Dubai
Dubai Lufthavn

Alt hvad du behøver at vide, før du rejser fra eller ankommer til Dubai Airport

Transfer til Dubai lufthavn

David Eiselt opdateret 5. 9. 2023

Dubai Lufthavn har 3 terminaler. Bygningerne, der kaldes Terminal 1 og 3, er forbundet med hinanden og ligger på den ene side af lufthavnen, mens Terminal 2 ligger på den anden side, og Terminal T1 og T3 ikke er forbundet med hinanden.

Du kan tjekke, hvilken terminal dit flyselskab afgår fra, på lufthavnens hjemmeside dubaiairports.ae/flight-status.

Terminal 1

Denne terminal har to bygninger. Hovedafdelingen med check-in-skranker og ankomsthal med bagagebånd ligger i en separat bygning i forhold til afgangsgates og fly.

Der kører et gratis automatisk tog hvert 2.-3. minut mellem terminalen og afgangsgates, hvor der også er andre services som restauranter og lounges. Turen tager ca. 4-5 minutter.

Afgangsgates i Terminal 1 er markeret med bogstavet D.

Terminal 1 bruges af de fleste udenlandske flyselskaber, der flyver til Dubai, bortset fra dem, der er anført for terminal 2 og 3.

Terminal 2

Terminal 2 er den eneste på den anden side af lufthavnen og ligger over 2 km i luftlinje fra Terminal 1 og 3.

Bygningen er den mindste af alle terminalerne og har ingen boardingbroer. Så du skal altid tage en bus til flyene.

Terminal 2's afgangsgates er markeret med bogstavet F.

Terminal 2 bruges af følgende flyselskaber:

  • Air India Express, Ariana Afghan, FitsAir, Flydubai (nogle flyvninger), Iraqi Airways, Myanmar International Airlines, Qeshm Airlines, Rwandair, Salam Air, Turkmenistan Airlines, Wizz Air.

Terminal 3

Dubai Lufthavns største terminal har en hovedbygning til check-in og ankomst, hvorfra en bred korridor med rullende fortove fører gennem sikkerhedskontrollen og paskontrollen til afgangsgates.

En lang terminal fuld af restauranter, butikker og services er vært for afgangsgates B og C. Et automatisk tog, der kører hvert 3.-4. minut, fører dig til afgangsgate A.

Terminal 3 bruges af følgende flyselskaber:

  • Emirates, Flydubai (nogle flyvninger), Qantas

Transfer mellem flyvninger

I langt de fleste tilfælde vil du kun skifte mellem Emirates-fly, så du vil bevæge dig inden for en enkelt Terminal 3.

En transferlængde på mindst 60 minutter anbefales for en garanteret forbindelse. Generelt er selv 2 timer ikke en dårlig ting i en lufthavn af denne størrelse. Men hvis du har købt en transfer som en del af en enkelt booking, vil den transfertid, der står på billetten, være tilstrækkelig.

Du går altid gennem sikkerhedskontrollen, når du transfererer, men du går ikke gennem paskontrollen.

Transfer inden for Terminal 3

Over 95% af alle tilslutningsfly finder kun sted i denne terminal, som deles af Emirates, Qantas og nogle Flydubai-fly.

Alle ankomster vil blive ledt til den centrale "Flight Connections"-hal, hvor du går gennem sikkerhedskontrollen og bruger tavlen til at finde din afgangsgate.

  • Afgangsgates B, C - er i hovedbygningen, og de fjerneste gates kan nås inden for 20 minutter.
  • Afgangsgates A - du skal bruge det gratis automatiske tog, som kører ca. hvert 3.-4. minut, og rejsetiden er under 5 minutter.

Det er nemt og ligetil at skifte transportmiddel i terminal 3, selv om lufthavnen er stor.

Transfer inden for terminal 2

Det er her, du skifter mellem nogle Flydubai-fly.

Du vil altid blive ført fra flyet til en lounge med bagagebånd, men du henter ikke disse, når du er garanteret at skifte fly, og går direkte til venstre til sikkerhedskontrollen, hvor du passerer til afgangsgates.

Transfer mellem terminal 2 og 3

Da Flydubais flyvninger er fordelt mellem de to terminaler, vil du ofte skulle skifte mellem disse bygninger, når du rejser med flyselskabet.

Hold øje med "Connections"-skiltene i begge terminaler, som viser dig vej til hver terminal.

Der kører gratis shuttlebusser mellem Terminal 2 og 3 på asfalten ca. hvert 5.-10. minut. På den måde behøver du ikke at forlade transitområdet, når du skifter, medmindre du skal hente din bagage.

Den minimale transfertid mellem terminalerne er 120 minutter.

Bagagetransport i Dubai

Hvis du køber tilslutningsfly som en del af en booking (billet), behøver du ikke at bekymre dig om bagage på tilslutningsfly. Den vil automatisk blive overført fra det ene fly til det andet.

Undtagelsen til dette kan være lange mellemlandinger på over 12 timer, hvor du måske skal hente og tjekke din bagage igen.

Ved længere forbindelser

Ved meget lange mellemlandinger, 8 timer eller mere, er du velkommen til at tage en kort rundtur i Dubai. Metroen kører fra lufthavnen direkte til Dubai Mall og verdens største skyskraber , Burj Khalifa. Turen tager cirka 45 minutter. Alternativt kan du tage en taxa til både indkøbscentret og Jumeirah Beach for 30-40 dirham.

Kort over lufthavnen

Et interaktivt kort over alle terminaler, der viser sikkerheds- og paskontrol, butikker, restauranter og alle afgangsgates, er tilgængeligt på dette link dubaiairports.ae/vg-map.

Avatar uživatele
David Eiselt

David er grundlægger og administrerende direktør for Cestee. Han er også en ivrig rejsende med 302 flyrejser og 49 besøgte lande.

Nogle af vores links kan være affiliate-links, hvor vi kan tjene en provision, hvis du køber tjenesten. Se vores side om reklamepolitik.