Barbados
Bridgetown Grantley Adams Lufthavn

Alt hvad du behøver at vide, før du rejser fra eller ankommer til Bridgetown Airport

Transport fra Bridgetown Lufthavn

Krystof Hajek opdateret 8. 2. 2024

Der er tre måder at komme til Grantley Adams Airport på.

Billeje

Hvis du ikke ønsker at være begrænset af offentlig transport uden køreplaner og ønsker at rejse rundt på øen, er det bedst at leje en bil direkte i lufthavnen.

Priserne for at leje en mindre bil i en uge i højsæsonen (december til april) stiger til omkring 450 usd. I lavsæsonen kan du leje en bil i en uge for under 300 usd.

Vi anbefaler på det kraftigste, at du booker din bil i god tid. Kapaciteten hos de lokale udlejningsfirmaer er lille, og det sker, at bilerne er udsolgt i op til 2 måneder.

På Barbados skal man køre i venstre side.

For detaljerede oplysninger om kørsel på øen henvises til Barbados' kørevejledning.

Mange biludlejningsfirmaers kontorer ligger ca. 20 meter til venstre efter ankomsthallen.

Taxa

Kun officielt godkendte taxaer er tilgængelige i lufthavnen, og de er placeret lige uden for udgangen til ankomsthallen. Gå hen til prisskranken, og en medarbejder vil vise dig vej til den nærmeste taxa. Selvom bilerne ikke er udstyret med taxameter, vil du kende prisen på forhånd takket være den opslåede pristavle.

Taxaerne kan kun betales kontant, og både barbadiske og amerikanske dollars kan bruges.

For eksempel kan du betale 74 bbd til centrum af Bridgetown, 67 bbd til feriestederne omkring Hastings og Rockley og 125 bbd til Holetown.

.

Bus og ZR

Du kan også bruge offentlig transport til lufthavnen, som leveres af konventionelle busser (blå eller hvide), minibusser (gule med en blå stribe) og 'ZR'er', delte taxier, der kører på en regelmæssig rute. De har form af små hvide varevogne med en bordeauxrød stribe.

Busser, minibusser og deletaxier (ZR) koster altid 3,50 bbd for en tur, uanset om du kører et stop eller på tværs af øen. Du kan kun betale kontant og kun i barbadiske dollars.

I almindelige busser skal man have det nøjagtige beløb, ellers er prisen højere. Det skyldes, at pengene lægges i en kasse hos chaufføren, som ikke har mulighed for at returnere dem. For minibusser og ZR'er kan det forkerte beløb refunderes.

I delte taxaer (ZR) betaler man til chaufføren ved udgangen eller til den gulklædte konduktør under kørslen. Minibusser har som regel en konduktør (igen i gul t-shirt), som man betaler under turen.

Busstoppestedet ligger på hovedvejen ca. 100 meter fra terminalen. Hvis du går ud af ankomsthallen, passerer du taxaholdepladsen og går over parkeringspladsen. Busskuret er synligt fra terminalen. Retningen mod Bridgetown er til venstre.

  • ZRs - 3D-linjen kører på Highway 7 (via Oistins, St. Lawrence, Worthing, Rockley, Hasting, Carlisle Bay) til Constitution River Terminal i Bridgetown. Kører med uregelmæssige intervaller (når den er fuld) fra ca. kl. 6.00 til midnat, normalt mindst en gang hvert 15.-30. minut.
  • Minibusser - mange af linjerne følger den samme rute som 3D-linjens ZR'er, bortset fra at de også fortsætter fra lufthavnen den anden vej mod Sam Lord's Castle eller Six Roads. Minibusserne kører også med uregelmæssige intervaller, som regel mindst 1-2 gange i timen.
  • Busser - disse er de eneste, der har nøjagtige afgangstider fra terminalerne, men kører kun til/fra lufthavnen et par gange om dagen, især linje 27 via Bridgetown til Speightstown og linje 54C via motorvejen til Speightstown.

Detaljerede oplysninger om at rejse med offentlig transport kan findes i rejseguiden til Barbados.

Krystof Hajek

Krystof er chefredaktør for Cestee. Han er også en ivrig rejsende med 574 flyrejser og 73 besøgte lande.

Nogle af vores links kan være affiliate-links, hvor vi kan tjene en provision, hvis du køber tjenesten. Se vores side om reklamepolitik.