthallerne på alle terminaler, hvor man kan betale med både kort og kontanter. Buschaufføren sælger ikke billetter!

Når du rejser fra lufthavnen, kan du højst rejse i to eller tre zoner. For mere information om offentlig transport, besøg rta.ae eller vores Dubai-guide, og for et kort over zonerne i Dubai, følg dette link.

Transport til/fra terminal 1 og 3

Red Line-metroen kører kun til terminal 1 og 3. Den kører dagligt fra kl. 5.30 til 1.00, undtagen om fredagen, som er weekend i De Forenede Arabiske Emirater, hvor den kører fra kl. 8.00. Metroen kører med intervaller på 2 til 4 minutter.

Det tager 8 minutter at nå centrum og Deira Hotels-distriktet, og 25 minutter at nå Dubai Mall og Burj Khalifa Tower på samme tid. Man skal dog regne med yderligere 15 minutters gang fra metroen til udgangen.

Selvom metroen er langt den hurtigste og mest ligetil transportform, kan du også bruge de røde offentlige busser fra terminal 1 og 3, men du skal købe din billet på forhånd i automaten i ankomsthallen.

De fleste busruter følger metroruten til Deira og udkanten af Dubai (se kortet nedenfor), men bus 32C kan med fordel bruges til at komme til Creek Park-området, hvor nogle hoteller ligger. Den kører dog kun hvert 30. minut.

Transport til/fra Terminal 2

Terminal 2 er ikke tilgængelig med metro, men kun med bus . Du skal købe billetter fra billetautomaten i ankomsthallen. Se efter Bus RTA-stoppestedet, som ligger lige uden for ankomst- og afgangshallen.

  • Til den nærmeste metrostationAbu Hails grønne linje: linje 13B, 43, C26
  • Direkte busser til Deira-distriktet: linje 43
  • Direkte busser til Sheikh Zayed Road: linje C26

Lej en bil

Hvis du vil rejse rundt i De Forenede Arabiske Emirater, kan en udlejningsbil være et praktisk transportmiddel. Langt de fleste multinationale biludlejningsfirmaer har base ved alle terminaler, og du kan leje en standardbil for omkring 900 aed om ugen.

For at leje en bil skal du have et internationalt kørekort ud over dit tjekkiske kørekort.

Avatar uživatele
David Eiselt

David er grundlægger og administrerende direktør for Cestee. Han er også en ivrig rejsende med 302 flyrejser og 49 besøgte lande.

Nogle af vores links kan være affiliate-links, hvor vi kan tjene en provision, hvis du køber tjenesten. Se vores side om reklamepolitik.